• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

MaliD

Novi član
Tu od
30 Srp 2016
Poruka
1
Pozdrav,kupio bih traktor tocnije ursusa c360 pa me zanima sto trebam provjeriti pri kupnji navedenog traktora i na sto najvise treba obratiti paznju i neka pitanja prodavacu nisu na odmet,pa bih trazio neko iskusnije misljenje od vas.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Na sve osim motora.
Limarija, mjenjač, kočnice, hidraulik .....

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ugl, od motora prema iza da je uredan, da ne iskaće iz brzine, a to 360 voli, da ne drobi getriba, probaj ga u brzim i sporim, ljevu rućicu probaj dali kardan i pumpa hidraulike rade u svim položajima, dali ne drobe preglasno reduktori, njima je normalno lagano zujanje u vožnji, kočnice dali su ok, nisu skupe za reparaturu ali treba dva dobra muža za složit, hidraulika da ne poskakuje dok traktor radi...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ili uzmi nekog tko se razumije u takav traktor sve je nemoguče vidjeti . Kawič kaj ću dva muža za kočnice i hidraulik treba samo jedna žirafa a tebi je Cirkovljan blizu .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Davati 200€ za nekaj kaj bum trebal 2x na 10 godina, ne isplativo. Ja za takve stvari koristim u garaži flašincug, ali velim ako nema drugo rešenje onda ne ginu dva prava muža kaj reduktore uzmu dole.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nisu 200 Eura neki novci dok 5 puta probaš reduktor i neće na mjesto pa sjebeš semering i za 30-tak dana ponavljaš radnju a susjedi jauču boli kičma i zgule prste . No nismo kolegi pomogli u odabiru najprije traktor a onda šarafljenje.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
je ,je ..imaš prav ..a ti mladi za mobitel dati par sto eura kaj je sigurno bačeno za godinu dvije to im nije niš , mora biti

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
139
zetor ili imt molim savijet

Bok namjeravam kupiti manji traktor uz zetora 5011 potreban mi je za povremena prskanja,kosnju s bocnom kosom, kupljacicu na kardan i imt frezu traktor bih godisnje radio oko 100,150 sati dvoumim se izmedju zetora 2511 i imt pa me zanimaju osobna iskustva sa zetorom 2511 koji je jeftiniji za odrzavanje itd.

imt33

Član
Tu od
24 Ožu 2016
Poruka
52
Re: zetor ili imt molim savijet

Imt 539 bi obavljao odlicno posao. Sve radnje koje si opisao, obavlja bez problema. Dijelova ima povoljno za oba, ali ne mora znaciti da su dobri. Kazes da imas vec zetora pa sam vidi..

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

ta dva traktora osim po činjenici da imaju 4 kotača ne bi smejla u istu klasu..dajemo prednost IMt 539 ..čak i 533 ako je to opcija mada nisi naveo

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Buduči da imaš Zetora po meni opet Zetor prednost 533/539 je jači motor ostalo sve je prednost zetora bolji hidraulik , bolje kočnice , laganiji volan , bolje pali hladan, daleko manje troši i jeftiniji popravak problem ga nači .

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
139
Imt 539 bi obavljao odlicno posao. Sve radnje koje si opisao, obavlja bez problema. Dijelova ima povoljno za oba, ali ne mora znaciti da su dobri. Kazes da imas vec zetora pa sam vidi..
slazem se da bih imt sve to obavio s lakocom alimi se cini da je zetor jeftiniji za odrzavanje bar kod nas u dalmaciji imali smo 539 koji je svoje odradio u njegs je trebalo uloziti oko 10000 kn pa se mislim da radije dodam jos 3-4 tisuce i kupim nesto drugo ....a za te novce mozes nac imt 533 ili zetor 2511 i mozda ursus 335

Pa snaga mi i nje toliko bitna jer za oranje je uvijek tu 5011 dali 2511 ima kardan 540 i 1000 ili samo 540 25 11 sam bido samo par komada na njuskalu...

