u tom sjemenu ima i proljetne zobi pa dok smo sijali tu zob dobro je klijala i zob i ljuljmi to planiramo posijati i napraviti sjenažu od njeg 2. ili 3. otkos pa zato pitam kako bi to bilo posijati
Ne znam,ipak je to divlji ljulj..Nek se jave iskusniji.Meni osobno se ljulj nimalo ne sviđa,jer baliram sve u male suhe bale,a dok dođe vrijeme za suho baliranje,od ljulja mi ostane samo debela stabljika,već baci i sjeme.Osim toga,ljulj u suhim balama i nije nešto,a ovce ga baš i ne jedu,tako da nije izbor za mene.
Abrkili ti bi morao sijati klupčasu oštricu ona nema stabljike i brzo se suši što je bitno , a prinosi su jako dobri.
jel ima kakva trava koja moze "ugusit" rast kupine?
ove godine planiram jednu livadu cesce kosit jer mi se po njoj rasirila kupina sa susjedove parcele... navodno da je bolje kosit sa striznom kosom nego samljet sa roto kosom...
ili je bolje sve izorat i pobranat pa posijat neku travurdu koja bi zakocila kupinu?
ima ko kakvih iskustva sa ovakvom situacijom?
kupinove muke, ili bolje muke po kupini situacija :lol:
Ako ideš sa strižnom kosom je bolje,,,jer ne baca i odmah sije,..........
najbolje pokosit,,,sve pustit da se isuši,,,i stavit na kupe i zapalit..........,nakon toga izorat,,,,i onda pošpricat s pesticidom ,,,,drukčije muka,,,da ne pitaš.........
A is oranjem če se gubit,,,,ali obavezno popalit prije....
a nis, kosit, grabit, palit, zvat bratica da izore, ja bum tanjural hihihi,
a mozda brane kaj pocupaju kupine nakon oranja, pa ih bacit u kontener za smece![]()
Nema ti druge,,,,,,,,,ruke na muke,,,,,e da zabija san,,,spomenut,,,ima i još jedno riješenje.......8)
skinut 30 cm zemlje sa bagerom??? :rolfer: joj, pardon, kombinirkom :lol: