Re: Izbor hibrida kukuruza za sjetvu 2008
jd4755 kaže:
ako bude suša kako se najavljuje bilo bi najbolje ni ne orati već nekakvim gruberom proći,usitniti sjetveni sloj i odmah sijati da se što manje vlage izgubi i obavezno povaljati da se uspostavi kapilaritet.Naravno sve ovisi kakvo će biti stanje tla te prognoze.
vidiš vidiš, svašt se sazna, ja inače poslije graška ne orem nego prođem tanjuračom i sijem, tako da je tu reducirana obrada.
što se tiče 7ice ja ju ne bacam jer imam po tri kulture godišnje po jednoj parceli ( intenzivnu poljoprivredu koju koristim sam negdje več opisao) tako da dajem čak tri puta 15icu jer je brže topiva, znači meni je jedino bitno tehnika unošenja gnojiva da bi imao što veči efekat, jer svatko možda radi drugačije.
uh sijačicu sa deponatorima nema nitko svi su to pobacali, znači onda i dalje zatanjuram 15icu i ureu.
ah to sa sušom je priča za sebe, ja se osiguram prije suše pa je ok, a za sušu imam sirak koji to obožava, i naše zemlje dosta dobro čuvaju vlagu, evo jučer što je palo kiše, kad uđete u polje cipele se izuju u blatu.
inače ove godine sijem m34, b08, w05 za silažu, i k38 koji mi je ostao od prošle godine, negdje oko 40 paketa ču sijat