Moj savjet, bez prijatelja koji ima tomicu bar desetak godina i koji se uz sve to i razumije u mehaniku ne idi u kupovinu. Isto tako obrati pažnju da li je traktor bio u vlasništvu onog koga prodaje ili je u pitanju preprodaja, ako je preprodaja bježi od njega ako 100% ne možeš utvrditi da je sve ok. Nedavno sam imao priliko pogledati traktor koji je kupio prijatelj, i mene je onako "na oko prevario" od nekih sitnica koje smo uočili otišlo se na to da je samo za dijelove dato oko 1000 KM = 3600 kuna, s tim da je i dalje ostalo zavareno puknuto kučište mjenjača. Pronađi moje postove pa ćeš vidjeti šta je sve bilo. Ono što se na oko može provjeriti: luftovi u čepovima i okretnom zglobu, kardanima (često odu i ležajevi na osovinama na koje idu kardani a koji su u zglobu), stanje motora, čudni zvukovi u mjenjaču, (najčešće prejako zujanje) stanje kočnica, kako se ponaša hidraulika, (kako diže, kako spušta), često bude izvađena i blokada diferencijala (ubaci blokadu i kada stoji straktor, nikako u kretanju, probaj volanom lijevo desno, ako se mota blokada je ili polomljena ili izvađena), kočnice ..... Moglo bi se još toga pisati koliko hoćeš. Sretno sa kupovinom, ovdje treba i dosta sreće. Pozzzz.....