• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SJENAŽA (travna silaža)

I

ivica

Guest
Re: Sjenaza (travna silaza)

kad misliš balirati?
sad vjerojatno sutra kad je skoro stalno oblacno
jel to nova ili polovna
polavna ova od tiga s foruma ,kupljena pred par tjedana ,2400€

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

Ivice jel ti nije pokisao ljulj?
Moji se isto spremaju na košnju, ali nikako da bude bar 3 dana bez kiše, još za ponedjeljak i utorak javljaju promjenjivo pa onda 3 dana sunčano i tu će bit akcija, a u četvrtak i ja dolazim doma, jupiiiiiiiiiiiiii :D

I

ivica

Guest

nije ,kod nas uopce nije bilo kise ,samo je oblacno stalno,sad nas na sjeveru sve zaobilazi ,a ni ne vele kisu do iduceg vikenda tak da sutra dalje kosim

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163

nema kod nas, koševine još za mjesec dana najmanje...eto koliko kasni vegetacija :shock: kiša pada što kažu ona rodna :mrgreen:

H

Hurlimann86

Guest

Doba ljulj ivice :D
Mi drugi tjedan idemo uslužno balirati sjenažu ,a onja poslje mi kosimo.

Već jedva čekam :mrgreen:

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

I kod mene je danas počelo :D Pokošena prva livada ljulja ala Bogec. Slika nemam jer sam 400km daleko :cry: :cry:
Ivica jesi balirao danas, kakav je prinos?

I

ivica

Guest

malo sam razocaran na te 4 rali 26 bala ,uopce nema mase kao inace, neznam jel ta duga zima utjeceala na to ili nekaj drugo ,budemo vidli kak bu kod vas drugih !!

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

Uf...bumo vidli, da. Može bit da je i zbog duge zime, a meni je recimo onaj zadnji snijeg totalno upropastio 3 rali ljulja, nekih 30 posto se samo oporavilo i sad to moram počistit, a onda ću vidjet šta s tim...

Tigo

Novi član
Tu od
5 Lip 2008
Poruka
14

Ivica kak ide s ovom kosom, kakav je učinak?

I

ivica

Guest

Tigo kaže:
Ivica kak ide s ovom kosom, kakav je učinak?
odlicno ,falilo ja par sarafa po njoj al to smo sredili ,neznam jos tocno za ucinak ,problem su mali komadi ,inace bi islo 5 rali na sat

S

smcman250

Guest

IVICA...na kakvoj prikolici vozis bale...imas kakvu sliku??

Tigo

Novi član
Tu od
5 Lip 2008
Poruka
14

To je pravi zahvat..treba velki komad za nju, sam nek služi čim duže.

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

Dakle danas su izbalirane prve bale kod mene ove godine, na površini od malo manje od ral i pol bilo je 14 bala i nešto malo u balirki, znači 10 po rali...ja sam rekao da ću biti zadovoljan ako bude 15 bala na toj parceli tako da ipak nisam u potpunosti zadovoljan... :D Evo slika ljulja od prije 3 tjedna, točnije 6.4., a za koji dan bit će i friških slikica :D :mrgreen:
dsc03202q.jpg

dsc03203s.jpg

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Danas cijeli dan bila košnja,sutra baliranje,košen je ljulj i lucerna:
sezona-2010-foto_13023700_17389826_17813660.jpg

sezona-2010-foto_13023700_17389826_17813662.jpg

sezona-2010-foto_13023700_17389826_17813661.jpg

M

mladi kosac

Guest

i ja sam krenuo kositi,lucerna u bašči,ljeva strana je posijana lani a na desnoj strani je tara više od 5 god
6a759105.jpg
9e41c2d8.jpg

I

ivica

Guest

evo jos malo mog ljulja
DSC00190.jpg

DSC00189.jpg

a ovo je kod kolege danas slikano prije nekih 3 sata ,jos uvjek siliraju ,imaju do 2-3 u noci
DSC00213.jpg

DSC00215.jpg

DSC00214.jpg

DSC00217.jpg

DSC00216.jpg

i evo mojeg necaka za volanom
DSC00222.jpg

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

Obećao sam slike i imam samo dvije. Uglavnom kod mene je gotovo baliranje prvog otkosa za sjenažu i drugi otkos raste, već je dobio i novu porciju KAN-a i za 2 tjedna sve počinje ispočetka ( a do tad treba još osušiti jedan dio za sijeno, valjda bude vrijeme dalo). Koliko toliko sam zadovoljan prinosom, čak su me iznenadile livade koje su starije, sijane DTS-om prije par godina, a na ovim slikama je moja najveća livada, čitavih hektar i pol u komadu :cry: (ali radi se na daljnjem proširenju). Zanimljivo je da smo tu parcelu spojili kupnjom od dva vlasnika, jedna zemlja je bila redovito gnojena stajskim gnojem, a druga ga nije vidjela desetke godina i to se sad odrazilo i na našem ljulju makar smo mi jednako zagnojili i obradili, prinos na ovom dijelu koji je bio redovito gnojen je bio dobrih 40 % posto veći. Da ne duljim ispalo je 20 bala na tih hektar i pol, da nije ovaj dio podbacio bilo bi sigurno 6-7 više. Slikano je 30.04.
dsc00032hi.jpg

dsc00033cc.jpg

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

ivica

Ovaj Class Jaguar je stvarno makina... :shock: 8) to je to o čemu si mi govoril u nedelju?

jako mi se sviđa to siliranje.... :D

Najnoviji postovi

Na vrh