• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Zagi, 542 je brži, ima više brzina, ali ni sluga Universalu v bregima.
Uni ima bolji im mekši volan, mekše i bolje kočnice, jaču prednju koljevku, više snage na kotačima i kardanu, tiši motor, niže potrošnje goriva, bolju hidrauliku (uvijek radi, bez obzira na kuplung, imaš dvoradni kiper ventil, možeš s njim kočiti prikolicu).
Ima bolju kuku otraga, kardan na boljem mjestu...
Sve ti je to nevažno sad dok još neznaš razliku, ali radije vjeruj nego da se opečeš.

Mi imamo traktore od '69. Zetor je imal kompresor, ali je služil samo za pumpanje guma. Ova dva nemaju, a nisu nam nikad ni trebali. Lako se zaletiti i zaj...

Razmisli još jednom.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Pusti univerzale i te priče,pogledaj u okruženju kolko ima jednih a kolko drugih pa će ti sve bit jasno...

Pa u tome i je stvar, u zagorju svaka druga kuća ima univerzala, i većina su dupljaci...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
A ja ču dodat samo da u tom rangu zetor 4712 ili 4911 papaju univerzale i imt-e a razloga je puno,samo kvaliteta izrade i materijali pa nadalje...
U radu da ne pričam.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
ZJ je navel večinu razlika da Vrsani moj 560 pali odlično ali me to i košta no tema je 542 stara linija prednost je 5 brzina 4i5 sinhron (ako radi) kompresor kod njega baš i nije prednost jer nakon 2 000 rh počinje trošiti ulje moj ima oko 5 000 rh i mijenjan jedanput celinder i dvaputa klip i već počel sliniti. Nedostaci težak volan , nedorečen hidraulik , slabe kočnice (ako prikolica ne koči a kolega ima bregova) nespretan volan tučeš laktovima po blatobranima . loša instalacija . Traktor idealan za transport po ravnom ali za bregove je jadnik i iskreno ja bi rađe kupil malog rusa ili malog ursusa (pa i velikog) nego njega . Jedina prednost dijelova ima svugdje i nisu skupi ali toliko i vrijede. Naravno ovo je moje mišljenje a svako kupi kaj može i hoće. Kolega Zagi dođi kod mene i isprobaj 3511, 6945,355.i 560 .....542 nema više nitko tak da nemožeš no budem nabavil tri uniča 640/643/i jedan mali dva celindrea pa ti onda odlučiš .

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
@oficir, ajde molim te... S razlogom su rijetkost tu...

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
I na njegov proracun za 10god. stariji takav traktor jos dodas 2t/€

Poslano sa mog GT-S7580 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
A ja ču dodat samo da u tom rangu zetor 4712 ili 4911 papaju univerzale i imt-e a razloga je puno,...
Zetor nema kaj v bregu iskati, jer je to traktor za ravnicu. Zato ih i nema puno po Zagorju.

Bez brige, nebi ga izostavil da ga je bilo za preporučiti

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zetor nema kaj v bregu iskati, jer je to traktor za ravnicu. Zato ih i nema puno po Zagorju.

Netočno ZJ za bregove je bitan traktorista .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
E nema to veze sa markom nego cijenom.
A svaki se da proširit i opteretit,ili ti pripremit za određeni posao.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Nemreš puno promijeniti visoko težište. A to Zetor ima.
A nemre ga raširiti v Zagorju, jer mu to puti ne dozvoljavaju.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
I opet sam na početku i neodlučan i neznam niš... Užas

Via Tapatalk

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Buš poslušal zagorce ili one tam kaj su brega samo na sliki vidli?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Uzmi u obzir podatak da rezervni dijelovi za Univerzala postaju problem.
Za IMT ih bude još sto godina.

Možda je to nekim ljudima svejedno ali nek znaš i taj podatak.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Zagi .... To ti je ko da pitaš babe vselu " Koji je najbolji " ? I svaka ti bu dala drugačiji odgovor ! Muha ti dobro govori. Ali ako IMT, onda dupljak. Moje mišljenje. Ili Fiat... Italija ti nije daleko za neki dio ako ga ovdje nema.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
I opet sam na početku i neodlučan i neznam niš... Užas

Via Tapatalk

Obično to tako ide. :) Više pitaš,manje znaš. Ako ti se svidio IMT,go for it,a mi tu možemo pisati unedogled. Kaj se tiće stabilnosti,manje je važno koja marka podnosi stupanj ili dva nagiba više,bitan je šofer. Netko po brdu radi čuda s bilo kakvim traktorom,i pri meni ima gadnih bregova u šumama,pa maheri rade sa svim mogućim traktorima. A netko ga kantne na ravnom kad mu u oranju kotač zapne za banderu.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Zanemariš postove u kojima se favoriziraju određeni traktori a oni drugi ne vrijede niš. Svaki traktor ima svoje karakteristike - prednosti - nedostatke - snagu - brzinu - bolji u ovo - bolji u onom itd.. Isto tako svaki traktor ima i svoju cijenu. Najbolji je onaj traktor kojeg si možeš priuštiti, najbolji je onaj sa kojim možeš odraditi određene poslove. Pod predpostavkom da si do sada radio sa Labinom (mislim da nemaš baš neki veliki opseg poslova), koji zahtijeva traktor sa prednjom vučom. Jasno je što je bolje, ali to što je bolje je i skuplje. Buđet određuje što se može, a do čega se ne može. Nek te vode tvoji instinkti, potrebe i mogućnosti (naravno financijske, u startu).:icon_e_confused:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Zj naravno da nemora zetora ili unija,ali zetor se da spustiti ili podiči na zadnjem a stariji na prednjem kraju.
A sa proširenim za 10cm ilil 15cm ne gubi puno na prođi na užim putevima dok na bočnoj stabilnosti puno doniva.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Gledajući oglas koji su postavio traktor izgleda ok, gume su isto ok na slici i za te novce uzmi bez straha. Probaj ga zagrijati na radnu temp pa ga malo provozaj u velikim brzinama i pogledaj dali dimi na odušak, probaj kako koči da ne moraš praznog ko sivonja a nisu ni mekane ko kod auta.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ak već gledaš 542, zaleti se i u 4. i u 5., te par put naglo oduzmi gas. Nebi smel iskakati iz brzine. Ako iskače, traži dalje.
Prije toga probaj kak koči.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Kupi ono kaj si naumio i ne slušaj previše druge. Ak sa time nećeš biti zadovoljan, prodaj i kupi nešto drugo. Ak te ni to ne zadovoljava, opet prodaj i kupi nešto drugo. Jednom ćeš naći nešto šta ti paše.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh