• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SILIRANJE sezona 2013.-2014.-2015.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Re: SILIRANJE sezona 2013.-2014.

Siliranje od jučer na 0.50 ha bilo je 10 prikolica kukuruz je bio odličan možda malo prerano još za silirati ali dobro video če biti za kojih 4-5 sata samo da ga stavim na you tube,za sad evo slike...

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056

Zekson, predobro izgleda, super kukuruz, silos pod krovom, mali goldoni za gaženje, ekstra ekipa. Jedina zamjerka je kaj ste zgazili onda prva dva reda kuruze :)
sviđa mi se kak silokombajn sitno melje, naš pz je nekad tak sitno mlel samo na hiledarki kardana

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821

Super slike i odličan posel, ovo je pravi dokaz da netreba neka bjesna mehnizacija za silažu.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515

Svima hvala na pohvalama
@ibosilj da ekipa je bila dobra za drugu silažu nas bu još više za oko 2 tjedna barem 4 traktora budu vozila jer je parcela udaljena oko 4 km a kukuruz oko 3.5 metra visine i njiva duga 250 m to bude milina silirati računam da budem na toj parceli dobil oko 20 prikolica površina je 0.50 ha
silokombajn jako dobro melje trebalo bi samo brus novi kupiti i još bi bolje bilo
no evo da ne duljim video se uplaodo na you tube pa evo
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=YkERZE1U5-k&list=UUcc6I-RZKLL9ONYfeotGXzg[/YT]

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037

A da ubacite covjeka u prikolicu da ovo malo gazi i planira smanjili bi broj prikolica? a pitanje za kombaj ako je tvoj jesi mozda prekreto fiksni noz? onda mozda ne bi provlacio ovu oljupinu od klipova. a inace sve ostalo 10 svidja mi se ovaj natkriveni sistem :D

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515

Felixxx a nemam bas ljudi na raspolaganju toliko a i ovak je dobro nisam ni nikad to radil da je covjek u prikolici i da gazi ...
Da silokombajn je moj i nisam preokrenuo nož neznam dal se i može jer ja imam sve na jednom znači tam di sječe i melje i odma tjera gore u cijev silažu kažem da kupim nove noževe i brus još bi bolje sjekao kukuruznicu ali zasad je i ovak dobro ..

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037

A dobro ako nema to je druga stvar recimo ja vucem prikolicu za silokombajem i uvijek je neko na prikolici da gazi i otrpilike na 0.5 ha bude 8 - 10 maximalno prikolica znaci ti ocekujes oko 20 smanjio bi mozda za 8 do 10 zavisi kakav je kukurz jer kod nas najbolje zito daje 2 prikolice po dulumu. A pogledaj da li mozes prekrenut sjeko bi dosta sitnije a mozda i nemoze neznam kakv je sistem. sve u svemu svaka cast i ovako je ekipa za 10. Ja cu imat nekih 1 ha za siliranje al mi nekak jos kukuruz zelen mada mi je grupa Fao 600 sigurno razlog tome jer nije bilo puno suncanih dana a ionako jos u selu niko nije poceo silirat. :icon_scratch:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311

Felixxx a nemam bas ljudi na raspolaganju toliko a i ovak je dobro nisam ni nikad to radil da je covjek u prikolici i da gazi ...
Da silokombajn je moj i nisam preokrenuo nož neznam dal se i može jer ja imam sve na jednom znači tam di sječe i melje i odma tjera gore u cijev silažu kažem da kupim nove noževe i brus još bi bolje sjekao kukuruznicu ali zasad je i ovak dobro ..

Malo bolje trebaš trpati u tu prikolicu za Univerzalom... prvo se trpa zadnji kraj i onda ti ne ostanu ovi ćoškovi prazni. Kojom brzinom siliraš sa Zetorom?? 3 ili 4-tom??

A ovo što se tiče protunoža samo ga okreneš i gass dalje i bolje će sitniti neće ostavljati oljupine od klipova.

Inače dosta dobro urađeno :).

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515

Pogledat ču sutra ujutro sistem od silokombajna kakv ima ak se da okrenut onda ču okrenut i ak kažete da sitnije sječe onda još bolje ...
zabunil sam se u vezi površine nive površina koju bum siliral je 0.70 ha znači da bude oko 15-20 prikolica jer je njiva u ravnici i moči če se više punit a ovdje di sam sad siliral visi njiva pa silokombajn ljepo baca na doljnu stranu dobro a na gornju baš i ne.
Sa zetorom siliram u 3 sad kad su ovakvi kukuruzi a inače u 4-toj kad je malo lošiji kukuruz.
Još moram na ovu kiper prikolicu stavit dasku na desenu stranu da nebaca preko pa če se ljepše punit na ovoj za gnoj smo tak napravili i puno je bolje..

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496

evo zekson svaka cast super to vama ide

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Prijatelju iz BiH!

Ova tvoja izjava što se tiće ljudi na prikolici za vrijeme siliranja, nedo ti Bog da nešto izleti iz silokombajna pa da ubije ili osakati čovjeka na prikolici, nedo ti Bog takvog zla!
Zato, ja bi zakonom zabranio takve stvari, a bome i izjave!

Nemaju se ljudi što voziti na prikolici dok silokombajn radi, toga se držite svi, jer ježim se i kosa mi raste dok vidim na videu da se netko vozi na prikolici dok se silira, čemu to?? da se ušpara dva dovoza prikolice na polje, ajde još jednom razmislite što radite molim vas!

Zekson, svaka čast na poslu, lagano i napravi se!

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515

Hvala kolege na pohvalama !
Da i to što Šanana kaže nedaj bože da silokomjan što zahvati ili se odlomi jedan dio noža i izleti ja sam malo gledao svoj silokombajn i na svakom nožu fali jedan čošak pitam se kam je frcnul nadam se da nije negdje u silaži pa da krava ili bik neproguta !

gromil

Aktivni član
Tu od
19 Ožu 2013
Poruka
261

Prije 10-ak godina na sip sk80 pukla mi je ploca sto se nalazi izmedju bubnjeva koji uvlace kukuruz prema rotoru.Sav lim oko rotora je izbusilo a ko zna koliko je komada kroz cijev izletjelo,od tad nikome nedam na prikolicu!!!

Kuba

Član
Tu od
8 Velj 2011
Poruka
174

Moj SK80 nekad zna izbaciti četvrtinu klipa,nije veliko ali dovoljno za neku ozljedu,tako da se slažem s tim,jedino ako se baš mora puniti,da on razgrne kad je silokombajn ugašen,ovako nikako,isto tako kada ljudio hodaju iza roto kose ili malčera :icon_hang:

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

lepo ste to sve napravili,samo jedna mala zamjerka...kukuruz vam je još prezelen.nije to sad neka prevelika greška osim kaj vam silaža bude malo kiselija,pa je stoka nebude baš htjela jesti kak bi ju htjela da je kukuruz zreliji.

drugi put prije siliranja otrgni najzeleniji klip i pretrgni ga napola,ona crta zrelosti na zrnu bi trebala biti barem na polovini zrna...preporuka je na 2/3,al ak je na najzelenijemu klipu napola onda je na ostalima vjerovatno tu negdje...:icon_thumright:

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587

Mike nisi pratio sta Zekson pise odpocetka!zna on da su prezeleni ali mu treba silaza hitno za bikove.:(smirk):

Najnoviji postovi

Na vrh