• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SJENAŽA (travna silaža)

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Re: Sjenaza (travna silaza)

Evo malo mojih slika od košnje talijanskog ljulja, košeno 29.4.
Malo smo se ponovili s balirkom i omotačem gallignani, kupljeno od susjeda, staro 4 godine
2010-radovi-foto_4183973_17391145_17838911.jpg

2010-radovi-foto_4183973_17391145_17838925.jpg

2010-radovi-foto_4183973_17391145_17838918.jpg

2010-radovi-foto_4183973_17391145_17838916.jpg

2010-radovi-foto_4183973_17391145_17838914.jpg

2010-radovi-foto_4183973_17391145_17838910.jpg

2010-radovi-foto_4183973_17391145_17838906.jpg

2010-radovi-foto_4183973_17391145_17838929.jpg

2010-radovi-foto_4183973_17391145_17849601.jpg

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Ooo, mal se ponovili:) Svaka čast, sam nek te dugo služi

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

toma84 kaže:
Ooo, mal se ponovili:) Svaka čast, sam nek te dugo služi

Hvala, nadam se da hoće.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

nadam se da ces sad manje zivce trosit dok baliras... 8) čestitam na prinovi! ;)

I

ivica

Guest

skolan93 kaže:
ivica
koliki je claas-ov učinak
bile su 8-tonke prikolice oko 2 min po prikolici ,na 11ha je cilo 58 prikolica po cca 3 tone mase ,rad sjeckalice 4 i pol sata a trajanje siliranja od podneva do 3 sata u noci ,vozila su samo 3 traktora a jako los put ,
inace je reko ovaj da im je rekord 30 rali ljulja dnevno

M

mladi kosac

Guest

mario svaka čast na prinovi.kolike bale radi

M

Massey4455

Guest

evo ovo što je stavio ivica šta su kod njega silirali stavro je dobro i brzo jednom riječju jednostavno.to je mario slikombajn a stargoga što je imao prodao je.
a silo kombajn vozi moj bratić.....

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Eto to si otpeljam i prvi otkos više me moram balirat :blackeye Koliko je to bala po rali i kakva je to trava bila, ljulj?

Z

zoran

Guest

talijanski ljulj, 15-16 na ral, imal sam nekaj vlastitog sjemena pa sam duplo sijal...

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

Svaka čast zorane! Moram priznati da sam malo ljubomoran... :D I ti i mario stvarno ste lijepe ljuljeve imali. Ja sam balirao prije točno 2 tjedna i puno manji je bio prinos, e sad...da je ostao rasti kao vaš da li bi i koliko bio veći prinos to je pitanje...dobro, tješi me što je moj ljulj već nekih 30+ cm visok :mrgreen: Da li tu ostaje ljulj ili preoravaš?
Jel možeš napisati kako si prihranjivao?
Sviđaju mi se i bale, koja je balirka? Omotač je ako se ne varam kao i moj Metal-Fach? :D

Z

zoran

Guest

gnojil sam (prihranil) samo tonom KAN-a na tih 3,5ha,

zemlja je bila zadružna, tvrda, zatabana u vražju m....
tak da ne mislim ništ orati jer s 560 tam ... :cry:
balirka je Welger RP220 profi
Metal_Fach=super strojček...

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

M.M. kaže:
Svaka čast zorane! Moram priznati da sam malo ljubomoran... :D I ti i mario stvarno ste lijepe ljuljeve imali. Ja sam balirao prije točno 2 tjedna i puno manji je bio prinos, e sad...da je ostao rasti kao vaš da li bi i koliko bio veći prinos to je pitanje...dobro, tješi me što je moj ljulj već nekih 30+ cm visok :mrgreen: Da li tu ostaje ljulj ili preoravaš?
Jel možeš napisati kako si prihranjivao?
Sviđaju mi se i bale, koja je balirka? Omotač je ako se ne varam kao i moj Metal-Fach? :D

M.M. pogledaj datum kad sam ja kosil, 3 dana poslije tebe. 29.4. Ne brini što imas manji prinos, zato ti je kvaliteta max, ja sam imao prinos oko 10 bala na hektar, izvršil sam super gnojidbu, al zbog ovih hladnoća prinos je bio manji.
Ovo sad je već prestaro od zorana. Sad je već jako veliki udio stabljike.

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Ja sam jučer radol na 1.5 rali 19 bala ljulja. Čist ok

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

Ne znam, ovo kod Zorana je stvarno super prinos, ali ja isto mislim da je sad već kasno, ali bila je stvarno čudna godina i nisu svi stigli na vrijeme pospremiti prvi otkos. Ja sam uspio sve šta sam mislio za sjenažu i za sljedeći vikend bi već trebao krenuti s drugim otkosom :D , a imam još toga i za sijeno, ali vrijeme neda...Mario tvoj ljulj mi se činio jačim od mojeg a ja sam u prosjeku imao malo preko 14 bala na hektar :scratch i nisam baš prezadovoljan s tim :scratch :scratch

Ne znam zašto taj naš omotač ostavlja ovako "napuhnute" bale :scratch , mislim da su bile ljepše kad smo prvu sezonu omatali sa 500mm folijom. Inače i meni je super strojček. Spustiš balu milimetarski precizno ako hoćeš i nema šanse da se probuši.
Starom je neki dan vjetar stisnuo foliju na clindar kad je spustio balu i onda je klip povukao foliju unutra jer on nije skužio i sad mi slini ulje... :madmana:

S

skolan93

Guest

zoran

kolko si sjemena stavil na jedan ha

kolka je bila visina ljulj

znači predsjetveno nisi stavio ništa,samo kan u proljeće :?:

Z

zoran

Guest

stavil sam minimalino 50kg/ha, imal sam svojeg sjemena pa sam raspustil sijačicu nek samo šiba...visina 80cm...predsjetveno ništ.....veli neki deda "To je prokleta zemla"

M.M. kaže:
Ne znam zašto taj naš omotač ostavlja ovako "napuhnute" bale :scratch
Ništ me to više ne zabrinjava, brinul sam se prvu godinu kak bu to sve zišlo, ali kolko sam bala već pohranil i sve je bilo baš ok. Bale su najnormalnije.

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

Ma i moje su bale ok i ne kvare se, ali čisto estetike radi me smalo smeta napuhnuti najlon :D
Prinos ti je stvarno odličan s tom gnojidbom.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Ne znam, ovo kod Zorana je stvarno super prinos, ali ja isto mislim da je sad već kasno, ali bila je stvarno čudna godina i nisu svi stigli na vrijeme pospremiti prvi otkos. Ja sam uspio sve šta sam mislio za sjenažu i za sljedeći vikend bi već trebao krenuti s drugim otkosom , a imam još toga i za sijeno, ali vrijeme neda...Mario tvoj ljulj mi se činio jačim od mojeg a ja sam u prosjeku imao malo preko 14 bala na hektar i nisam baš prezadovoljan s tim

A kojom balirkom ti je balirano??

Najnoviji postovi

Na vrh