• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503
Re: Sjetva kukuruza

drmr kaže:
josip123 kaže:
354 super kukuruz ali nesmiješ ga previše ostaviti u polju jer mu poispadaju klipovi kad malo bolje sazrije.
Da to sam i ja cuo od dosta ljudi.
Nesto je slabiji za ishranu peradi,ali je jako atraktivan kuruz :mrgreen:

Ima ga za kupit svuda ili?zna tko
Pa, za to ga upravo reklamiraju???
Inače, od njega su žučanjki crvenkasti, a ne blijedi kak u jajcima iz dućana.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Hej znalci,molim vas za pomoč hitno mi je..
Ovako naručio sam kukuruz:
KWS AMANDHA FAO(400)
i KWS KLIMT FAO(600)

i sad AMANDH-U sam dobi i to je ok!
Ali problem je u tome što NEMA KLIMT-a !!!
Pa sutra se trebam odlučit što da uzmem umjesto toga,pa bih ja vas molio da mi kažete,što umjesto KLIMT-a !!!
Neka bude kasnija grupa 500 ili 600 !!
Trebam zrno i samo zrno,jer radim silažu od zrna i sušim zrno.
hitno mi je,hvala.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

jozek kaže:
čisti 462 ili 462B?
čisti koliko sam čital katalog polutvrdunac svinje ga vole,
sam recimo Pajdaš i 354 imaju onaj čuvar sklopa a ovaj ne.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

od KWS-a imaš još matado,ali znam da syngenta ima jedan jako dobar kukuruz(možda i najbolji na našem tržištu) za silažu.
možda ne bi bilo loše da nazoveš u syngentu i raspitaš se malo.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

:scratch ,listam KWS-ov katalog i nigdje nevidim MATADO??
ok,budem kontaktirao syngentu!!!
Ali pazi,meni NETREBA ZA ZELENU SILAŽU !!!
Meni treba za silažu zrna!
A što bi mi bilo najbolje od KWS-a za zamjenu?
neznam kako syngenta stoji sa cijenama...
hvala

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

mislim da bi ti bilo najbolje da kontaktiraš nekoga iz KWS-ovog kataloga i da sa njima porazgovaraš.neznm kako syngenta stoji sa cijenama.bogami sam pobrkao imena,sorry nije matado nego je mikado,a možda se onaj od syngente zove matado.

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422

daniels kaže:
jozek kaže:
čisti 462 ili 462B?
čisti koliko sam čital katalog polutvrdunac svinje ga vole,
sam recimo Pajdaš i 354 imaju onaj čuvar sklopa a ovaj ne.

to ti je jedna od najkvalitetnijih kukuruza i ko se razumije u kvalitetu nije mu teško to platiti i skuplje ne mislim na one kojima je kuruza kuruza glavno da je fal. Prvenstveno je namijenjena za mlinarsku industriju, a i za ishranu peradi. S njom nebiš imal neke ekstra prinose ali zbog prvo navedenog nebuš mel ni problema s prodajom ak ju prodaješ.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

ne prodajem niš sam za sebe sijem,prinos nek je i manji al da je kvalitetan.
sused mi hvalil 462 da se svinje dave u njmu,uzel kantu zrna kod njega i bacil onak 1-2kg u zrnu polizale svinje pod,dok ovaj 354 kaj sam lani imal ajd recimo da ga jedu.
uzel sam i Pajdaša to sam ziher da je dobro.
cca 4 jutra mislim posijat meni dosta.

J

jandro

Guest

Ove godine sam kupil 25 paketa PR36 P85,meni nema boljeg za svinje i ovce,ima super kvalitetu,tvrdi je,a za razliku od drugih polutvdunaca ovaj je i super rodan,jedan od najrodnijih kukuruza,a iz godine u godinu je stabilan,nikad ne podbaci,svinje se gute u njemu,a za berbu u klipu sam zel novu florenciju F38 lani mi je bila fenomenalna,veliki klipi,prekrasno i teško zrno,a berač ju super čisti,tak da mi je bila super po svemu,prinos joj je pravi.ZA klip sam kupil i neki novi T06,vele da ima 22 reda na klipu koji je inače veliki,dugački,a to nosi i jebački prinos,al bumo vidli. Za berbu u zrnu imam Y12,M34 i N01. Prije sam bil samo na A24,H24 i M34,al ovi novi su mi lani odskočili,tak da sam uzel njih.
To je moj izbor i mislim idućih par godina imati tu kombinaciju,a za silažu B23 i N43,nemaju konkurencije ni po masi ni po udjelu zrna...
Nekak se osjećam sigurniji uz Pionire,svaka čast i drugima,al previše je uloga u toj proizvodnji da bi se igral s nečim drugim,ipak pionir je pionir,bar za ljude koji nisu hobisti u toj priči...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503

jandro kaže:
...
Nekak se osjećam sigurniji uz Pionire,svaka čast i drugima,al previše je uloga u toj proizvodnji da bi se igral s nečim drugim,ipak pionir je pionir,bar za ljude koji nisu hobisti u toj priči...

Pioneer je Monsantov...znači GMO na mala vrata.
Kakav god bil prinos, hvala ne.
Nema izlaska iz krize dok se ne okrenemo domaćoj, vlastitoj pameti.

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423

ove godine sam bio na syngenta predavanju i prvi puta sam čuo od nekog "stručnog" da jedino grupe više od 400 mogu veličinom klipova nadoknaditi manji sklop .inače ove godine ču sijat pajdaš i pionirov r 10.

J

jandro

Guest

ZJ kaže:
jandro kaže:
...

Pioneer je Monsantov...znači GMO na mala vrata.
Kakav god bil prinos, hvala ne.
Nema izlaska iz krize dok se ne okrenemo domaćoj, vlastitoj pameti.

Ajde ljudi ne fantazirajte.Sve i da ima u prodaji GMO sjemena,mi nemamo novaca za to,pa u Americi gdje se ne sije ništa drugo osim GMO-a cijene su astronomske,vrećica košta više od 100 €,a nama je puno 300 kuna za 25 000 zrna jer smo u ekonomskoj i financijskoj gabuli,mi o GMO neznamo ništa,a volimo o svemu lupetat,da li je štetan ili nije mi to neznamo,niti itko zna,znanost mora dokazat neke stvari,sreća pa kod nas je zakonom zabranjeno prodavanje GMO sjemena,a nažalost dozvoljen je uvoz merkantile koja je GMO,pa tako hranimo sa GMO sojom i kukuruzom itd. itd.itd.. A o mesu iz USA I Južne Amerike i da ne govorimo,a i u Ukrajini se siju većinom GMO hibridi jer je dozvoljeno. Na žalost kroz hranu i stočnu hranu je GMO ušao na velika vrata u Hrvatsku već pred puno godina,posljedice će se vidjeti ili neće,to nitko nezna,al to je priča za drugu temu i za znanstvenike...

inače Pioneer nije Monsantov i kolko sam čuo oni ne spominju i ne hvale GMO,za razliku od Dekalba koji to diže u nebo,a inače za tvoju informaciju Dekalb je Monsantov

K

KARLO

Guest

imam za posiati otprilike jutro i frtalj zemlje neznam kako vi to zovete.kupio sam sjeme 2 vrećice po 25 000 gnoivo npk 15/15/15 400 kg 150 kg ureje sa kanom ću ići otprilike 150 kg prosle godine na toj zemlji je bila zob sta vi mislite za tu kolicinu gnoiva na koji razmak se sije sjeme je os 596 dali ga treba tretirati

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

gnojidba će ti biti i više nego dovoljna,a što se sklopa tiče ne bih ti znao reći jer ne sijem os-kukuruze ali vjerujem da bi na 22cm bilo ok.

D

dedek

Guest

jandro kaže:
ZJ kaže:
jandro kaže:
...

inače Pioneer nije Monsantov i kolko sam čuo oni ne spominju i ne hvale GMO,za razliku od Dekalba koji to diže u nebo,a inače za tvoju informaciju Dekalb je Monsantov

Od dva zla Pioneer je manje to je istina ali da nemaju veze sa GMO to ne stoji. Ako ti nije poznato Pioneer je izgubio spor sa državom pred koju godinu a koji se vodio oko njihovog hibrida (mislim da se zval G13 al nisam već siguran) i koji je bil GMO. Osim toga bil sam i na predavanju na kom su govorili da je GMO budućnost i da prije ili kasnije to bude došlo i jkod nas. Ak mene pitaš bolje kasnije.Nek Ameri sami na sebi eksperimentiraju.

Što se tiče snupy -ove tvrdnje da je čul od sygentinih stručnjaka da kasnije grupe i u rjeđem sklopu daju odlične prinose
znači da nisi razgovaral ni sa jednim nezavisnim agronomom koji bi ti to potvrdil. Ja imam tu par agronoma koji rade i u proizvodnji a ne samo u kancelarijama i odavno su mi govorili da nasjedam na priče kak rani hibridi mogu konkurirati po prinosu kasnijima ali otpočetka nisam baš vjeroval dok nisam sam probal. Rane grupe imaju smisla ak se želi na vrijeme posijati pšenica.

D

dedek

Guest

daniels kaže:
jel tko ima iskustvo sa BC462 uzel sam 2 vreče čist za probu

Nisam probal sijati 462 al sam čul da je kvalitetom odličan jedino je slabiji prinosom pa ga se isplati sijati za sebe jer ti nitko ne plača kvalitetu(bar za sada). meni bc-ov 572 vuče isto na polutvrdunca a prinosom je odličan zato ga i sijem.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

eto posijal danas 462 oko 1,5ral i isto toliko pajdaša kaj mi je ostalo sjemena to ču izmješat i posijat.dva puta kultivacijom špricanje motivelom turbo i valjda bu o.k

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Koji mi konkretni hibrid možete preporučit FAO 600,za silažu zrna???

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh