S
skolan93
Guest
Re: Sjenaza (travna silaza)
ivica
koliki je claas-ov učinak
ivica
bile su 8-tonke prikolice oko 2 min po prikolici ,na 11ha je cilo 58 prikolica po cca 3 tone mase ,rad sjeckalice 4 i pol sata a trajanje siliranja od podneva do 3 sata u noci ,vozila su samo 3 traktora a jako los put ,skolan93 kaže:ivica
M.M. kaže:Svaka čast zorane! Moram priznati da sam malo ljubomoran... I ti i mario stvarno ste lijepe ljuljeve imali. Ja sam balirao prije točno 2 tjedna i puno manji je bio prinos, e sad...da je ostao rasti kao vaš da li bi i koliko bio veći prinos to je pitanje...dobro, tješi me što je moj ljulj već nekih 30+ cm visok :mrgreen: Da li tu ostaje ljulj ili preoravaš?
Jel možeš napisati kako si prihranjivao?
Sviđaju mi se i bale, koja je balirka? Omotač je ako se ne varam kao i moj Metal-Fach?
Ništ me to više ne zabrinjava, brinul sam se prvu godinu kak bu to sve zišlo, ali kolko sam bala već pohranil i sve je bilo baš ok. Bale su najnormalnije.M.M. kaže:Ne znam zašto taj naš omotač ostavlja ovako "napuhnute" bale :scratch
Ne znam, ovo kod Zorana je stvarno super prinos, ali ja isto mislim da je sad već kasno, ali bila je stvarno čudna godina i nisu svi stigli na vrijeme pospremiti prvi otkos. Ja sam uspio sve šta sam mislio za sjenažu i za sljedeći vikend bi već trebao krenuti s drugim otkosom , a imam još toga i za sijeno, ali vrijeme neda...Mario tvoj ljulj mi se činio jačim od mojeg a ja sam u prosjeku imao malo preko 14 bala na hektar i nisam baš prezadovoljan s tim