Posljednje uređivanje od moderatora:

imt33

Član
Tu od
24 Ožu 2016
Poruka
52

Posjedujemo fergu 1972. godiste vec 8 godina. Kad smo ga uzeli bio je samo prefarban.Ovo je on na mojoj profilnoj koja je slikana skoro. Motor je bio u odlicnom stanju sa 2300 radnih sati, jer ga je vozio neki deda. Od ulaganja jr bilo: dvije prednje gume, gumice na sponama i mjenjcu. Jedna guma od hladilnog sistema, semering kardana, ulja i filteri, reparacija upravljackog mehanizma i prednjeg trapa (lezajevi, piksovanje, spirala i puz volana sa semerinzima i uljem). Ta ulaganja nisam radio odjednom nego u ovih 8 godina, a radim stalno s njime. Sad imam raditi reparaciju kvacila i druk lezaja (lamele obe zamjeniti), pa hidraulicne pumpe, novo sjediste, lijevu zadnju gumu (koja je isto godiste kao traktor), lakiranje, zastita i izolacija krova i kabine. Ja to volim pomalo uraditi, jer mi fergo bude kasnije zahvalan. Od redovnih odrzavanja bitno je da: provjeravas nivoe ulja i redovno mjenjs ono u motoru, podmazujes pokretne dijelove, provjeris nivo rashladne tecnosti u kileru i drzis rebra cista, pogoski remen, podmazanost bos pumpe (nakon odredjenog broja sati nasuti malo ulja), zazor kvacila. Po meni je fergo zivahniji i okretniji od tog zetora. Ne volim fergu jedino zato sto je veoma lagan i zna se propinjati usljed vucnih opterecenja. Sve poslove obavljam kao od sale.
Edit* ursusa preporucujem, jer je sila nad ova dva traktora. Neki dan sam se uvjerio sta je to ursus i to c335

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

dady- 5011 troši manje od 539,brži je,jači a istodobno okretniji i lakši na volanu,sve sitne poslove bi mogao obaviti on,sa 539 ćeš dobiti samo samo još jednu brigu. 533 troši manje,ostalo je isto...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
što se tiče 539 za neke manje poslove odličan pali bolje od zetora zimi, okretan i nezz kome 539 troši kad ja dva dana tučem s rezervarom.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ja znam kome troši. Nemoj da se opet ponavljam i učim vas pojedince koliko traje dan,mislio sam da smo to već prošli.
Okretniji od 5011 nije ni u kom slučaju,pogotovo s nekom prikolicom iza,čim dođem negdje u usko,odmah rudo zapinje za kotače,kod Zetora toga nema,i općenito je Zekanu krug okretanja manji,mada je on malo duži.
Za paljenje ne znam,oba su palila jednako,osim kad se smrzla nafta,tad nije htio kresnuti nijedan...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ovisi koja prikolica i koja kuka čovjek možda zna kakav mu traktor treba ako mu treba jači traktor puno radi.
Za dvobrazni plug i dalje onda uzme zetora ako nema ni ha zemlje šta će mu onda mu i ferguson dovoljan.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789

dvoumim se izmedju zetora 2511 i imt pa me zanimaju osobna iskustva sa zetorom 2511 koji je jeftiniji za odrzavanje itd.
Pošto dvoumiš između ta dva..

25- tak ti je malo jači motokultivator. Ništ ne troši, ali nemreš od njega bog zna kaj ni očekivati. Oko održavanja nemaš brige, dijelova na svakom čošku i to solidnih dijelova jer večina paše od veče i starije brača, ako je u donekle stanju setil se buš da ga imaš tek kad ga zatrebaš

IMT (mali) ti je več malo ozbiljniji stroj. 533 manji potrošač u odnosu na 539. Mali okretan stroj ali pregazilo ga vreme, dijelova ima ali ne kvalitetnih, sumljivog porijekla ..... uostalom imal si ga i ulupal u njega breg penez pa ništ od svega.
A opet, ako najdeš očuvanog služil te bu još dugo.

Ja kad bi moral izabrati između te dvije marke i ta dva modela izabral bi 533. Ti si u dalmaciji i nekih problema nebu oko paljenja, to i je stroj za jug. Tak bi izabral samo zbog konačnog učinka.

E a kad bi se u tu priću uplel jedan 3511 ... definitivno Zetor.
Za Zeksa buš za pet let dobil isto ili više, a za IMT- a buš moral nadoplatiti da ga otpeljaju.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Samo još jedna stvar na koju se ne smije zaboraviti- 533 i 539 imaju više konja,i klip više,ali se ta razlika pogubi kad se zna da su lagani iza,špera rijetko kojem radi,raspored brzina je nikakav,u rikverc prebrzi i preslabi...
Možda čovjeku neće trebati za teže poslove,ali jedanput kad je gusto i treba potegnuti,imaš problem,a s dvajstpetakom,ko i s malim Usranim se daju čuda napraviti, makar su dvoklipci,u oranju mali Ursus je brži od mojeg 539...

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ma kojev god uzmeš nebuš i budeš požalil jer su stari i 99% ih je izraubano i prošlo kroz mali miljun ruku tak da ti u globalu sreća igra najviše ulogu.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

Na vrh