• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
Gledam da uvijek imam 540o/min kardana,nekad i malo više..Problem je u krupnijim zrnama nekojih hibrida pa onda ih te manje rupice na pločama ne mogu držat..Prije sam imao rupe 4mm,sad sam probušio na 5,5mm.

@IMT 542 deluxe;mi ssmo ove god sijali Syngentu..
koju fao grupu si sijao

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
nije to ništa puno, ako ferguson za jedno jutro potroši 11 litara u normalnim uvjetima za oranje, 13,5 litara sa šperom u teškom oranju, i treba 3 sata da se to odradi......

sviđa mi se ovo sijanje......al vidim da je to dosta lagana zemlja, na nekim tlima to nebi prošlo......

tinda

Član
Tu od
20 Kol 2011
Poruka
592
matija754dt jel sijačica tvoja,ako je onda mi reci kakva je ima na njuškalu par takvih.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
nešto od mene :)
dsc01178bn.jpg

dsc01180nt.jpg

dsc01181sd.jpg

matija754dt

Član
Tu od
5 Pro 2011
Poruka
137
matija754dt jel sijačica tvoja,ako je onda mi reci kakva je ima na njuškalu par takvih.

nije moja susjedova.. ali sijacica je odlicna posadila je vec blizu 250rali i jos nije imao nikakvih problema s njom

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
i mi zavrsili sjetvu, posijano je nekih 12 jutara..
kad vec pricate o potrosnji, potroseno je cca 120 l plavca (rasipavanje umjetnog, tanjuranje, drljanje i sjetva), a radili su 2 imt-a 539 i mf 155..

nemam bas nesto slika jer smo se zurili da posijemo prije kise, ali evo par:

mf, slikano u pokretu..

evo jos jedne u pokretu, hehe

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mi tek od sutra krečemo u pripremu i sjetvu ako nebude kiša nastavila padati, danas se je solidno ispadalo.
Kupljeno sjeme jučer...N01, K67...BC 4982, 418B...KWS MIKADO, 1394...OSSK 552...ima i još...moramo posijati oko 30 rali, pa kasnije još kad se skine repica do kraja i ljulj.
A ako budu kakvi-takvi uvijeti, bude i postrno za silažu.

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
Da li je neko od vas sijao prošlogodisnje sjeme kukuruza...

Našao sam u jednoj trgovini Bc 666 ali je zaliha od prošle godine...šta mislite da li bi klijavost bila manja u odnosu na ovogodišnje i kolika...trgovac kaže da bi klijavost bila manja za oko 2-4 %

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
meni svake godine ostane sjemena i spakujem ga u vreću od sjemena i iduču godinu ako negdje zafali sijem s njima a prije 3 god mi je ostalo dvije vrećice i lani sam je posijao i nije bilo razlike od novog sjemena

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
meni svake godine ostane sjemena i spakujem ga u vreću od sjemena i iduču godinu ako negdje zafali sijem s njima a prije 3 god mi je ostalo dvije vrećice i lani sam je posijao i nije bilo razlike od novog sjemena

meni isto svake godine ostane koja vrećica...nikad problema sa klijavosti nije bilo...samo treba dobro pospremiti da ne dobije vlagu:supz:...

...a kaj mislite da sjemenske kuće bacaju sjeme koje ne prodaju...moš mislit...

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640

O.k....mislim čovjek što radi u trgovini mi izlazi stalno u susret, sačeka me za novac i tako to...i sad njemu ostalo od prošle godine 2 vreće tog BC 666 i onda me pitao da li bih ja sijao, i ja sam to uzeo..onako ljudski je, a i dao mi je jeftinije.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
nije problem u sjemenu, ako je pravilno uskladišteno.....100% je dobro, nego je problem u sredstvu kojim je tretirano, njemu je umanjen učinak.......te bi tretiranje trebalo ponovno provesti......ako neželiš da ga napadnu raznorazne štetočine.....i to ti je jedini problem

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
to za sredstvo kojim je tretirano ne znam a klijavost opada tek za par godina,najvažnije je da je ono u suhom.a tko nam garantira da sjemenske kuće ne pakiraju lanjsko sjeme koje im je ostalo,100 posto ga ne bacaju

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
evo samo da spomenem jedan interesantan eksperiment u gnojidbi kojeg sam htio isprobat da izbjegnem prihranu i općenito smanjim trošak (nema se :) ), a da prinos pokušam zadržat kolko tolko jer sijačica dota guta gnojiva pa na ral proguta do 200kg

ovako će ić omjer u sijačicu (nije bilo predsjetvene gnojidbe osim stajnjaka u proljeće):
3 x 15-15-15 (20 so3) vukovar
3 x 7-20-30 kutina
2 x urea kutina
i radi avanture 2 x agrocal (30 Ca 20 Mg) :)

ps riječ je o maloj površini 0,5 ha... za mene dovoljno

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Kod mene
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=OADjIKoYjIY&feature=youtu.be[/YT]

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi