• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Re: Sjetva kukuruza

evo i ja danas posijao svoju malenkost, ral i malo više... :D
nakon pet prolaza tanjuračom, dobio sam ovo..
e734834b.jpg

a to sam dobio sa ovom kombinacijom..
863a87fb.jpg
ca70d2ed.jpg

nakon petog prolaza došao je red i na...
4457b84d.jpg

sijao se pajdaš + 200kg 15-15-15
3bc41bd7.jpg

a sijao je susjed sa fiatom(neznam koji, 45ks)[youtube:2l3o1sv3]e3EH2bhuJNA[/youtube:2l3o1sv3]
pa smo onda još malo zasluženo radili..
4457b84d.jpg

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

dedek kaže:
josip123 kaže:
super hibrid,ja sam sa njim imao super iskustva i odlične prinose.sijao sam ga na 18cm,to ti je kukuruz koji se fantastično pokazao u 2007-oj i u prošloj godini kada je bila velika suša,klip mu je bio zdrv i u potpunosti popunjen,a rijetki su oni koji u takvim sušama popune čitav klip.

Daj molim te otkrij nam koliko bacaš gnojiva na taj sklop. Za posijat na 18 i imati dobar prinos treba prilično ''šane''.A problem je i konkurencija među biljkama što se tiče vode. Ja sam znao tako gusto sijati samo ranu 300 grupu ili 200(na 16cm) ali u vrijeme kad je cijena gnoja bila normalna.
fiacre sijem već četiri godine i sa njim sam prezadovoljan,što se tiče gnojidbe do prošle godine sam bacao 300kg na jutro NPK15-15-15 i 120kg UREA-e,sada bacam 200kg na jutro 15-15-15 i 100kg UREA-e.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Ako špricam s Radazin extra jel treba dodat još neki otrov?

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

sorgum+ samba+neko ljepilo= 215kn/ral...

jel kome poznata ta kombinacija??
ja danas prvi put čuo za to, a kod nas u trgovinama toga nemaju, jedino u sisku u Prčvi...
Kažu da ta kombinacija čini čuda, bilo da je ambrozija, slak ili nešto drugo, ova smjesa to sve uništi...

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Mrki88 kaže:
sorgum+ samba+neko ljepilo= 215kn/ral...

jel kome poznata ta kombinacija??
ja danas prvi put čuo za to, a kod nas u trgovinama toga nemaju, jedino u sisku u Prčvi...
Kažu da ta kombinacija čini čuda, bilo da je ambrozija, slak ili nešto drugo, ova smjesa to sve uništi...

To je ovo što je kolega meni preporučio, ali cijena za hektar je paprena, samo sorgum košta 467 kuna, samba je čini mi se oko 100 kuna, a ovo ljepilo ne znam cijenu, dakle sve zajedno bi moglo koštati oko 600-700 kuna po hektaru tak da ne znam što ću, budem se još raspitao kod ovih mojih jačih ratara :)

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238

Ja sam mislio prošle godine sorgum i sambu ali mi je preskupo bilo negdje oko 500 kn za ha pa sam uzeo radazin tz i deherban a umjesto tih dodataka ljepaka i sličnog par kapi deterđenta iz kućnih zaliha za bolje raspršivanje.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Ronin kaže:
Ja sam mislio prošle godine sorgum i sambu ali mi je preskupo bilo negdje oko 500 kn za ha pa sam uzeo radazin tz i deherban a umjesto tih dodataka ljepaka i sličnog par kapi deterđenta iz kućnih zaliha za bolje raspršivanje.

A jel si Radazin i Deherban zajedno špricao ili si Deherbanom kasnije, mene muče uskolisni korovi.

D

dedek

Guest

josip123 kaže:
[fiacre sijem već četiri godine i sa njim sam prezadovoljan,što se tiče gnojidbe do prošle godine sam bacao 300kg na jutro NPK15-15-15 i 120kg UREA-e,sada bacam 200kg na jutro 15-15-15 i 100kg UREA-e.

Ja tako gnojim sklop 21 cm pa mislim da je premalo a za 18 bi trebalo gotovo duplo, jedinio ako bacaš i nešto organskog onda može proći.

D

dedek

Guest

Gustavo kaže:
Ako špricam s Radazin extra jel treba dodat još neki otrov?

Ne trebaš. Kasnije ako ti probije neki višegodišnji korov samo napravi korekciju i to ciljlanu za taj korov. Dobro je i u 6-7 listu lupiti kultivaciju jer nakon toga kukuruz snažno krene pa korovi više nemaju šanse, još ako su na kultivatoru depozitori gnojiva onda je milina, ja ih nažalost nemam.

D

dedek

Guest

Gustavo kaže:
A jel si Radazin i Deherban zajedno špricao ili si Deherbanom kasnije, mene muče uskolisni korovi.

Kakvi uskolisni? Radazin ide do 3 lista a u to vrijeme nema još previše slaka pa Deherben treba malo kasnije u 4 ili najkasnije 5 listu. Nakon 5 lista za slak i osjak rješenje je banvel(motikan, samba, i sl.) do 6 lista. Stavljam na prvo mjesto banvel jer sam s njim postigao dobar rezultat i sa pola doze dok sam zamjenske preparate morao staviti u punoj dozi.

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238

Špricam zajedno 3 lista kukuruze može i do 4. Radazin ti je za travne korove i neke širokolisne a deherban a za širokolisne googlaj malo da ti sad ne pišem koje mene uglavnom muče slak, ljulj, žabljak i ambrozija. Uglavnom poslje četiri lista nejdi s ovom kombinacijom u kukuruze.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Ronin kaže:
Špricam zajedno 3 lista kukuruze može i do 4. Radazin ti je za travne korove i neke širokolisne a deherban a za širokolisne googlaj malo da ti sad ne pišem koje mene uglavnom muče slak, ljulj, žabljak i ambrozija. Uglavnom poslje četiri lista nejdi s ovom kombinacijom u kukuruze.

Budem vidio čime špricaju ovi moji, kažem prošle godine mi od primextra korov još bolje rastao, katastrofa je bila.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

Gustavo kaže:
daniels kaže:
eto posijal danas 462 oko 1,5ral i isto toliko pajdaša kaj mi je ostalo sjemena to ču izmješat i posijat.dva puta kultivacijom špricanje motivelom turbo i valjda bu o.k

Jel dobar taj motivel turbo, ja sam prošle godine špricao s primextra gold i sve mi zaraslo u korov, sad razmišljam o lumaxu, nešto su mi sumnjiva ta njihova sredstva za špricanje, prije kad se pošpricalo ni travke nije bilo, a danas špricam dvaput, a korov raste :?
sorry al u gužvi sam. da dobar je ima slika moje kuruze od lani,sam ja sam radil 0.8L motivela i 1l cambia na 1jutro/ral.
ukad je u trećem listu kan kultivira,6 list špricanje, i posle tok opet kan. i zadovoljan sam

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

dedek kaže:
josip123 kaže:
[fiacre sijem već četiri godine i sa njim sam prezadovoljan,što se tiče gnojidbe do prošle godine sam bacao 300kg na jutro NPK15-15-15 i 120kg UREA-e,sada bacam 200kg na jutro 15-15-15 i 100kg UREA-e.

Ja tako gnojim sklop 21 cm pa mislim da je premalo a za 18 bi trebalo gotovo duplo, jedinio ako bacaš i nešto organskog onda može proći.
ne bacam ništa drugo osim ovoga što sam napisao i KAN-a,ako misliš da ne prolazi slobodno navrati do mene pa ćeš vidjeti da ipak prolazi. :)

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749

Evo i kod nas sjetva kukuruza, posadilo se oko 1 ha, za osobne potrebe.

100501_092005.jpg

100501_092015.jpg

100501_092750.jpg

100501_093415.jpg

100501_102515.jpg

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Tko bi znao,koliko otprilike teži 1 vrečica kukuruza Pioner PR35F38?
tnx

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,626

dino kaže:
tnx
Ovisi o kalibraži. :mrgreen: Zatraži neka ti vagnu tamo gdje kupuješ. :D

M

marinko

Guest

dino kaže:
tnx

Težina 25000 zrna može biti razna,naravno težina ovisi o frakciji zrna,kalibraži,sitnije zrno-lakša vrećica i obratno.
Svaki hibrid može biti u više kalibracija.
Zato pogledaj na dno vrećice tamo su ti u jednom ćošku napisana slova:SP,VP,SO,VO i šta ja znam kako već.
VO je recimo oznaka za veliko okruglo,VP veliko plosnato,a ovo SP SO je sitno plosnato i sitno okruglo.
Pitao sam za to na Pioneer zimskom predavanju da znam jer me lani zajebo trgovac,dao mi M34 valjda u svim navedenim frakcijama,pa nije bilo kraja mijenjanju ploča,jer imam mehaničku sijačicu.
Kad su mi rekli gdje piše i šta, uzo sam samo jednu frakciju i to sve hibride samo SO i sijao ove godine sve na pločicu br 10. Nikad bolje onako popizdiš.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh