• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šećerna repa 2006.-2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMY

Guest
Re: Sjetva šećerne repe 2008

"od svih strojeva rotodrljaca je najbolja" - mozda, ali za pripremu za sijanje repe je najgori stroj. koji Lemken imas, jel to onaj sto ima duple valjke otraga pa jos neke valjke iza tih...mislim da sam negdje vidio sliku
Josipe a nisi gledao polovne Kleine, oko 12000 € su cijene vani? znam, novo je novo. uvijek imam osjecaj nesigurnosti sto se tice repe a uvijek bude sve dobro, do sad je bilo.
e ljudi, jel kod vas pada kisa, kod mene nekako stalno pada i pada... kad ce se to tlo prosušiti...

imat cu najbolju repu na 2 ha :) al prvo treba izniknut.

steta sto nemam vremena vise pisati, ratarko je napisao vise od 5000 postova...jel se taj kad odvaja od kompa.

P.S. JOSIPE vidimo se 12.03. ??

J

JOSIP.1

Guest

12.03.???
nisam upucen, u zg sam, nisam se cuo s mojima doma. jeli nesto u secerani se dogadja???
hebiga, nebudem doma, opet, u zg sam negdje do 18.

TOMY kaže:
Josipe a nisi gledao polovne Kleine, oko 12000 € su cijene vani? znam, novo je novo. uvijek imam osjecaj nesigurnosti sto se tice repe a uvijek bude sve dobro, do sad je bilo
ne razmisljam sad vise o sijacici, na ove hektare mi dosta i ove dvije, jedino sam razm u buduc kupit jos jednu 6 redi i napravit 12 obzirom da ju nadjes za 15000 kn, a konstrukcija na sklapanje se napravi bez problema...

TOMY kaže:
ratarko je napisao vise od 5000 postova...
i ja sam dobio titulu mahera, ratarko stizem te (za jedno 50 god ovim tempom) :D :D :D :D

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462

Pozdrav ljudi! Inace smo si Tomy i ja dobri, pa evo da nesto samo malo napisem. Vjevovatno ste culi, ali mene interesira nesto. Citam neko istrazivanje u njemackoj o sjetvi secerne repe. Naime, imaju sijacicu koja radi uske kanalice prije sjetve. I nije neka mudrost, ali ti su kanalici prorahljeni do dubine od 25 centimetara, a sirine 25 mm. To je lako vidljivo na slici ispred mene i zao mi je sto vam ju ne mogu pokazati. Buduci da znam za sjetvenu posteljicu, pitam se kako tu repa nice. Uglavnom toliko su zadovljni da ove godine siju 900 ha tom tehnikom.

S

sava

Guest

Kod mene u zmajevu ugovoreno je svega 2 ha,nek im tata seje po 3 euro centa za kg.

V

vedric

Guest

da li tko sije repu za kandit premier,

kakve su vam uvijete dali , poticaje.

čujem da Kandit ima problema s kooperantima, te koliko su do sad ugovorili.

da li će uvesti repu, jer će im falit sirovine,

da li sade nešto u vojvodini, koliko imaju tamo ugovoreno

ako tko zna više o tome molim da napiše

Č

Čugi

Guest

vedric kaže:
da li sade nešto u vojvodini, koliko imaju tamo ugovoreno

Ove godine će kažu biti preko 60% manje nego prošle!

T

TOMY

Guest

ljudi gdje nestao ratarko? nesto sam mu se zamjerio izgleda.
eto moja repa ima danas 2-3 cm klicu prema dolje... i mislim da ce mi biti zao sto nisam sve onda davno posijao, jos imam nekih 8 ha za posijat to sam planirao sutra ali kisa lije kao iz kabla....

S

sava

Guest

U vojvodini ce malo ko sejati repu.Nordzuker nudi jako ''dobre'' uslove,ali na kraju te tako oderu da neznas gde ti je koza.Problem je u vadjenju gde zahtevaju da repa ostane na njivi do vadjenja odnosno u zemlji zbog gubitka kalo.
Ja licno ne sejem repu mada imam 90% mehanizacije za nju.

W

Wiky89

Guest

Kolki su vam prinosi i prihodi od 1 ha secerne?! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

S

sava

Guest

Prinosi se krecu od 45000 do 80000kg. po ha,nije problem u prinosu nego u necistoci i digestiji iliti procentu secera u repi.

Č

Čugi

Guest

Više šećera imaju seljaci u krvi, nego što ovi procene da ima u repi! :evil: Ja je ne sejem več tri godine! :D

T

TOMY

Guest

Wiky89 kaže:
Kolki su vam prinosi i prihodi od 1 ha secerne?! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Do 85 tona po hektaru, moze i do 100, a moze i do 50, kako se tko trudi...

T

TOMY

Guest

slike od 18.04.2008, repa sijana davnih dana.....

180420081414.jpg

180420081418.jpg

180420081423.jpg

200420081434.jpg

S

Simon1980

Guest

dobre slike, dobro urađeno!

Ja sam več pozabio šta je to šečerna repa :D

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462

Bitno da je debeli Mato tu, hehe

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,572

Nisam našao temu vađenje repe pa ču ovdje stavit, imam par slika...
Slike su lošije jel je zoom dobro radio :D
Vjerujem da je bilo više od 10 traktora...
Obrisan neispravan link.
A je dobar!!! Uhhhh...
Obrisan neispravan link.
Kombajn odma kipa u prikolice. Zetor 6340 i 2 zmajevke:
Obrisan neispravan link.

Admini, ako postoji tema za vađenje prebacite!

Z

zrine892

Guest

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

evo zakasnjeno vadenje repe...to je bilo preklani...:( ali izvolite...

a ovo je bratis slikao...to je u Nizu kod Nasica
Obrisan neispravan link.

blato je da?
Obrisan neispravan link.

deutz-fahr...samo da vidite kako zapadaju..a jedna prikojica...pihh od 8 tona...a nije uvršena...a 150 ks dajco...
Obrisan neispravan link.

jel...niko nista ga ne pita...jel ti smeta kiša,snijeg,led...niko...raditi se mora...i repa se mora izvaditi...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh