• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
A nemam srece... Isel sam s brojem sasije na policiju da vidim jel je taj Unic bil registriran i dali trebam kupoprodajni ugovor ili je dosta izjava vlasnistva. I bil je registriran negdje u Otoccu, oko 80. godina. Srecom covjek je jos ziv i sad negdje zivi u Rijeki.
Ja to velim ovom mestru i on sav u soku, babica od koje je kupil stari traktor ga je ocito zaribala i rekla da je prvi vlasnik (uz izjavu vlasnistva kod biljeznika).
Sad je lik rekel da bude sredil papire da je ulozil prevelike pare u traktor a da nebu bez papira. Pa da vidimo :icon_butt:

Posljednje uređivanje:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
I dobro, nek lik sredi papire da sve bude čisto i po traktor.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Imaš sreće, jer je vlasnik živ. Da nije, onda nebi bilo sreće.
I da, Mane ti je dal dobar savjet.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Traktor sam si ja vec rezerviral. Rekel sam mu, cim sredi papire ja ga uzimam :tractor::tractor::tractor::cool2:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
ZJ .... sve se da napravit. Ja sam imal slučaj da je vlasnik pokojni pa se napravilo i traktor je registriran.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ma da se, ali ovak je manje zafrkancije.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Da zanimljivo a meni bilo ja morao sabirat papire između 2 i 3 vlasnika kad sam išao regat, i bez papira o odjavi nema registracije ako je bio u HR regan.
300 km sam išao po papire dizat milina .
Sad za dalje znam što treba a kad nije bio regan lako na izjavu ide a mi traktor uvezli a regali pod dedinog

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pričaj mi o tome, ja isto zbog odjave pičil u Bjelovar jer nisu bile odjavljene Yu tablice.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Jeba su papiri zavrzlame da te boli glava sad je sve u kompjutoru.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ma j... ti ja kompjuter, ako zbog odjave od 20kn moraš napravit 300km. To ti je naša državna uprava. Fora je naj veća u tome kaj je sam ja imal sve papire čiste, dođem na tehnićki i veli ona meni nemože zbog toga i toga, reko dobro idem na policiju odjaviti i zove sa tehnićkog na murju, a tam veli službenica, di je traktor bil regan nekad tam ga treba i odjaviti. Sve umreženo, a čorava posla, užas.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Majstor ide u petak na registraciju sa traktorom, ocito je sve rjesio papire i registrirat ce traktor tako da se ja s tim nemoram zezat. Sad me zanima, dali se placa porez na kupnju radnog stroja od privatne osobe?

Nisam to nikad radio pa sam malo iskal po internetu i naletio na ovo:

Kod:
Promjena vlasništva - prijepis vozila
Vozilo registrira policijska uprava/postaja prema mjestu prebivališta (fizička osoba), odnosno sjedištu (pravna osoba) novog vlasnika.

Dokumenti koje je potrebno priložiti:
dokaz o vlasništvu (račun, kupoprodajni ili darovni ugovor, rješenje o nasljeđivanju…)
knjižica vozila (za vozila registrirana do 1. srpnja 2013.) i prometna dozvola,
polica obveznog osiguranja (na uvid),
registracijski list
original Potvrde o plaćanju godišnje naknade za ceste ili Potvrda Županijske uprave za ceste o statusu uplaćene godišnje naknade za ceste
osobna iskaznica

Sto je to registracijski list?
Kakva potvrda o placanju naknade za ceste?
Ovo su upute za automobil, dali se razlikuju za traktor?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Isto ti je. A zakaj ga odmah ne prenese na tebe i registrira na tvoje ime?
Ovaj bute ostavili 500kn više za nove prometne dozvole i "sitne troškove"?
Kad budeš kupil, dovoljna ti je prometna dozvola i ova naknada za cestarinu, te kupoprodajni ugovor.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Zato kaj sam malo skeptican platiti prije nego da vidim da registracija prejde bez problema. A nebu htel registrirat na mene prije nego da platim a ja necu prije platit nego da vidim da sve bude korektno. Mislim da je tak najkomotnije...

500kn? Na webstranici: http://www.auti.hr/magazin/vodic-za-kupovinu/prijenos-vlasnistva-prijenos-vozila/4381
pise:
Troškovi:
35,00 kuna za obrazac prometne dozvole
35,00 kuna u državnim biljezima
35,00 kuna za obrazac knjižice vozila (u slučaju popunjenosti ili oštećenosti knjižice vozila)

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Porez placas po kupnji vozila katalosku vrijednost ili po vrijednosti kupoprodajnog.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ja bih rekao da se na traktore ne plaća porez

Poslano desnim kažiprstom, o jeeee

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Plaća se na veću vrijednost ili iz kataloga ili iz ugovora.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Otkad se placa porez na promet za poljoprivredne strojeve????

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Na vrh