bogec
Aktivni član
- Tu od
- 16 Stu 2007
- Poruka
- 2,276
Re: Izbor hibrida kukuruza za sjetvu 2008
pitanjce jedno u kojoj je fazi priprema zemlje :?: , pitam zbog te ureje, ako nije pripremljena zemlja baci širom ureju i zatanjuraj ili zadrljaj :!: ako je pripremljena samo npk smije u red i to najviše 300 kg na ha, ureja ne smije jer su to soli, bla bla bla i bude ti kukuruz tzv izgorio, rađe onda odi samo sa npk i kultivacija sa kanom kad nikne
razmak sadnje, odi na 18 cm, još nije kasno, gledam kukuruze kod nas još kunjaju jer su hladne noči
Mister No kaže:..uspio sam nabaviti nesto a24...jos mi treba nesto 462..paket ili dva i sutra rjesavam sjetvu..nadam se ne prekasno :? ..
U pravu si ..meni nije bitna stabljika vec prinos zrna..
Htio sam jos nesto pitati...posto nije bacena urea prije,da li se sada baca sirom ili samo po redu kukuruza zajedno sa 15-com?Kako je bolje to napraviti?Na koliki razmak si ti sadio tu sortu?Imam imt sijacicu imt 634.22,ali ne znam bas sve detalje rada oko toga..pa ce sve ovo biti kao proucavanje kako to sve ide.Rekli su mi da je to ok sadilica za kukuruz i da ce sve biti ok.
Sorry sto gnjavim..no uvijek vjerujem praksi koju ti i ostali na forumu imate...dok sam ja pocetnik
pitanjce jedno u kojoj je fazi priprema zemlje :?: , pitam zbog te ureje, ako nije pripremljena zemlja baci širom ureju i zatanjuraj ili zadrljaj :!: ako je pripremljena samo npk smije u red i to najviše 300 kg na ha, ureja ne smije jer su to soli, bla bla bla i bude ti kukuruz tzv izgorio, rađe onda odi samo sa npk i kultivacija sa kanom kad nikne
razmak sadnje, odi na 18 cm, još nije kasno, gledam kukuruze kod nas još kunjaju jer su hladne noči