• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
M

mladen

Guest
Re: Izbor hibrida kukuruza za sjetvu 2008

kod mene je M34 43,5e a R10 41e demi recite zasto je R10 jeftiniji jel to znaci da je losiji, znam da su razvrstani po grupama al neznam zasto :roll:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

@bogec
Koji ti je ovo w05 za silažu, el to Pioneer?

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

ŠANANA IMT 565 kaže:
@bogec
Koji ti je ovo w05 za silažu, el to Pioneer?

je pioneer je i to za silažu jer naraste jako visok ima puno lisne mase, dobar klip, zuban je, jedino ne spušta klip kad sazori pa nije pogodan za ostavit u jesen zbog kiša i plijesni, inače daje prinose mase ko grupa 600 a w05 je mislim 380 znači rano ju skineš za silžu pa onda rokneš ljulj il grašak il šta več siješ sve na vrijeme

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

mladen kaže:
kod mene je M34 43,5e a R10 41e demi recite zasto je R10 jeftiniji jel to znaci da je losiji, znam da su razvrstani po grupama al neznam zasto :roll:

nije ništa lošiji, ja sam sijao prije r10 i dao je bogovske prinose, odličan je, jedino ako bereš u klipu buš se natrgo komušine (listovi oko klipa), jer se teško trgaju.
to firma ima tak cjene koje nisu mjerodavne po kvaliteti, već više po količini koju imaju, cjeni proizvodnje sjemena tog hibrida i tak to, po potražnji....

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

U da, super kombinacija!
Ja za silažu već 2 godine sadim BC 408 B, pojkazal se je dobar, visoko naraste i klip nije loš.

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Šanan,kukuruz se ne sadi, sije,kolega sije 8) Probaj pola ove godine Pioneer-a pa ces vidit.

N

nejc

Guest

danes naročali 13 vreč agrosaat pixia in 8 vreč LG 23.782

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

toma84 kaže:
Šanan,kukuruz se ne sadi, sije,kolega sije 8) Probaj pola ove godine Pioneer-a pa ces vidit.

ma sadim ja i pioneera i to puno.
florenciju skoro sve!

R

Ratarko

Guest

Danas sam dobio kukuruz i vidim da je sav PR 36 K 67 .
Kako nisam sijao kukuruze već 10 godina da li netko ima iskustvo sa tom sortom ?
Ako netko zna da li mu se ruši stabljika ako bi ga ostavio duže na njivi da ne kažem do proljeća ?

M

matija

Guest

Ratarko kaže:
Ako netko zna da li mu se ruši stabljika ako bi ga ostavio duže na njivi da ne kažem do proljeća ?

sa pioneerovim hibridima nemaš takvih briga.nama je par puta dočekala 2.mj u polju i sve stabljike su stajale

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

PR36 K67:

Zuban, fao 490, rekorder u priozvodnji zrna i kvalitetne silaže. Stabiljka vrlo čvrsta i visoka, agronomska svojstva odlična.......podaci iz kataloga 2008.
Po meni dobro, taj još nisam sijao, ali to je ipak Pioneer jer svi su oni dobri!!!

R

Rajtek

Guest

U mom kraju rekorder po prinosu, sam što je malo kasnija grupa, pa je dost vlažan ujesen.
Mislim da je idealan za proljeće, budući da vele da mu se klip okrene prema dole....

R

Ratarko

Guest

Rajtek kaže:
U mom kraju rekorder po prinosu, sam što je malo kasnija grupa, pa je dost vlažan ujesen.
Mislim da je idealan za proljeće, budući da vele da mu se klip okrene prema dole....

Vidiš baš sam si mislio da neće biti vlažan kada se vrši ali dobro , bitno da curi :D a sigurno ću ostaviti jadan dio na njivi pa ću vidijeti na svojoj koži koliko se stabljika lomi i koju bude vlagu imao u prvom mjesecu pri kombajniranju .

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430

imati će istu vlagu kao i u 11.mj.Tek u ožujku kad otopli počne padati vlaga.Ove godine je izuzetak jer je veljača bila suha i vjetrovita .Neki su sad kombajnirali prije ove kiše i vlaga je bila 11%.Teško ti je prodati taj kukuruz sa njive jer ima povećane mikotoksine i mnogi otkupljivači daju kukuruz na analizu.Sve u svemubolje je u jesen dočekati nekakvu vlagu ispod 25% pa ga onda kombajnirati.Često bude velike štete preko zime: lom stabljika,ne okrene se klip na vrijeme pa nacuri kiša,trulež,plijesni ,miševi.Ja komb. ujesen s time da me sušenje ne izađe previše jer tamo gdje ga prodam sušara je plinska i stvarno su fer cijenu sušenja postavili.

J

JOSIP.1

Guest

znate kak ja odabirem koje hibride sijat, dodje mi tip iz pioneera, pita koliko cu sijat, na kakvu zemlju i koju namjenu, i onda mi on napravi, znaci za kombajniranje i prodaju u zrnu, znaci ranije hibride koji brzo otpustaju vlagu, na pjesk zemlju takav, na tezu ovakav, i napravi mi ljepo popis i naruci, ja to kupim i posijem, i tako vec par god u nazat, ne citam ja vise prospekte, nije to moj posao, on dobro zna sta ce mi ponudit jer dobra proizvodnja i njima odgovara.

iskjucivo pioneer, i to uvijek najnovije i najbolje pr-ove koji su u ponudi, i to je najbolje rjesenje, da me netko pita sta sam lani sijao, nemam pojma, al bio je odl kukuruz, bit ce i ove god.

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Pioneer ima vrhunski kukuruz,a ko hvali ostalo neka. Kod mene se sije 10-tak godina i od tada nista drugo

S

sapat

Guest

Ratarko kaže:
Kako nisam sijao kukuruze već 10 godina da li netko ima iskustvo sa tom sortom ?
Vrlo dobar izbor, prošle godine sam imao PR36 K67... iako je bila suša njega sam imao čak vagon po ha, vlaga je bila od 19 do 23% vršen je u 9 mjesecu... mislim da si trebao izabrati još koju sortu

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

sapat kaže:
Ratarko kaže:
Vrlo dobar izbor, prošle godine sam imao PR36 K67... iako je bila suša njega sam imao čak vagon po ha, vlaga je bila od 19 do 23% vršen je u 9 mjesecu... mislim da si trebao izabrati još koju sortu
Taj sam i ja izabrao, i još 3 sorte. Mislim da je bolje kombinirati s više sorti, jer jedna podbaci, druga ne i opet je prosjek dobar. ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh