• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
K

KRESO

Guest
Re: Izbor hibrida kukuruza za sjetvu 2008

he ,he čekamo lovu što je Pankretić obečao pa ćemo onda kupiti :blackeye

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

breza kaže:
mladići ništa ne pišete jel ste kupili kuruzu-sjeme? :roll: i što kažete za cijenu gnojiva koju nam hoće uvaliti? :twisted:

sad je bio ministar na net tv, kaže da ne pristaju na povečanje cjene, u ponedjeljak je sastanak.
i kaže da če diči povrat kapitalnih za štale na oko 40 posto

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

čuo sam,naravno neprovjerenu, informaciju da se agrokor mota oko vlasništva u petrokemiji-kutini a možda bi veća istina bila da im je dovoljno nadziranje iz sjene

K

KRESO

Guest

bla,bla,bla .... Pankretiću nevjerujem baš, ni prošli put dok je bio ministar nije se nešto pokazao ,,,tako dok nevidim nevjerujem,,,,

S

seljaček

Guest

Kakvu lovu je obečal Pankretić nemam pojma nisam u toku.

K

KRESO

Guest

pa da će isplatiti poticaje za proljetnu sjetvu 2007 prije ove sjetve i to čak navodno 50% ubrzo a drugih 50% prije sjetve

S

seljaček

Guest

Ah to a ja mislio da bude neka ozbiljnija potpora

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Kod mene se sije vec par godina Pioneer, a u zadnje vrijeme A24 i M34. Prinosi ocekivani :D

D

dado_berek

Guest

ove godine i već puno njih sadim BC kukuruz ali porošle godine mi je malo pod bacio, ali ne sav bio sam zadovaljan s pajdašom i 572. Ove godine neznam šta da sadim neki me nagovaraju na pioner ali neznam nisam siguran. sta preporućavaze?

M

matija

Guest

dado_berek kaže:
ove godine i već puno njih sadim BC kukuruz ali porošle godine mi je malo pod bacio, ali ne sav bio sam zadovaljan s pajdašom i 572. Ove godine neznam šta da sadim neki me nagovaraju na pioner ali neznam nisam siguran. sta preporućavaze?
ako bereš beračom nemoj pioneer

M

matija

Guest

zato što su pioneer hibridi "predviđeni" za berbu kombajnom(zrno se vrlo lako runi s klipa te zbog toga dolazi do gubitaka ako bereš s beračom)

igor_peradar

Član
Tu od
24 Sij 2007
Poruka
277

Tako je Branko, potpisujem, za u klipu obavezno P85 i malo ranija berba, možete i kontaktirati pioneer_ove agronome pa pitajte za savjet.

Ä‘uka

Član
Tu od
2 Sij 2008
Poruka
94

kukuruz je već kupljen i to pioneer W05, P85, A24 i M34 a i gnojivo je naručeno i biti će isporućeno vjerojatno kada padne dogovor oko cijene tj. kada se dogovore koliko će nam uzeti od "extra profiti" ostvarene prošle godine

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

đuka kaže:
kukuruz je već kupljen i to pioneer W05, P85, A24 i M34 a i gnojivo je naručeno i biti će isporućeno vjerojatno kada padne dogovor oko cijene tj. kada se dogovore koliko će nam uzeti od "extra profiti" ostvarene prošle godine

dj mi reci taj w05 kakav je , napiši više o njemu, jesi ga več sijao, znam da je za silažu i samo za nju, jer ako se ostavi za klip i zrno javljaju se plijesni.pošto jesu pioneer i gdje si uzeo :?: :?: :?: :?: tisuću pitanja :scratch

Ä‘uka

Član
Tu od
2 Sij 2008
Poruka
94

bogec kaže:
daj mi reci taj w05 kakav je
evo par rečenica i poneer-ovog kataloga za 2008. godinu
Hibrid koji odlikuje visok proizvodni potencijal zrna koje vrlo brzo otpušta vlagu u jesen. Stabiljka je čvrsta, lisnata, visoka sa visoko nasađenim klipom. Tolerantnost na sušu je vrlo dobra. Hibrid prije svega pogodan za spravljanje izuzetno kvalitetne silaže. Iako je nešto raniji, po prinosu suhe tvari silažne mase ne zaostaje za hibridima FAO grupa 500 i 600, a silaža se može spremati znatno ranije nego ona od kasnijih hibrida.

FAO 390, zuban, cijena je 307,50 kn + pdv. do sada ga nisam sadio pa neznam kakav će biti, inače kukuruz (kao i ostalu sjemensku robu i gnojivo) kupujem od jedne firme iz Virovitice naručujem u 1. mjesecu a isporuka je u 2. rok plačanja do berebe odnosno žetve
evo i njihovg cjenika za vreću 25 mk u kn
I 314,10
II 307,50
III 290,50
IV 259,50
još samo da vas upozorim da kod nekih hibrida je zrno izrazito sitno a kod drugih krupno zbog prošlogodišnje suše

K

KRESO

Guest

ak se smije znati koja e to firma tak da znam možda i ja tamo kupujem :scratch

Ä‘uka

Član
Tu od
2 Sij 2008
Poruka
94

KRESO kaže:
ak se smije znati koja e to firma tak da znam možda i ja tamo kupujem

Naravno da se smije znati KOLO d.o.o. :D

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

kupljeno 7 vrečica a24 ,5 vrečica b08 i 4 vrečice kws vic i to bi bilo to (plan je 4 rali meni 6 za prodati)
kaj velite-ogromne količine-zar ne? :lol:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh