• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

korisnik2508

Član
Tu od
24 Kol 2010
Poruka
119
Moras kupiti vise i posijeti vise od 30 stabljika. Vidio sam cesto gresku koju ljudi naprave kada siju tako malu kolicinu. Sve to posiju u jedan ili dva reda, sto nije dobro jer bude lose oprasivanje. Uzmi neki od poznatih hibrida kod nas. Sundance, Spirit ili mozda Gold Cup (ovaj je kasniji).
30 biljaka je u svakom slucaju premalo.

P

pauk

Guest
hvala svima na odgovoru! Neki su me i nasmijali :)

da pojasnim:

- sjetva kukuruza je samo simbolicna, tercijalna stvar (nakon vocaka, vinograda i vrta)
- cak i da imam prostora za vecu kolicinu, ne bih stigao sve obraditi s obzirom na druge poslove

dakle, ako sam dobro shvatio, ovi hibridi Sundance, Spirit ili mozda Gold Cup su ok za peci, kuhati?

i kukuruz trebam saditi u vise redova (4-5) u obliku kvadrata, ne u jednoredu, dvoredu?

hvala unaprijed!

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
zna li itko kako se sada kreću cijene kukuruza na otkupnim mjestima.ja sam svog danas konačno skinuo pa sada treba dogovarati cijenu.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Sa 14% vlage i ostalo po standardu 1,30kn/kg je trenutna otkupna cijena

B

Bobo

Guest
josipe, ne znam za agronom, ali sam bio kod covjeka preksinoc i pricao mi da mu se nudi 1.30kn za kukuruz. Uvijek nesto izmotava, pa ga nece vrsiti dok ne bude cjena 1.50kn, pa ce opet ostati za proljece kako mi se cini...

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ja sam u agronom odvezao nešto više od 10 vagona,pa me sada zanima da li je negdje cijena veća od agronomove.ako je negdje veća sigurno je da će i agronom da prati tu cijenu,a ja mu još uvijek nisam prodao pa još ima prostora za dogovor.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
ja sam isao juce prodati kukuruz i dogovorio sam sa zitom 1,22+ PDV

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh