• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
E ranko jel znas koliko samo kabina na zetoru vrijedi i još ako je skroz utegnut i ispravan?
To se plača.
A zetora razvaljenog bez kabine možeš nac za manje novaca,pa opet ulaži i popravljaj.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
kolko sam uspio vidjeti od ovih linkova što si stavio, samo Fahr ima prednji kardan. Prednja vuča mi nema nikakvog smisla ako nema i prednji kardan

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ima ima, itekak.

Ima traktora s prednjom hidraulikom i kardanom i bez prednjeg pogona. Istina rijetko, ali ima.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ima ima, itekak.

Ima traktora s prednjom hidraulikom i kardanom i bez prednjeg pogona. Istina rijetko, ali ima.
To bi onda kardan dobival pogon prek hidromotora?

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ne, direktno od radilice, kak i ovi s prednjim pogonom. Ili pak iz getribe (Steyr).

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Mislim da se tu ne misli na isti prednji kardan. Ni deutz s linka nema prednji kardan, a ni hidrauliku.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
kolko sam uspio vidjeti od ovih linkova što si stavio, samo Fahr ima prednji kardan. Prednja vuča mi nema nikakvog smisla ako nema i prednji kardan

o kakvom kardanu ti pričaš?

Prednji kardanski priključak nema skoro nikakve veze prednjim pogonom....

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Mozda misli na kardan prve vuce jer kod Deutza je sa strane pa se jasno vidi, a ovi imaju po sredini. Skoro svi traktori sa prvom vucom imaju kardan ili osovinu koju isto zovemo kardan koji pogoni prvu vucu, osim onih traktora koji imaju pogon preko ulja ali ti su rijetki.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Drajver, ne mislim na prednji pogon, nego na pred.ji kardan za pogon strojeva.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
ja sam napravio pomutnju. Gledao sam podatke na internetu na stranici www.tractordata.com pa sam preko toga spominjao kardan, a ne preko slike. Inače nemam veze s mehanikom jer imam sebičnog starog koji mi ništa neće da pokaže zato i gledam da se maknem prvom prigodom, a o traktorima ću učit usput kao i sve do sada i dobro mi ide. Mislim, znam radit s njima, al se ne kužim još u tehnikalije..

Ono što sam primjetio da mnogi traktori sa duplom vučom nemaju ni prednju hidrauliku ni prednji kardan pa me zanima jel se to posebno ugrađuje na traktore ili postoje modeli kojima to dolazi serijski. Također nisam znao da traktor ne mora imat duplu vuču za prednji kardan i hidrauliku. pa ako mi može tko to malo pojasniti.

Dupla vuča mi nije presudna dakle, nego mogućnost priključivanja priključaka i naprijed i straga

Što se tiče novih traktora iako to ne budem kupovao tako skoro, ovaj je npr po mojoj mjeri. 51hp manji je od imt533 a ima hidrauliku i naprijed i otraga i čak tri kardana, otraga (540 rpm) sa strane (2000rpm) i naprijed (1000 rpm):
http://www.messis.hr/upload_data/site_files/prospekt_solaris.pdf

tako nešto bi ja

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Da malo smo se pogubili :) ali samo da znas da prva vuca i bez hidraulike i kardana naprijed puno znaci, a jos ako je i ima onda je to joker.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
E ranko jel znas koliko samo kabina na zetoru vrijedi i još ako je skroz utegnut i ispravan?
To se plača.
A zetora razvaljenog bez kabine možeš nac za manje novaca,pa opet ulaži i popravljaj.

Bas je dobra, za vozit babe na pijacu, komotna mogu dvije babe stati u nju :icon_rofl:
Kao da imas kiosk na traktoru i samo zapinjes sa njom svukud
Ali nije samo kabina u pitanju, uopsteno masina kao masina je i suvise precijenjena.
Jedan majstor dobro rece da nema Zetora nebih imao sta popravljati, inace ozbiljan majstor i ozbiljno je mislio.

@mate 22
Traktor bez prednje vuce sa prednjom hidraulikom malte ne nemoze nista uraditi u imalo otezanim uslovima.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kako kome,nekom smeta i kad nema kabine pa prigovara,nekom je dobro svakak samo da ima nekaj nad glavom.

Kaj se tiče zetora,ljudi u mom kraju skupa sa menom imamo drugačija iskustva i jako puno daju i borci su u svim uslovima rada.
Pa zato i valda visa cijena,a dijelovi su jeftini i ima ih svuda po H.R.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Kao što piše, kupujem traktor i molim ako mi tko može štogod preporučiti - uzdam se u dobre namjere članova foruma :(y):

isprika ljubiteljima, ali ne bih IMT

Kriteriji:
registriran (nije važno koliko dugo)
težina minimalno 1400 kg
od 24 ks na više
da je prodavatelj vlasnik
špera
hidraulik
da je sačuvan i originalan

poželjno da ima kabinu, idealan bi mi bio vladimirec t 25...

Može PP, 091/593-3321,hvala

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Re: K: traktor do 12.000,00 kn / molim preporuku

Zetora probaj nać :)

Moja preporuka

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495

tražim i njega, vjerujem da bi i 2011 bio dobar za mene, samo da ne nadjem neki drlog...

edit: ako nešto ne volim, onda je to kad u oglasu nema naznačene nikakve lokacije gdje se traktor nalazi...

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495

zvao sam već odavno, ali čovjek mi nije znao reći koja je godina proizvodnje i rekao mi je da ima 800 rh :icon_scratch: pa sam odustao...

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661

Ja mislim da je bolje da se vlasnik ne sjeća nego da ti laže, i zna sve o traktoru, ja bih to išao vidjet ako ti nije daleko.

Najnoviji postovi

Na vrh