• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Seljaci u šoku: Novac samo onima kojima je suša uništila više od 80% usjeva

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Para ima, samo da vidimo koliko su voljni podjeliti. Ne moraju žuriti, neka bude u slijedećem mjesecu iz novog proračuna. A neka štede kako su rekli na državnim tajnicima i ostalim. Pa onda neka malo pogledaju off shore račune, kao i ekstremnu dobit INA i tako... :) Samo neka nekukaju da nema novaca za štetu od suše.

M

MOCO

Guest
iz Večernjeg lista:

Riješena je dvojba hoće li osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak dobiti ministarstvo graditeljstva ili poljoprivrede. Šef narodnjaka Čačić uspio se izboriti da njegovoj stranci, odnosno Vrdoljaku, pripadne omiljeno mu Ministarstvo graditeljstva. To znači da je izvjesno kako će ministrica poljoprivrede postati Dragica Zgrebec jer u koaliciji nemaju dovoljno dobrih kandidata za taj resor.

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
iz Večernjeg lista:

Riješena je dvojba hoće li osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak dobiti ministarstvo graditeljstva ili poljoprivrede. Šef narodnjaka Čačić uspio se izboriti da njegovoj stranci, odnosno Vrdoljaku, pripadne omiljeno mu Ministarstvo graditeljstva. To znači da je izvjesno kako će ministrica poljoprivrede postati Dragica Zgrebec jer u koaliciji nemaju dovoljno dobrih kandidata za taj resor.

Pa jbt opet ekonomista looool

Ljudi, ako nemozete naci nekoga tko je zavrsio stocarstvo,onda barem uzmite nekoga sa veterinom.

Ovakvi sa ekonomijom nam bas trebaju :madmana::madmana::madmana:

Opet seljaci na ulice za par mjeseci nazalost.
Nema od ovoga nista.

S

seljaček

Guest
Za fotelju ministra nema veze škola i struka to je ionako politička figura , za tu figuru je bitno da je pametna i poštena. Ako ministar ima završene sve moguče svjetske fakultete smjera ratar ili stočar ili veterinar , baš mu ništa ne vrijedi ako je u duši lopov pa zlorabi položaj krade novce iz proračuna i namješta natječaje svojim rođacima i familiji. Ako je ministar poštena i moralna osoba i po moralnim načelima rukovodi timom stručnjaka koji po stručnoj i iskustvenoj osnovi kreira poljoprivrednu politiku, e u tom slučaju možemo očekivati prosperitet i gospodarski napredak. Od lopova se nitko nije pomogao pa ni llopov sam jer OTETO JE PROKLETO.

I još jedan detalj dali ste primjetili da su izbori prošli a šteta od suše nije isplačena, bračo seljaci bojim se da smo POPUŠILI. a ni reagirali nismo, baš nam je lijepo.

S

seljaček

Guest
Da izaboravio sam napisati da se riznica zaključuje 20.12. svake godine i poslije nema isplata iz proračuna.???

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
rekao sam prije al da se ponovim ,nitko neče biti novi MATIJA GUBEC iako danas ne bi morali nositi krampove i kose jer postoje puno brže i opasnije stvari,ali ali opet kažem dok god onih 200 000 ide redovito na more i na skijanje a ostatak skupa sa nama prebire po praznom đepu, nema sreče jer poštenje treba usaditi od rođenja a ovi koji god bili, su puno stariji i teško je njima sa malo razmišljati i znati što je bolje i što je lakše za cijelu državu, a može se samo treba malo al žestoko:finga::finga::finga:

M

MOCO

Guest
Da izaboravio sam napisati da se riznica zaključuje 20.12. svake godine i poslije nema isplata iz proračuna.???

a neznam baš, sječam se nekih uplata 24.12 pa i 28.12. kad si knjigovođa kosu čupa

M

MOCO

Guest
ali opet kažem dok god onih 200 000 ide redovito na more i na skijanje a ostatak skupa sa nama prebire po praznom đepu, nema sreče

sad ćemo za koji tjedan vidjeti na teveu u glavnom dnevniku kak rulja zakrči granice trčeć na skijanje u austriju,sloveniju pa i franc.njem. i švicu

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ma nek oni idu,da ih barem pojede yeti ali največi problem je što su to osobe u rodu sa ovima našim dičnim tajkusima i oni svi zajedno imaju ono što nisu zaradilil na pošteno,jer truli kapitalizam je gori od zdravog socijalizma,da je država bila fer pa tamo 91 -93 dala svima seljacima jednake uvijete za rad onda tko ostane a tko propadne a ne pojedinci su uzeli na 100 hektara i dobili nepovratne kredite i beru poticaj a malog j..e neki poljoprivredni inspektor zato što je kupio 50 kg sjemenske pšenice manje od propisanog i stotine drugih bizarnih slučajeva ,samo fitilj je sve krači i ja osobno znam što ču napraviti ako me neko pritera pred zid ,bude ona stara vojnička napad je najbolja obrana pa tko ostane ostane :vragek::vragek:

S

seljaček

Guest
a neznam baš, sječam se nekih uplata 24.12 pa i 28.12. kad si knjigovođa kosu čupa

To su datumi kada ti sjeda na račun ali nalozi idu do 20. 12.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Meni se čini da će traktori u proljeće na ceste, ali ovi neće štediti pendrek ni na seljaku ni na radniku.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
pa rat nije bio tako davno,ako se našlo od45,bude valjda nešto se isčeprkalo od 95,:finga::finga::finga:,šta vi mislite zašto je policija vršila tolike pozive da se preda ono nedozvoljeno,radi sigurnosti ali ČIJE,jer uvijek bude negdje nešto zaostalo za nuždu,a budu se morali i oni koji ako budu slali silu na narod a i sila zamislit jer uvijek postoji drugi faktor a to je otpor bez obzira u kojem obliku i kakvom stanju:axe::axe:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
3,67 % se isplaćuje od ukupne štete koju je Županija dostavila ministarstvu :( Kod mene to ispadne ispod 1/4 troška goriva od ove godine... Ja bankrot. Dvije loše godine ne mogu izfinancirati. A samo neka državna uprava sebi kupi božićne poklone za 337 milijuna kuna. Ja nagodinu ne proizvodim, pa neka si naplate od druge proizvodne grane. Poz

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
3,67 % se isplaćuje od ukupne štete koju je Županija dostavila ministarstvu :( Kod mene to ispadne ispod 1/4 troška goriva od ove godine... Ja bankrot. Dvije loše godine ne mogu izfinancirati. A samo neka državna uprava sebi kupi božićne poklone za 337 milijuna kuna. Ja nagodinu ne proizvodim, pa neka si naplate od druge proizvodne grane. Poz
oce li biti sto odstete nama povrcarima???? :madmana:

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
pa rat nije bio tako davno,ako se našlo od45,bude valjda nešto se isčeprkalo od 95,:finga::finga::finga:,šta vi mislite zašto je policija vršila tolike pozive da se preda ono nedozvoljeno,radi sigurnosti ali ČIJE,jer uvijek bude negdje nešto zaostalo za nuždu,a budu se morali i oni koji ako budu slali silu na narod a i sila zamislit jer uvijek postoji drugi faktor a to je otpor bez obzira u kojem obliku i kakvom stanju:axe::axe:

Nemojmo zveckat oružjem. Nije policija kriva što političari zakuhaju ,oni MORAJU to izvršiti.Ja sam se borio za ovu državu i puno mi se toga ne sviđa, nisu pravedni prema radniku i seljaku a biti će sve gore i gore. Samo pogledajte koliko osiguravajućih kuća imamo,treba njima napunitim kasice a od isplate štete nećete dobiti sigurno koliko ste dali. Priviknimo se kako osiguravamo automobile tako će Nas obrlatiti da i usjeve,nasade osiguramo a kada nešto olupa led onda će te dobiti iz iskustva ovaj odgovor citiram. "" Žao Nam je osiguranje će Vam isplatiti samo ono što je palo na zemlju od leda a Vi ste trebali osigurati po klasi urod"":vragek: To je i u EU tako a kada osiguraš onda svaku stavku posebno osiguravaš kada to sve zbrojiš ključ un bravu i ne radi ništa, više se isplati.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Nemojmo zveckat oružjem. Nije policija kriva što političari zakuhaju ,oni MORAJU to izvršiti.Ja sam se borio za ovu državu i puno mi se toga ne sviđa, nisu pravedni prema radniku i seljaku a biti će sve gore i gore. Samo pogledajte koliko osiguravajućih kuća imamo,treba njima napunitim kasice a od isplate štete nećete dobiti sigurno koliko ste dali. Priviknimo se kako osiguravamo automobile tako će Nas obrlatiti da i usjeve,nasade osiguramo a kada nešto olupa led onda će te dobiti iz iskustva ovaj odgovor citiram. "" Žao Nam je osiguranje će Vam isplatiti samo ono što je palo na zemlju od leda a Vi ste trebali osigurati po klasi urod"":vragek: To je i u EU tako a kada osiguraš onda svaku stavku posebno osiguravaš kada to sve zbrojiš ključ un bravu i ne radi ništa, više se isplati.

Osiguranja su strašna ako želiš biti imalo siguran da ćeš nešto i dobiti ako bude leda. Moja polica 56 tkn za 3 ha paprike, nešto malo zelja.

anđelko

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
172
Osiguranja su strašna ako želiš biti imalo siguran da ćeš nešto i dobiti ako bude leda. Moja polica 56 tkn za 3 ha paprike, nešto malo zelja.

U zadnjih 5 godina koliko puta si imao štetu i u kolikoj vrijednosti?

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
U zadnjih 5 godina koliko puta si imao štetu i u kolikoj vrijednosti?

Hahaha. To ti ide po onom principu, ako ne osiguraš onda tuče led inače ne.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Krenula isplata općinama. Navodno. Ako nije točna info ne pucajte :)

Najnoviji postovi

Na vrh