Trazis servo ili hidraulicni volan za svoj traktor?
Servo ti je jeftinija verzija i moze se naci tih cilindara svugdje. Ja sam svoj dobio besplatno, al ga treba prepakirati cjelog.
Za servo ti ostaje puz volana koji vec imas, treba ti uljna pumpa, rezervoar, crijeva, cilindar i dvoje spone. To na kraju izgleda ovako:
Takav cilindar je proizvod "Prve petoljetke" i pase sa prvih serija 560, 577, IMT SKIP bagera...
Ako pak zelis hidraulicni volan, trebas orbitrol (glava volana koja se montira umjesto puza), i dvoradni hidraulicni cilindar umjesto servo cilindra. Takodjer uljna pumpa i odgovarajuca crijeva da to sve poslozis.
Hidraulicni volan mozes sam sklopiti od raznih djelova koji ne trebaju biti original. Orbitroli se mogu naci s rasgodovanih kombajna, kao i dvoradni cilindri, crijeva majstor uradi po zelji a pumpu trebas kupiti novu, po mogucnosti da na sebi ima rezervoar za ulje (577 ima takvu).
558 s ugradjenim hidraulicnim volanom:
Da montiras orbitrol, morat ces unistiti puz volana kako bi stavio orbitrol, ili nabaviti poseban poklopac mjenjaca s traktora koji je imao hidraulik volan, i odmah nabaviti orbitrol u kompletu, al to je vec teze:
558 sa slike ima ovakvu pumpu ugradjenu:
Za takvu pumpu treba i dodatni rezervoar za ulje s filterom, dok ga ova ima vec montiranog na sebe, skup s filterom ulja:
Sto te jos zanima, slobodno pitaj, ak budem znao ja il netko drugi, nadam se da cemo ti uspjeti pomoci