• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Porez na traktor se ne plaća. Kupoprodajni i gas na tehnićki kaj si složiš papire na svoje ime, pa policija i to je to.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Koliko znam, nema PP na poljoprivredne strojeve, pa niti na traktore, kombajne, već samo na motorna vozila (kaj traktori i kombajni nisu).
Neznam jel se kaj u zadnje vrijeme promijenilo, ali mislim da nije.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Na traktore nema nikakvog poreza, platil budeš samo izradu nove prometne,novu tablicu ako niste ista županija i 35kn biljega..Kopiraj si kupoprodajni ugovor jer jedan primjerak treba ostati u policiji (bar je mene tražil).

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Da samo na auta. Jer je prije bilo stariji od 10 g. bez poreza. Sada ima.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Na auto 5% od kataloške vrijednosti na traktor se ne plača porez vrijedilo danas .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ekonomist, vrijedi to i danas, samo ne za PP već za porez na vlasništvo :)

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Nema dva poreza nego samo jedan. Prije mjesec dana sam prenio auto s sina na sebe i platio 5 % na katalošku vrijednost jer je ugovorena 1 kuna. To je porez koji se prije plaćao za auta do 10 god.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Neznam kak si ti to sebi protumačio al ja kad sam kupil auto bil je star 5 godina,kad sam ga prenio na sebe morao sam platit poreznoj 5% i još 5 godina plačat po 400 kuna,znači dok nije navršil 10g

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Joj joj, dobri savjeti za kupnju traktora ;)

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Nema dva poreza nego samo jedan. Prije mjesec dana sam prenio auto s sina na sebe i platio 5 % na katalošku vrijednost jer je ugovorena 1 kuna. To je porez koji se prije plaćao za auta do 10 god.

Trebao si napravit darovni ugovor i ne bi platio ništa.
Porez na auto se i dalje plaća do 10 god. starosti vozila.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Upravu si za porez do 10 godina. Ja sam mislio da to više ne postoji. Darovi sa oca na sina ide a obratno ne vrijedi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Istina.
A i logički jer ova današnja napredna djeca ...... stariji su ok.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Traktor registriran, još ima nekih sitnica za popraviti (ne pokazuje broj okretaja i radna lampa za otraga), idući tjedan će mi ga dostaviti. Još smo sprobali dignut 450kg malčer i spojili. Digo ga u lergasu bez problema i nakon kaj se ugasi, malčer se nije spustio. Reko lik da na njegvom štore ne može dignut na lergasu.

https://www.youtube.com/watch?v=6yCKSZXhsEY

Via TapaTalk

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Pa dobro on radi Zagi. A dobro i izgleda. Čestitam. Samo nek ti bude od koristi i nek se ne kvari !

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
To je traktor od mojeg susjeda :D:
Traktor je oke, mijenjan je dihtung glave lani, inače je tip top...

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
To je traktor od mojeg susjeda :D:
Traktor je oke, mijenjan je dihtung glave lani, inače je tip top...

Pa Slivonja jarek je kraj Krapinskih.... Kak je svijet mali :drink::D:

Na vrh