• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SJENAŽA (travna silaža)

Å

Željko

Guest
Re: Sjenaza (travna silaza)

Gradacac kaže:
Svaka cast Zeljko,stvarno mocno izgleda..
M.M. kaže:
Odličan posao, sviđa mi se, a i strojevi n isu za bacit :D

Hvala!

M.M. kaže:
Kako se ponaša sakupljač, jel ispunio očekivanja?
I koliko ti je težak onaj uteg iza na traktoru i šta je ono u sredini na njemu? Vidim da si dosta opteretio "malog" đonija. :D

Sakupljać je super, sakupljanje mi je sad najbrži posao kod sjenaže i suhog sijena.
Betonski uteg je težak oko 2,5t i na njemu je još prskalica za inokulante 120 l. Đoni je bio opterečen preko 4 t s betonskim utegom+utovarivać i 800kg utega u korpi.

S

skolan93

Guest

lijepo to Željko izgleda

kolko ste hektara otprilike pospremili

za kolko se vremena napuni prikolica

kojom brzinom kosiš grašak,jel bilo problema s onim koji je polegao

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

Željko kaže:
Sakupljać je super, sakupljanje mi je sad najbrži posao kod sjenaže i suhog sijena.
Betonski uteg je težak oko 2,5t i na njemu je još prskalica za inokulante 120 l. Đoni je bio opterečen preko 4 t s betonskim utegom+utovarivać i 800kg utega u korpi.
:shock: Majko mila...koliko je to ukupno, preko 9 tona na 88 ks?
Naravno kod ovog posla nikad dosta tereta...

Å

Željko

Guest

skolan93 kaže:
lijepo to Željko izgleda

kolko ste hektara otprilike pospremili

za kolko se vremena napuni prikolica

kojom brzinom kosiš grašak,jel bilo problema s onim koji je polegao

Pospremili smo 9 ha.
Nisam mjerio za koliko se napuni prikolica, ali za 1 dan smo napravili preko 300 m3 sjenaže.
Brzina košnje graška je bila oko 10 km/h i nije bilo nikakvog problema.

M.M. kaže:
:shock: Majko mila...koliko je to ukupno, preko 9 tona na 88 ks?
Naravno kod ovog posla nikad dosta tereta...

Nije preko 9 to je ukupno oko 8,5t .
Đoni ima šasiju pa nema problema s teretom.

G

Gradacac

Guest

Željko kaže:
Gradacac kaže:
Svaka cast Zeljko,stvarno mocno izgleda..
[quote="M.M.":2rhmn5gz]Odličan posao, sviđa mi se, a i strojevi n isu za bacit :D

Hvala!

M.M. kaže:
Kako se ponaša sakupljač, jel ispunio očekivanja?
I koliko ti je težak onaj uteg iza na traktoru i šta je ono u sredini na njemu? Vidim da si dosta opteretio "malog" đonija. :D

Betonski uteg je težak oko 2,5t i na njemu je još prskalica za inokulante 120 l. Đoni je bio opterečen preko 4 t s betonskim utegom+utovarivać i 800kg utega u korpi.[/quote:2rhmn5gz]
Molim.
Covjece ti bi u mom kraju bio ko Poljoprivredni Kombinat..

H

Hurlimann86

Guest

Svaka čast na odrađenom poslu Željko.
Sve više mi se sviđa pospremanje u silose.
Sve pohvale...

Å

Željko

Guest

Hurlimann86 kaže:
Svaka čast na odrađenom poslu Željko.
Sve pohvale...

Hvala!

Hurlimann86 kaže:
Sve više mi se sviđa pospremanje u silose.

To mi je i bio cilj da ljudi shvate da je to jednostavnije i puno jeftinije od baliranja i omatanja.

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

Lijepe bale toma. Ja sa svojom balirkom ne mogu napraviti takve (mislim na rubove), ali opet kad se sjetim koja je razlika u cijeni dosta dobre bale mi i ispadnu. Susjedu je balirao rođak sa đonijem ~150ks i đonijevom balirkom (staro dvije godine) pa radi gore bale nego ja tako da i onaj jedan "konj" za volan puno znači :mrgreen:
Kakva je to trava?

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

A nije ni moja bila puno, negdje 10000€ :mrgreen: A to je nešto stari dts i ima novog... Tu je par livada na slikama...

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Da li može balirka za kockaste bale dovoljno sabit balu za sjenažu? Da li je probao tko raditit sjenažu sa kockastim balama? Ako bi se pomalo davalo u balirku možda bi mogla sabit dobro balu.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Da li može balirka za kockaste bale dovoljno sabit balu za sjenažu? Da li je probao tko raditit sjenažu sa kockastim balama? Ako bi se pomalo davalo u balirku možda bi mogla sabit dobro balu.

Može,ali ti to nepreporučam. Jao onome ko će dizat te bale. Probali smo umjetnu livadu sušit kao običnu divlju. Tu travu sam 2 puta više okreto od obične i base su još uvjek znatno teže.

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Imam eng ljulj za pašu i običnu livadu( koji ne mogu popasti dik je vegetacija ) i još bi posijao lucernu. Onda mi je problem sa prvim i zadnjim odkosom. Radi se o dvije krave. Za omotat bale se napravi neki mehanički stroj na kojem bi trebala dvojica, a to mi nije problem kad se radi jako maloj poljoprivredi nasprem vaše. Veči mi je problem da ne bude to dobro sabito pa mi se to prtljanje sve pokvari.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Nismo te bale omotavali ali ih možeš dobro sabit. Neznam kakvu balirku imaš ali vjerujem da ima odozada na onom izlazu gdje bala izlazi one zatezače na federe koji pritišču balu da nemože izač (ako me nekužiš poslikam ti to na mojoj balirci).Te to tam stegneš do kraja i nemaš brige da nebude bila sprešana.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Imam eng ljulj za pašu i običnu livadu( koji ne mogu popasti dik je vegetacija ) i još bi posijao lucernu. Onda mi je problem sa prvim i zadnjim odkosom. Radi se o dvije krave. Za omotat bale se napravi neki mehanički stroj na kojem bi trebala dvojica, a to mi nije problem kad se radi jako maloj poljoprivredi nasprem vaše. Veči mi je problem da ne bude to dobro sabito pa mi se to prtljanje sve pokvari.

Rađe nekome plati uslugu pa da ti napravi rolo-bale..

Jer ovaj posao sa malim kockastim balama može na kraju biti neuspješan,a onda je uzalud bio trud,a i hranu izgubiš ako je sva pokvarena nutra u bali..

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Nemam balirke ja uvijek dajem balirat sjeno. Pa zato pitam kakvog da si balirača nađem, ako bi to moglo igrat.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449

može ona bolje sabiti nego rolo balirka, problem je šta sa tom balom posle. Premalena za baratanje traktorom a preteška za ruke.
Ovdje je jedan prijatelj to pokušavao staviti u silos pa pokriti folijom, al nije mu dobro ispalo.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
možda nešto ovakvo[YT]http://www.youtube.com/watch?v=oJv7duUJJd0&feature=related[/YT]

Najnoviji postovi

Na vrh