• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
K

krx pozega

Guest
Ove torpede čemo preimenovat u tomahawke... :wink: :lol: :lol:

R

Ratarko

Guest
zvona kaže:
Pa ako je tako ja tražim- kupujem- TD 75 i onda nebi morao uzimati tanjuraču ,nego takvu jednu rotodrljaču i sve radim sa njom

Mislim da bi ti to bio dobar izbor . Koliko zemlje misliš danas-sutra obrađivati sa tom kombinacijom ?

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
sada trenutno imam svoja 3ha ali imam sigurno sada mogučih 15 jutara koji bi mogao dobiti u zakup za neke male novce 300kn/ jutro sa time da bi to mogao i povečat, ali prvo moram kupit neki traktor u toj klasi

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Njiva nije jako mokra, nego je kiša padala minutu -dvije te namočila gornji sloj, a kad smo več bili na njivi onda smo ju i posijali!

Tri metra bi mi bila taman!

R

Ratarko

Guest
zvona kaže:
sada trenutno imam svoja 3ha ali imam sigurno sada mogučih 15 jutara koji bi mogao dobiti u zakup za neke male novce 300kn/ jutro sa time da bi to mogao i povečat, ali prvo moram kupit neki traktor u toj klasi

Torpedo 75 neče niti znati što je pravi posao na tih 15 jutara zemlje .
Do 50 jutara zemlje ti je TD 75 dovoljan traktor .
Naravno da ima boljih od njega ali u cjenovnom rangu jednoga polovnog TD 75 , teško .

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
evo mi danas posijali onaj daruvarski zlatko na nekih jutro i pol...sad čemo vidit kakav če bit.

B

branko

Guest
evo mi danas posijali onaj daruvarski zlatko na nekih jutro i pol...sad čemo vidit kakav če bit.
kod mene su neki probali , dobar je ali ne za ishranu svinja jer ga ne vole jesti zbog tvrdoce, vise bi bio za perad i sl. to nije moj zakljucak vec od mog kuma koji voli eksperimentirati, ja radije idem na sigurno i skupljam tudja iskustva pa onde tek sijem nove hibride.

R

robert

Guest
ne treba ti tanjuraca,ako imas rotodrljacu,ja tako radim vec 9 godina,mada ne bi bilo lose imat neku.ali isto tako imam td90 i 3 metra rotodrljacu i ima punu kapu posla :?

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Jučer sam gledao u Å irokom Polju jednog TD 75 ali puno novaca 70.000 kn traktor ima 3000rs mislim da je 97-98 godište traktor je inače u krugu tvrtke koja prodaje mehaizaciju Deutz Fahr i Kuhn i pitam ja tog čovjeka inače poznati mehanizator. Pitam ja za kombinaciju TD 75+ rotodrljača 3 mtr i odgovor je bio može ali zašto mu vaditi dušu bolje je 2,5m i imaš još snage u traktoru

B

branko

Guest
odgovor je bio može ali zašto mu vaditi dušu bolje je 2,5m i imaš još snage u traktoru
to je ono sto i ja velim (a i svi s kojima sam razgovarao o tome) trideset konja po metru.

R

Ratarko

Guest
Također mislim da je 2.5 metara bolje za TD 75 ali dao sam prijer gdje čojek godinama radi sa 3 metra rotodrljačom i ako traktoru prilagodiš brzinu kretanja nije mu to vađenje duše jer bi ju davni dana izvadio . Čovjek obrađuje 250 ha zemlje i zbog toga što nema malo jači traktor sa tom tri merta rotodrljačom radi pod normalno.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ratarko kaže:
Također mislim da je 2.5 metara bolje za TD 75 ali dao sam prijer gdje čojek godinama radi sa 3 metra rotodrljačom i ako traktoru prilagodiš brzinu kretanja nije mu to vađenje duše jer bi ju davni dana izvadio . Čovjek obrađuje 250 ha zemlje i zbog toga što nema malo jači traktor sa tom tri merta rotodrljačom radi pod normalno.

Taj obrađuje 250 hektara i najjači traktor mu je 75 ks?

Kako to da nema jači traktor, planira li šta kupit?

R

Ratarko

Guest
Ma neee , ima on jači traktor , najjači mu je 230 KS ali ima rupu u traktorima od 75 KS do 170 KS tako da rotodrljaču uvijek vuče TD 75 koji istina ide malo sporije od 90 KS traktora koji bi bio idealan ali što se tu može.

Cilj mi je bio pokazati da TD 75 može godinama raditi sa tri metra rotodljačom bez nekih posljedica . Usput , njegov TD 75 nema prednju vuču i star je preko 20 godina i ne kvari se gotovo nikako , makar ovi bitni sklopovi - motor , mjenjač ...

B

Bobo

Guest
Podno grijanje, jel tako?

I ja imam automatsko klimanje na oba svoja traktora, te podno grijanje u sred ljeta koje se ne moze ugasiti...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh