Može se naći dosta dobrih traktora samo treba dosta tražiti. Ja sam dosta dugo kupovao traktor, nema gdje nisam tražio ali je kupljen od sigurnog uvoznika, pregledan u inostranstvu (imam familiju tamo), došao ovdje, pregledan i ovdje, tu sam dogovorio da mi se ofarba limarija (motor i transmisija ne jer to ne volim da vidim ofarbano sem na novom traktoru) i traktor sam isprobavao nekoliko sati (npr. tanjirao sam jednu parcelu uzduž i poprijeko dobra 3 sata).
Obrati pažnju na stanje šrafova na motoru i dihtunge, ako je motor diran to se 100% vidi čak i ako je farban - tu odmah vidiš dal prodavac laže. Takodje, mnogo pažnje obrati i na stanje mjenjača - popravka motora i nije poseban problem ali popravke mjenjača na stranim traktorima su ekstremno skupe. Npr, prijatelj u Njemačkoj mi je našao odličan Massey Ferguson 375 (fantastično stanje, malo sati, direktno od seljaka) sa neispravnim mjenjačem (mjenač je bio otvoren i oštećeni zupčanici izvadjen radi kupovine). Seljak je priznao da je htio popravljati traktor ali mu je bilo jako skupo. NEma gdje se nismo raspitivali ali cijena popravke (samo dijelovi, mislio sam ga popravljati u BiH) je bila viša od cijene traktora (on je bio 1990. godina a koštao je samo 5000E) pa smo odustali.