• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Re: Sjetva kukuruza

Bobo kaže:
Nije IMT za svakoga... Ne ne...

U prvoj brzini je pre spor za ovakve akcije, kad vec moze dobiti toliki zalet... jos da je manji luk pravio, izaso bi samo tako. Ok, lako je meni pisati kad nisam tamo bio, sta je JE al svejedno teret je to.

u prvoj spor, u drugoj slab. to je problem.. a i spera vise neradi nego sto radi. sa manjim lukom mozda nebi dosao do tog mokrog, ali sumnjam.

dino kaže:
Šta si popiko od KWS-a??? :mrgreen:

korneliusa, 2376, amandhu i 1394

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238

Da dodam komentar za ferka lagan je da je jednoosovinka prikolica prolazi samo tako. A i najbolji traktoristi se zblamiraju nekad uspije nekad ne.

L

las2

Guest

Danas posijano jedno 2 jutra osjeckog sorta os 430.......sijano sa olt psk 4......sutra sjetva ostalog a onda šprica i radazin extra.......

R

Rajtek

Guest

Uzmi Sorgum Turbo( Sorgum 60g za uskolisne i 0,5l Sambe za širokolisne i 2 dcl Herbovita-ljepilo) od
Herbosa, nečeš požalit, provjerena kombinacija, a puno jeftinija od motivel turba....
Šprica ti se kad je kukuruz 5-7 pravih listova....

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Rajtek kaže:
Uzmi Sorgum Turbo( Sorgum 60g za uskolisne i 0,5l Sambe za širokolisne i 2 dcl Herbovita-ljepilo) od
Herbosa, nečeš požalit, provjerena kombinacija, a puno jeftinija od motivel turba....

Daj mi reci koliko treba toga za hektar i koja je cijena i jel tu mora kiša past nakon špricanja?

D

dedek

Guest

Gustavo kaže:
Rajtek kaže:

Daj mi reci koliko treba toga za hektar i koja je cijena i jel tu mora kiša past nakon špricanja?

Nemoj molim te u 7 listu špricati da ne naj.... . Nije problem Sorgum već Samba(banvel) koja ide samo do 6 lista a već u 7 može poleć kukuruz(slično deherbanu) posebno ako dođe neko nevrijeme ili nedaj bože led.
Tu bolje da nema kiše barem 1 dan poslije tretmana.

D

dedek

Guest

josip123 kaže:
super hibrid,ja sam sa njim imao super iskustva i odlične prinose.sijao sam ga na 18cm,to ti je kukuruz koji se fantastično pokazao u 2007-oj i u prošloj godini kada je bila velika suša,klip mu je bio zdrv i u potpunosti popunjen,a rijetki su oni koji u takvim sušama popune čitav klip.

Daj molim te otkrij nam koliko bacaš gnojiva na taj sklop. Za posijat na 18 i imati dobar prinos treba prilično ''šane''.A problem je i konkurencija među biljkama što se tiče vode. Ja sam znao tako gusto sijati samo ranu 300 grupu ili 200(na 16cm) ali u vrijeme kad je cijena gnoja bila normalna.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Rajtek kaže:

Jel to ide sve zajedno u pakovanju ili se posebno kupuje Sorgum i posebno Samba i Herbovit? Ako je odvojeno to je cijena da boli glava jer samo 60 g Sorguma košta 467 kuna :shock:

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

mi danas završili sa sjetvom kukuruza...posijano je nekih 11ha...

pa eto malo slikica i koji video

DSC00593.jpg

DSC00594.jpg

DSC00595.jpg

DSC00597.jpg

DSC00566.jpg

DSC00567.jpg

DSC00568.jpg

DSC00572.jpg

i video

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

pa sam usput malo bratića poslikao sa makinom

DSC00589.jpg

DSC00590.jpg

DSC00591.jpg

DSC00592.jpg

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Evo i mojih slika sjetve:

Claas celtis 436rx i sjetvospremač RAU 4,20
sezona-2010-foto_13023700_17389826_17810276.jpg

I u sjetvi Hurlimann XA86 i OLT PSK 4
sezona-2010-foto_13023700_17389826_17810273.jpg

sezona-2010-foto_13023700_17389826_17810274.jpg

A

aerox

Guest

Pozdrav!
Matija sutra ti šaljem videe da staviš i par mojih....vidim ljudi da ljepo to vama ide.... 8) :p
mi smo u četvrtak bili gotovi sa sjetvom.....sad na nekim mjestima polako niće....

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

vi skoro gotovi a ja još niti izorao nisam sve. išao sam jedan komad izorat alaj majko živo blato pa smo odustali. planiramo u petak izorat sve pa šta bude bude pa se nadamo sjetvi iduči tjedan tek :(

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550

ja sam tek danas posijao prve hektare repe, o kukuruzu ni ne sanjam još, kod nas je mokro, još i vode imamo po njivama i poljskim putevima.... nije dobro...

H

Hurlimann86

Guest

MATIJA CASE kaže:
mi danas završili sa sjetvom kukuruza...posijano je nekih 11ha...

pa eto malo slikica i koji video

DSC00593.jpg

A zašto ideš 2 prolaza sa rotobranom?
Pa i u prvom ti je dovoljno sitno :scratch

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

nejdem 2 prolaza nego je to kraj međe, a tu zna biti malo više drača pa tu idem 2 puta da se to uništi dobro....

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

Koliko cm ide roto drljaca?
mislim koju dubiinu si naredio..?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi