• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Mislim da ima puno kukuruzista sa travom posto su prosle god ljudi lose prošli sa zemisnim herbicidom pa cekaju da idu sa kontaktnim

kodmene sto smo radili lumaksom super jedino da sada nekrene neka nova trava ali jos malo pa kultivacija

Ja sam isto išao lumaksom i na prvi pogled je bilo super, ali nakon ovih kiša perika poludjela, prerasla mi kukuruz u 5 dana, baš sam sada došao sa polja! Kaj bi mi preporučili za korekciju, jel bi se dalo to potamaniti sa radazinom?:supris:
p.s. perika je inače uskolisni korov oštrog lista ali neznam koji je službeni naziv pa ako netko zna neka napiše!:scratch

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Ja sam isto išao lumaksom i na prvi pogled je bilo super, ali nakon ovih kiša perika poludjela, prerasla mi kukuruz u 5 dana, baš sam sada došao sa polja! Kaj bi mi preporučili za korekciju, jel bi se dalo to potamaniti sa radazinom?:supris:
p.s. perika je inače uskolisni korov oštrog lista ali neznam koji je službeni naziv pa ako netko zna neka napiše!:scratch
eh moj susjed,znamo da je perika pokrivalo za glavu,a pirika višegodišnji uskolisni korov kojeg nemožeš suzbiti prije nicanja s ničim,a naročito ne poslije nicanja radazinom, prelistaj malo ovu temu i naći češ...sorgum,equip.....
ps i kod mene ze veli perika.....

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pirika zadaje glavobolje mnogima, imam je i ja nešto sitno...
Nju je najbolje istjerati iz zemlje kvalitetnim oranjem u jesen ;) Provjereno!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
lijek za piriku, dokazano je, zreo stajnjak i duboko jesenje oranje

KO zna, zna... moj čovjek :D:supz:

Moj PIONEER N01, slikan danas, posijan negdi prije mjesec dana između 23.-26.04, ne sječam se točno.
Oporavio se od mraza i sad raste...raste...i raste. :)
Malo se pokazuje neka trava, ali to če kultivator za nekih tjedan dana riješiti.

Slika2078.jpg

Slika2079.jpg

Posljednje uređivanje:

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
Jel tko stavlja prihranu preko lista?
Jeftina je...

JEFTINA JE...to sigurno...
međutim s njom nemreš podmiriti sve potrebe kukuruza za hranjivom...podmiril bi u slučaju da ideš nekoliko puta prihranjivat, ovisno o fazama i stanju kukuruza...
ako ideš jednom, učinak je trenutan, vidi se oporavak ali nije i stalan...
u kombinaciji sa kultivacijom definitvno je dobar izbor...

ŠANANA odličan No1!

M

Miško 007

Guest
JEFTINA JE...to sigurno...
međutim s njom nemreš podmiriti sve potrebe kukuruza za hranjivom...podmiril bi u slučaju da ideš nekoliko puta prihranjivat, ovisno o fazama i stanju kukuruza...
ako ideš jednom, učinak je trenutan, vidi se oporavak ali nije i stalan...
u kombinaciji sa kultivacijom definitvno je dobar izbor...

Pa ja sam msilio kad budem špricao protiv trave nju ubaciti malo nije nešto koštala...
Pa neka mu da malo...

QUOTE=Gustavo;819501]A čime jel eurom, dvije kile na 100 litara vode ako se ne varam?

Nemam pojma čija je uzeo jer je jeftina...
Pa ću pošpricat ovako malo da se dobije zelena je inače ide oko 3 kile na hektar...

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
pošto je žetva pšenice za mjesec dana, jel netko razmišljao o postrnoj sjetvi kukuruza grupe fao 100???? dosta kiše je do sada palo, pa ako tako nastavi, možda bi nešto i bilo od tog kukuruza, za zrno????

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Kombinacija Tarot + Mustang mi spalila list kuruze, pozutio je, nadam se da ce prebolit. U pitanju su tri parcele. Mozda nisam trebo spricat dok je bio u soku od jutarnjeg mraza, najv da je to razlog.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Kombinacija Tarot + Mustang mi spalila list kuruze, pozutio je, nadam se da ce prebolit. U pitanju su tri parcele. Mozda nisam trebo spricat dok je bio u soku od jutarnjeg mraza, najv da je to razlog.
požutila je svima bez obzira na kombinaciju herbicida
susjed ima posijan šećerac,30-40 stabiljki,nije tretiran ničime pa je isto žut(nikako nije moglo dospjeti herbicida do njega)...
moj se tretirani oporavio od žutila, jedna parcela je špricana bazano+sorgum a druga motivell+motikan,obe parcele su tretirane u razmaku od 2-3 dana,i to prije mraza,i žutila bilo na sve strane,sad se boja vratila(tamno zelena),još kultivaciju odradit pa ćemo vidjeti na jesen rezultate!

stihlMS660

Član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
275
špicao sma kukuruz sa lumaxom kad je bio kukuruz na 2-3 lista i sad mi pondgje izbio korov i bit će ga još. kukuruz je već na 8-10 listova. S čime da ga pošpričem da maknem taj korov??

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
špicao sma kukuruz sa lumaxom kad je bio kukuruz na 2-3 lista i sad mi pondgje izbio korov i bit će ga još. kukuruz je već na 8-10 listova. S čime da ga pošpričem da maknem taj korov??

Ako je širokolisni deherban, a uskolisni Tarot.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Ako je 10 listova više ni s čim,jer zadnja granica je 7 eventualno 8 list i gotovo.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

ak imaš veću površinu nabavi na kultivator(ili posudi negdje) motike koje zabacuju zemlju prema unutra(prema redovima) tak da ono što ne zrežeš za njima zamećeš sa zemljom i dok se ti korovi probiju van preko te zemlje već će ti kukuruzi zatvoriti redove i korovi im više neće moći toliko naštetiti:supz:

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
današnja kultivacija...sad podvečer maznul 2.5 rali...;)

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=n5LTRmSPEfw&list=UUGIer-hJcEprn3heaDOUG6g&index=1&feature=plcp[/YT]
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=CaMPlcSY4Q0&feature=youtu.be[/YT]

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh