i koliki je prinos po ha - za klipana
Prosječan prinos klipana prošle godine je bio ne manji od 10 t/ha a njegov max. prinos ide i do 16 t/ha ali to je vrh što on može. Inače on je dosta stabilan drži se oko 10-12 nekad i 14 t/ha
i koliki je prinos po ha - za klipana
Prosječan prinos klipana prošle godine je bio ne manji od 10 t/ha a njegov max. prinos ide i do 16 t/ha ali to je vrh što on može. Inače on je dosta stabilan drži se oko 10-12 nekad i 14 t/ha
a jel možda znaš koliko ostane od 10t kuruza zaka se osuši i orulja- koliko ima čistog zrna na 10t sirovog u klipu(pajdaša)
Sto je sa KWS-om?
Koliko ste zadovoljni njim,Vi koji ste ga sijali.
Neznam zasto, uvijek sam "bjezao" od tog kukuruza.
Ovdje je katalog: http://www.kws.hr/global/show_document.asp?id=aaaaaaaaaajrkqu
On je u cjenovnoj grupi sa Pioneer hibridima ili nesto jeftiniji?
Koja grupa?
Sto je sa KWS-om?
Koliko ste zadovoljni njim,Vi koji ste ga sijali.
Neznam zasto, uvijek sam "bjezao" od tog kukuruza.
Ovdje je katalog: http://www.kws.hr/global/show_document.asp?id=aaaaaaaaaajrkqu
On je u cjenovnoj grupi sa Pioneer hibridima ili nesto jeftiniji?
Sa KWS-om sam izuzetno zadovoljan.
Ima velike prinose,vece nego pioneer,bar se tako kod mene pokazalo,ali također ima i veču vlagu.
sijao sam razne njihove hibride: amanda,kity,kalifo.
sijem ga isključivo za silažu vlažnog zrna,jer kao što rekoh,visoki prinos a i vlaga visoka,što meni upravo treba.
cjenovno je uvijek bio jeftiniji od pioneer-a...
Jel se ko susretao s KWS 1394 ???
Interesira me kakav je za branje u klipu i opčenito kakav je hibrid?
Te, OSSK DRAVA 404 i OSSk 444 ??? Jel ko sijao?
ja ga sadim vec dvije godine mislim na KWS 1394 i pokazao se jako dobar za branje u klipu prinosi su skoro pa isti kao kod pioneera
ako je u pitanju prinos onda 572 i to na veći razmak 25 cm, znači potrošit ćeš manje sjemena a prinos može biti veći i za 4 tone po hektaru od 462, a kvaliteta malo na strani 462. ja sam sijao oba ali sad samo bc572.
ja ću ove godine sijati grupu 600 osječki ili bc za berbu u klipu i grupu 200 za zrno
poštovani kolega ti radiš pokuse godinama a ja godinama berem kukuruz zato demantiram tvoju tvrdnju da je najlošiji jer ti imaš pokuse na istim parcelama a ja berem po različitim i stoga sam svašta vidio, a pogotovo prošle godine, na tvojim parcelama nešto što valja neznači da će tako biti i na drugima. ako decidirano tako tvrdiš onda podkrijepi dokazima.Bc je naj lošiji kukuruz.Ja radim pokuse več godinama sa kukuruzom,naj lošiji je kukuruz,genetika mu je loša,loša stabljika,jako se puno ruša,jedino kada je normalna godina,onda nešto i od njega bude.