• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Seljaci u šoku: Novac samo onima kojima je suša uništila više od 80% usjeva

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
mi dobili cca 7000 kn za 54 ha u općini N RAČA u općini bjelovar ništa u severinu 400 kn za 5 ha tako da smo ajde bar nešto dobili ali u bjelovaru smo imali najgore prinose a tamo je komisija nasumičnim odabirom 5% površina utvrdila da je šteta manja nego u N. RAČI pa da ih sve steraš ui tri pič..... tako se desi da imaš dvije pacele jednu uz drugu jedna u jednoj općini a drug u ..... pa vamo dobijerš tamo ne a prinos jednako usran na obadvije jer je tlo jebena pjeskulja . a 500 m dalje zemlje ilovaste i prinosi nebo i zemlja i ako s ceste tamo komisija gleda ondaje šteta manja .
kako ovi iz osiguravajućih društava mogu obići sve pacele i utvrdit štetu za svaku pojedinačno a ovi nemogu .
Ja i brat barem 100 puta godišnje odemo u kontrolu naših polja ali nikada nismo susreli niti jednu komisiju a vjerujem da niti nećemo.

mrcina007

Član
Tu od
14 Lip 2009
Poruka
201
Kod nas općina dobila 7000kn i s time moraju svu štetu nadoknaditi.
Nadnada se kreće od NEVJEROJATNIH 40 LIPA pa do max 300kn.
Ja sam dobio 62kn s time da su nam rekli da smo ušli u 50 sretnih koji su dobili više od 30kn

S

seljaček

Guest
Eto i ja dobio naknadu za štetu od suše u poljoprivredi obrađujem 35ha plačeno 759 kn uh, uh zovem ekipu na pivu valjda bu i konobarica sudjelovala u rundi ak usfali. hvala čobankoviču i bivšoj vladi na velikodušnosti. stvarno su pomogli hrvatskom selu. mogu se u EU hvalit kako su i oni svoje seljake obeštetili. hvala hvala puno hvala.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,735
Sijele pare u općine. Onako je kako sam napisao 3,67%.
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=154789

i sad lijepo uračunaj samo svoju dangubu dok si hodao da prijaviš štetu...ma ni za benzin...ni za prašak za košulju koju si taj dan zamazal...fuj.
s druge strane državi sve treba popisati i prijaviti da nebi slučajno ispustili koju kunu nenaplaćenu...nema prodaje na crno, sve u sustav!
opet u se i svoje kljuse...živili...:drinkers:

Najnoviji postovi

Na vrh