fiacre sijem već četiri godine i sa njim sam prezadovoljan,što se tiče gnojidbe do prošle godine sam bacao 300kg na jutro NPK15-15-15 i 120kg UREA-e,sada bacam 200kg na jutro 15-15-15 i 100kg UREA-e.dedek kaže:josip123 kaže:super hibrid,ja sam sa njim imao super iskustva i odlične prinose.sijao sam ga na 18cm,to ti je kukuruz koji se fantastično pokazao u 2007-oj i u prošloj godini kada je bila velika suša,klip mu je bio zdrv i u potpunosti popunjen,a rijetki su oni koji u takvim sušama popune čitav klip.
Daj molim te otkrij nam koliko bacaš gnojiva na taj sklop. Za posijat na 18 i imati dobar prinos treba prilično ''šane''.A problem je i konkurencija među biljkama što se tiče vode. Ja sam znao tako gusto sijati samo ranu 300 grupu ili 200(na 16cm) ali u vrijeme kad je cijena gnoja bila normalna.
Mrki88 kaže:sorgum+ samba+neko ljepilo= 215kn/ral...
jel kome poznata ta kombinacija??
ja danas prvi put čuo za to, a kod nas u trgovinama toga nemaju, jedino u sisku u Prčvi...
Kažu da ta kombinacija čini čuda, bilo da je ambrozija, slak ili nešto drugo, ova smjesa to sve uništi...
Ronin kaže:Ja sam mislio prošle godine sorgum i sambu ali mi je preskupo bilo negdje oko 500 kn za ha pa sam uzeo radazin tz i deherban a umjesto tih dodataka ljepaka i sličnog par kapi deterđenta iz kućnih zaliha za bolje raspršivanje.
josip123 kaže:[fiacre sijem već četiri godine i sa njim sam prezadovoljan,što se tiče gnojidbe do prošle godine sam bacao 300kg na jutro NPK15-15-15 i 120kg UREA-e,sada bacam 200kg na jutro 15-15-15 i 100kg UREA-e.
Gustavo kaže:Ako špricam s Radazin extra jel treba dodat još neki otrov?
Gustavo kaže:A jel si Radazin i Deherban zajedno špricao ili si Deherbanom kasnije, mene muče uskolisni korovi.
Ronin kaže:Špricam zajedno 3 lista kukuruze može i do 4. Radazin ti je za travne korove i neke širokolisne a deherban a za širokolisne googlaj malo da ti sad ne pišem koje mene uglavnom muče slak, ljulj, žabljak i ambrozija. Uglavnom poslje četiri lista nejdi s ovom kombinacijom u kukuruze.
sorry al u gužvi sam. da dobar je ima slika moje kuruze od lani,sam ja sam radil 0.8L motivela i 1l cambia na 1jutro/ral.Gustavo kaže:daniels kaže:eto posijal danas 462 oko 1,5ral i isto toliko pajdaša kaj mi je ostalo sjemena to ču izmješat i posijat.dva puta kultivacijom špricanje motivelom turbo i valjda bu o.k
Jel dobar taj motivel turbo, ja sam prošle godine špricao s primextra gold i sve mi zaraslo u korov, sad razmišljam o lumaxu, nešto su mi sumnjiva ta njihova sredstva za špricanje, prije kad se pošpricalo ni travke nije bilo, a danas špricam dvaput, a korov raste :?
ne bacam ništa drugo osim ovoga što sam napisao i KAN-a,ako misliš da ne prolazi slobodno navrati do mene pa ćeš vidjeti da ipak prolazi.dedek kaže:josip123 kaže:[fiacre sijem već četiri godine i sa njim sam prezadovoljan,što se tiče gnojidbe do prošle godine sam bacao 300kg na jutro NPK15-15-15 i 120kg UREA-e,sada bacam 200kg na jutro 15-15-15 i 100kg UREA-e.
Ja tako gnojim sklop 21 cm pa mislim da je premalo a za 18 bi trebalo gotovo duplo, jedinio ako bacaš i nešto organskog onda može proći.
dino kaže:Tko bi znao,koliko otprilike teži 1 vrečica kukuruza Pioner PR35F38?
tnx