• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SJENAŽA (travna silaža)

H

Helena

Guest
Re: Sjenaza (travna silaza)-2009

Ma daj Ivice sad si me stvarno ubedirao sa ovim slikama .Od kad točno postoji takav način spremanja . :roll:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Kaj je ovo :shock: :shock: :shock: to prvi put sad vidim :scratch :scratch :scratch

H

Hurlimann86

Guest

Uh Zoran baš ljepe bale radi velgerica i ja b s takvom radil :roll: , naša sipma je napravila prek 14000 bala u 7 god al još ide. Al ja bi najrađe velgericu to su mi zakon balirke :mrgreen:

H

Hurlimann86

Guest

Hm i mene je baš iznenadila ova tehnika spremanja sjenaže, ali u svakom slučaju jako zanimljivo :D

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691

idaešššššššš....dečki moji! Pa kaj ovi rusi delaju?! To mora da je negdi na istoku po najvećoj vručini kod njih!heh...a ovaj Steyr, to im kolega z Aus došel pomoći!!!!! :drinkers:
More biti dobro...al na male količine!Zamisli da imaš 20 rali ljulja i sad ga ti omataj...treba ti pol tvornice folije...i 14 dana omatanja! :roll: Možda je to Moldavija...oni su razvijeni! :madmana:
A KO TO BALERA???!!! neka balerka koja nakon sake bale menja igle! :lol: :lol: :lol:

I

ivica

Guest

To mora da je negdi na istoku po najvećoj vručini kod njih!heh...a ovaj Steyr, to im kolega z Aus došel pomoći!!!!! :drinkers:
ovo je nizozemska i kaj je zanimljivo na traktorima su vecina zene ,http://www.agralog.nl/

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410

BELEC7340 kaže:
A KO TO BALERA???!!! neka balerka koja nakon sake bale menja igle! :lol: :lol: :lol:
A zakaj bi menjala igle :?: :scratch :idea:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

ivica kaže:
To mora da je negdi na istoku po najvećoj vručini kod njih!heh...a ovaj Steyr, to im kolega z Aus došel pomoći!!!!! :drinkers:
ovo je nizozemska i kaj je zanimljivo na traktorima su vecina zene ,http://www.agralog.nl/

A nije da muski nista ne rade (toliko o balkanskom mentalitetu)

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Ovako ja kosim
[youtube:viu98c44]vlI1YuqfWec[/youtube:viu98c44]

H

Helena

Guest

mario kaže:
Ovako ja kosim
[youtube:1ve119ve]vlI1YuqfWec[/youtube:1ve119ve]
Ja sam u svome kraju brz sa svojim Ursuzom i pz 185-icom ali ti si brate ili :weedman: ili :partyman: ali sve jedno volio bih bar sjediti na kabini dok kosiš :D

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163

e vala brate ne mogu da vjerujem da ovako brzo kosis...pa da li ovo iza zaista ostaje pokoseno :mrgreen:
evo slika moje sjenaze, skoro je pola potroseno do sada...jako sam zadovoljan samo steta sto silos nisam do kraja punio, ovo je bilo nesto eksperimentalno, inace koristio sam preparat Biomin Biostabil Plus
dsc00643q.jpg

dsc00644a.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

i kako si zadovoljan, na slici mi izgleda dobro????!

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163

Za sada sam prezadovoljan, krave je bas odlicno jedu, jedina greska po meni je sto sam kasno kosio pa mi je malo prerasla bila trava, pa sam se bojao da mi ne bude presuva masa zbog starosti ali je sve ispalo super. Inace gornji sloj mi je malo suvlji njega bolje jedu a donji malo vlazniji i losije ga jedu, pa kad izuzimam onda ih mjesam.
Inace ovdje u mom kraju podhitno treba rolo presa upravo zbog ovoga.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

e vala brate ne mogu da vjerujem da ovako brzo kosis...pa da li ovo iza zaista ostaje pokoseno

Da, ostane pokošeno, ovo je treči otkos ljulja pa nije puno mase i malo su visi okretaji kardana, prvi moram upola sporije.

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163

mario kaže:
e vala brate ne mogu da vjerujem da ovako brzo kosis...pa da li ovo iza zaista ostaje pokoseno

Da, ostane pokošeno, ovo je treči otkos ljulja pa nije puno mase i malo su visi okretaji kardana, prvi moram upola sporije.

onda mora da imas dvije brzine kardana 540/1000 to bih volio vidjeti uzivo mislim da je jako dobra stvar...

H

Helena

Guest

juxi kaže:
Za sada sam prezadovoljan, krave je bas odlicno jedu, jedina greska po meni je sto sam kasno kosio pa mi je malo prerasla bila trava, pa sam se bojao da mi ne bude presuva masa zbog starosti ali je sve ispalo super. Inace gornji sloj mi je malo suvlji njega bolje jedu a donji malo vlazniji i losije ga jedu, pa kad izuzimam onda ih mjesam.
Zemljak s čim siječeš masu ,da! izgleda uredu ,ovako koliko se može vidjeti na slici .

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163

Helena kaže:
juxi kaže:
Zemljak s čim siječeš masu ,da! izgleda uredu ,ovako koliko se može vidjeti na slici .

Mislis s čim sječem masu kad izuzimam iz silosa? Imam noz za silazu u obliku obrnutog slova "V" oštar je k'o žilet :mrgreen: ako hoćeš poslikaću ga
Inace sve je uredu ali sad mi se javio jedan veliki problem a to je izgleda naknadno kvarenje sjenaze usljed prisustva zraka pa mi je odozgo s vrha dosta počelo pljesnivo biti a uz to se taj dio i zapali pa bude vruće, vjerovatno je to zato sto je tu silo masa bila malo suvlja pa kako se počelo trošiti imala je prostora za disanje kad je dosla u kontakt sa zrakom to je moja konstatacija.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

juxi kaže:
mario kaže:

onda mora da imas dvije brzine kardana 540/1000 to bih volio vidjeti uzivo mislim da je jako dobra stvar...

Imam 4 brzine kardana 540 750 1000 1250, tu sam kosio na 750 kardana i 2000 motora

H

Hurlimann86

Guest

stvarno zanimljivo :shock:
sam mene zanima kak se to troši, ako uzmeš jednu onda ti je ova pored dalje bez folije :scratch

Najnoviji postovi

Na vrh