Re: Izbor hibrida kukuruza za sjetvu 2008
radazin extra je na bazi atrazina i on se više ne proizvodi jer je jako perzistentan , pronađen je u podzemnim vodama, inače sam ga ja uvjek koristio i bio je super.
moja gnojidba se napravi sama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nakon graška sam ruknem 200 kg 15ice po rali i to je to do iduče kulture, nikva prihrana nije potrebna, kukuruz ko grom.
nakon ljulja stavljam i 15icu i ureu i isto nema prihrane, al ja imam drugačiji plodored, npr ljulj u prolječe gnojim 15icom i kanom za prihranu, on to ne stigne sve potrošit pa ostane kukuruzu, imam stajskog gnoja čudo jedno tak da imam smanjenu gnojidbu za visoke prinose, ponekad nosim zemlju ispitat tak da sam na ti sa zemljom.
sijem pioneer i samo pioneer i to m34, b08 , k38, imam 30 paketa još nešt trebam prikupit, ove godine ču probat w05 to je silažni hibrid i samo je za to lisnat je ima puno mase, dobar omjer zrna i stabljike, pa čmo vidt
u jakšiniču je kws vic po 322kn drugi malo niže al ne pre jeftino, pioneer oko 350 u četvrtak ovaj su krenuli u prodaju i rekli su da ne biramo jer nekih nema a drugih je jako malo npr M34, sve je iz skladišta otišlo tak da znate