Imam neko razmišljanje ili ti ga ideju, pa bi trebao pomoć forumaša.
Dakle obrađujemo oko 2-3 jutra zemlje, dosadilo mi je posuđivati traktor od ujaka jer uvijek kad sjednem na njega prvo nešto treba popravljati jer se ne održava ( cit. ko ga hebe dobro je).
Tako da pošto imam novaca, nešto vremena i volje uzeo bih neki stariji traktor (volim te stare strojeve 😁 ) za recimo cca. 1000€ +/-.
Volio bih ga kompletno srediti (mehanika, limarija, elektrika) za sebe, recimo kao neki projekt kroz nekih cca 6mj. - 1 god ili koliko već treba.
Treba mi prvenstveno pomoć u pronalasku istoga; neki od nazovimo kriterija bi bili zračno hlađenje, obavezno kabina, hidraulika (neke stare serija Deutza mislim da je nemaju), 2 stupanjsko kvačilo, raspon snage od 30-40, max. 45 KS.
Priključci koje bi koristio su plug 1 brazda, tanjurače 20 diskova, brane 3 krila, špartač 2 reda.
E sad, sve što sam pronašao na oglasnicima je dosta skupo, budimo realni traktor star 30-ak i više godina cca 2500€ +, mislim da je ipak malo precijenjeno.
Meni osobno bi najviše odgovarao Deutz (vozim ujakovog 4506 od malena), ili možda MF englezer.
Tako da ako imate prijedlog za neku drugu marku traktora ili znate da negdje u nekoj garaži ili štaglju stoji neki oronuli primjerak slobodno napišite.
Hvala svima unaprijed, živjeli 🍻