• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

seljačić

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Mislio sam da su ta čuda dizelaši, pa jesi se informirao jel se može neki dizel motor ubacit unutra, još da ima kardan kao unimog mogao bi s njim čuda radit, a možda bi se dala ubacit pumapa i hidromotor samo ima petljancije s tim a ne isplati se za nekog tko se ne razumije da si sam to složi. Jesi razmišljao da skineš, odrežeš ovaj prostor natkriveni iza kabine da imaš otvoreni sanduk iza, bilo bi praktičnije za tvoje potrebe.

o dizelu razmišljam još uvijek,ali je to sve skupo,nisam mehaničar pa moram to dati nekom da mi odradi i uz to sve neznam kako će ispasti.imo sam priliku voziti jednog sa TDI motorom iz golfa trojke,ide ko metak ali o potrošnji neznam ništa.pa čak i da uzme 10 d0 11 litara to bi bilo ok,ali prepravka sa motorom skupa bila bi oko 1500 eura što je jako mnogo.

on ima izlaz za još jedan kardan ali ja nisam našao u liteturi čemu služi,koji je odnos i prenost tako da je to stalo za sada.

što se tiče karoserije,nebih to skidao jer mi potrebno zbog zime kad idem sa djecom na skijanje ili ludu vožnju po brdima a bez kabine pozadi bilo bi jako hladno,pored toga kad nešto vozim niko nevidi šta ima unutra.

u proljeće planiram da mu napravim jednu jaču prikolicu od vojne kuhinje.nešto malo ali izdržljivo.

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
o dizelu razmišljam još uvijek,ali je to sve skupo,nisam mehaničar pa moram to dati nekom da mi odradi i uz to sve neznam kako će ispasti.imo sam priliku voziti jednog sa TDI motorom iz golfa trojke,ide ko metak ali o potrošnji neznam ništa.pa čak i da uzme 10 d0 11 litara to bi bilo ok,ali prepravka sa motorom skupa bila bi oko 1500 eura što je jako mnogo.

on ima izlaz za još jedan kardan ali ja nisam našao u liteturi čemu služi,koji je odnos i prenost tako da je to stalo za sada.

što se tiče karoserije,nebih to skidao jer mi potrebno zbog zime kad idem sa djecom na skijanje ili ludu vožnju po brdima a bez kabine pozadi bilo bi jako hladno,pored toga kad nešto vozim niko nevidi šta ima unutra.

u proljeće planiram da mu napravim jednu jaču prikolicu od vojne kuhinje.nešto malo ali izdržljivo.

Možda motor od nekog mercedesa bi bio jeftiniji za nabavit nego tdi od golfa a i ne znam koliko bi te netko uzeo za ugradnju. A ovo ako ti više odgovara da je zatvoren nek tako i ostane.;)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Možda motor od nekog mercedesa bi bio jeftiniji za nabavit nego tdi od golfa a i ne znam koliko bi te netko uzeo za ugradnju. A ovo ako ti više odgovara da je zatvoren nek tako i ostane.;)

A koji to mercedesov motor ima preko 100 konja a da je dostupniji a i lakši od golfa?
Pinc ima aluminijski motor bla,bla,bla ..ma puknuti bolje da si kuš!!

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
autić je ok ali sve što se dirne puno košta izmjena motora na dizel kemijanje plus obavezni atest , karoserija izmjena atest itd , koliko vidim vozilo je registrirano znaći svi troškovi plus papirologija . Jedino isplativo po mome na tome vozilu se isplati ugradnja plina ako če raditi dovoljno kilometara da se to isplati .
Još samo da kažem kada sam bio u JNA dolazio sam u remontni zavod u Bregani tamo ih je bilo dosta Razlog - PREKETANJE - JAKO NESTABILNO VOZILO kod većih brzina samo prijateljski upozoravam !!!!

2zfsiva.gif

By arno11 at 2011-01-29
mrtav.gif

By arno11 at 2011-01-29

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
autić je ok ali sve što se dirne puno košta izmjena motora na dizel kemijanje plus obavezni atest , karoserija izmjena atest itd , koliko vidim vozilo je registrirano znaći svi troškovi plus papirologija . Jedino isplativo po mome na tome vozilu se isplati ugradnja plina ako če raditi dovoljno kilometara da se to isplati .
Još samo da kažem kada sam bio u JNA dolazio sam u remontni zavod u Bregani tamo ih je bilo dosta Razlog - PREKETANJE - JAKO NESTABILNO VOZILO kod većih brzina samo prijateljski upozoravam !!!!

2zfsiva.gif

By arno11 at 2011-01-29
mrtav.gif

By arno11 at 2011-01-29

plin bih ja ugradio to je najjeftinije,ali kako da izbacim ova dva karburatora i razvodnik paljenja?nije da nema dijelova,tu sam se snašao da mi može biti još 30 godina ali mi ide na qrac štelanje platina i glupih neusavršenih karburaotora koji su originalno preuzeti sa BMW 7 ice iz 70 tih godina.doduše tada i nije bilo ništa bolje ali mogli su oni to bolje riješiti. najbolje bi bilo plin i EFI iz amerike ali i to košta oko 1000 eura,ebiga što veliš u šta god pipneš ode lova samo tako.atesti su najjeftiniji,oko 125 eura + 25 eura tehnički pregled i vozi

a što se tiče prevrtanja,jest pinc lako prevrnuti ali treba ga znati voziti a da se neprevrne.kad šumi može f1 prevrnuti,pinc je mala šala za to.ali je najprohodnije vozilo od 1971 do danas.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
jedno je sigurno imaćeš ove godine u što ulagati novac i vrijeme da za uzvrat dobiti zadovoljstvo sretno ( i oprezno )

ukrainke.gif
miscellaneous103.gif

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
reci mi koliko košta taj pinc i što mu piše u papirima ,dali je radni stroj ili kamion

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
ovako barem ne moraš brinuti kakav ti je antifriz,ne moraš mislit oće li se smrznuti,samo ključ i pali....

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
reci mi koliko košta taj pinc i što mu piše u papirima ,dali je radni stroj ili kamion

cijena mu je ovakav kakav jeste 7500 eura. inaće cijeni prema gore nema kraja a mogu se naći i jeftiniji stim da imaš rada i ulaganja.

u papirima piše terensko vozilo sa 8 sjedišta.i to je to.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
ovako barem ne moraš brinuti kakav ti je antifriz,ne moraš mislit oće li se smrznuti,samo ključ i pali....

to jeste tako,jedino kad je 15 ispod nue i hladnije zajebavaju ga platine,smrzne sve pa treba malo verglati dok struja neprobije,a kad probije onda gas gas i samo gas

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
da,i ja sam bio začuđen kada sam prvi puta vidio motor....

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
evo kako je prilaz voćnjaku i sam voćnjak izgledao prije čišćenja:

Ulaz na imanje:
prije

ulaz danas:

i tako je to išlo danima i mjesecima,a ima još puno puno posla.

i nekoliko slika od jutros:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
lijepo za početak , bit će i ljepše jer kada se radi sa voljom ide lakše a vidim da i mlade snage pomažu

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
lijepo za početak , bit će i ljepše jer kada se radi sa voljom ide lakše a vidim da i mlade snage pomažu

da da,on sa svojom stilovkom na baterije :mrgreen:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
bitna je volja i prisutnost...:lol:.....željezo se kuje dok je vruće..

Najnoviji postovi

Na vrh