• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

reeno

Član
Tu od
10 Velj 2011
Poruka
436
kako vrsite dosijavanje kukuruza kada slabo nikne ili ga nesto pojede ima li rjesenje

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
sa čim u ovo?
prskano je kombinacijom trawel+motikan+okvašivač,ali kao da ne djeluje,ili jako slabo...

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Kolko je bolje dati prihranu prek lista sa fertinom ili nečim? Do sad sam uvjek kanom prilikom kultiviranja to radio, ali svi pričaju da je ovo bolje i jeftinije. kakva su vaša iskustva?

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
Kolko je bolje dati prihranu prek lista sa fertinom ili nečim? Do sad sam uvjek kanom prilikom kultiviranja to radio, ali svi pričaju da je ovo bolje i jeftinije. kakva su vaša iskustva?

folifteril t 7/l Ha litra dođe oko 30 kn, a čini čuda probajte nemate što izgubiti

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
folifteril t 7/l Ha litra dođe oko 30 kn, a čini čuda probajte nemate što izgubiti
čini čuda trenutno za oči ali za kukuruz nakon mjesec dana od primjene gotovo ništa dok je zemljišna prihrana dugotrajnija jer korijen vuče koliko mu treba

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
čini čuda trenutno za oči ali za kukuruz nakon mjesec dana od primjene gotovo ništa dok je zemljišna prihrana dugotrajnija jer korijen vuče koliko mu treba

tako ja radim jer nemogu kultivirati zato što mi je kuruz u tolikoj strani da ni brnati nemogu uzbrdo a kamoli vući kultivator sa punim koševima, jedimo mogu folijarno prihraniti

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
sa čim u ovo?
prskano je kombinacijom trawel+motikan+okvašivač,ali kao da ne djeluje,ili jako slabo...

Dino ja ti se u prskanje baš nerazumijem,ali mislim da se sredstva nisu mogli dogovorit koji će djelovat na travu :madmana::madmana:

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
neznam što je to ove godine,uskolisnih korova ima jako puno i ne daju su tako lako.
dok širokolisni padaju samo tako,što god primjenio,motikan,diphar,faraon,čak je i čičoka pala,što nije lako riješiti.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Mraz!!

Ljudi, kod mene prosli tjedan bio mraz, mnoge njive kukuruza se zmrzle, kukuruz pozutio. Jel ima nacina spavasavanja toga ikako? ili preoravanje?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Ostavi kukuruz kak je,on će se vratit u normali nakon nekog vremena ako nije puno dobio.

dino@ neznam šta je to ove godine da svi ali baš svi imaju trave u kukuruzu,obilazio sam malo polja i baš sam se začudio da je to tak.
Najprije sam mislio da je to zbog previše usitnjene zemlje ali vraga,ima trave svugdje

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
Da mu pomognem nekom prihranom?

Moj kukuruz je bez ijedne travke... :finga:

Ostavi ga kukuruz je biljka koja se lako izmlađuje a pogotovo kad je tako mali, problem bi bio kad bi ga mraz spržio a da je on sa 10-12 listova

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
I kod mene vrazjeg sirka ko u prici. Dobio je Tarotom za njega sam siguran da ce mu se krvi napit. Ostale drekovine nema. Kod brata nesto malo slaka ostalo sve 5!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ja još minimalno 10 dana ne idem u ove koji su niknuli jer trava skroz slabo napreduje a i čekam šejtana sirka da promoli glavu,gdje je išao lumax 99 čisto,a ovo što se treba posaditi bude išao neki kontaktni radi karence i rokova sjetve:vragek::vragek:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kod mene također prvo prskanje sa radazinom uspjelo, sad samo još malo čekam divljeg sirka da sav izađe i da se kukuruz malo oporavi od ovog mraza i onda ču sirka iskorjeniti sa sorgumom i ostaje samo kultivacija, ako nebude leda, bude rodna jesen kod mene :)

OPG HORVAT

Član
Tu od
24 Ožu 2011
Poruka
696
Mislim da ima puno kukuruzista sa travom posto su prosle god ljudi lose prošli sa zemisnim herbicidom pa cekaju da idu sa kontaktnim

kodmene sto smo radili lumaksom super jedino da sada nekrene neka nova trava ali jos malo pa kultivacija

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ja sam špricao sa Taskom u subotu lagano se počela poklapati trava sad čemo vidjeti učinak poslje ovih kiša..

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh