• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,390
Eto i naš danas sav ogrnjen, pa poslije škole otišao
uslikat na najbližu njivu, to je ujedno i najmanji kukuruz.
Ogrnuto sa NPK 15-15-15 100 kg + Kan 100 kg/jutro.
15-ica je jer nemamo više Kana, inaće bi samo Kan išao.

DSC_0238Kopiraj.jpg

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
jao što su dobri a ja danas još posadio neki komadić od 4500m,gdje je bio skinut ljulj,valjda bude sve ok,ima vlage i topline

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
jao što su dobri a ja danas još posadio neki komadić od 4500m,gdje je bio skinut ljulj,valjda bude sve ok,ima vlage i topline
Kod mene za 2-3 dana isto bude sjetva,poslije graška..

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Kod mene nije sve bas naj-naj, na nekim parcelama je jutro pack izgleda bio prejak pa malo sporo raste dok na nekima raste ko germa. Ovaj je onak "srednji"

kuruza.jpg

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
Kod mene se bude posijal po repici neki 200 grupa RWA, neznam koji je broj, jedno 10 hektara...

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Imam loše iskustvo sa Lumaksom. Kad ga stavim po preporuci proizvođača, ne djeluje. Moram ga staviti duplu dozu.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Kod mene se bude posijal po repici neki 200 grupa RWA, neznam koji je broj, jedno 10 hektara...

jesi li vec sijao tako? ides na dosta veliku povrsinu pa bi rekao da je isprobano.. to planiras za zrno, ili?
sa kakvom pripremom ides?

B

Bobo

Guest
Lumaks je ZAKON za prskanje kukuruza, ali se mora prskati neposredno pred kisu, da ga kisa unese u tlo ako se prska po suhom vremenu, nema od njega nista, dzabe novce bacati... Godinama vec radim s lumaksom i mogu vem reci da u kukuruzu nema nista od korova i da je to za mene alfa i omega kad se o prskanju kukuruza radi.

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
Lumaks je ZAKON za prskanje kukuruza, ali se mora prskati neposredno pred kisu, da ga kisa unese u tlo ako se prska po suhom vremenu, nema od njega nista, dzabe novce bacati... Godinama vec radim s lumaksom i mogu vem reci da u kukuruzu nema nista od korova i da je to za mene alfa i omega kad se o prskanju kukuruza radi.

isto vrijedi i za radazin extra tz samo je lumax skuplji

Banijac 82

Član
Tu od
1 Sij 2012
Poruka
342

slažem se sa tobom ja radim godinama sa radazinom extra i nemam prigovora ali ove godine kao da je malo jači gori sve živo čak i pri manjim dozama

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194

potpisujem prosle godine spricali po onoj susi spric nije uspio a ove godine je uspio odlicno nema za sada ni jedne travke...

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
prosle godine prskao Lumaxom i nije uspilo pa sam 30 hektara morao u korekciju.

to me kostalo oko 15000 kuna..

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
prosle godine prskao Lumaxom i nije uspilo pa sam 30 hektara morao u korekciju.

to me kostalo oko 15000 kuna..

zbog suse nije bilo kise ali da nisi radio korekci bi onda vidio koliko bi te kostalo ne bi izvukao ni zrna kukuruza...

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Lumax je dobar spric samo po meni jako cudan. Koristim ga od prve godine kako se pojavio na trzistu i svake godine isprobavam jos koje zastitno sredstvo al nekako najvise vjerujem Lumaxu. Parcele na kojima sam s njime spricao ove godine su ciste ko suza. Pospricao sam dan-dva prije nicanja i to po vlaznom tlu da bi isti taj dan nakon samo nekoliko sati pala lijepa kiša i ispalo super. Dosta ljudi ide s Lumaxom u fazi tri lista a ja opet toj praksi nevjerujem puno jer je po meni dosta rizicno jer je lakse sprijeciti izrastanje korova nego vec iznikle i one u porastu ici ubijati.
Svakako da cu iduce godine opet najveci dio spricati Lumaxom, Jutro-pack moze ali samo ako Legionar bude u kombinaciji sa nekim drugim otrovom za sirokolisne trave, Pledge ni slucajno!

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
neslažem se s tobom radazin mračnjaku može samo soli na rep stavit, dok je lumax pravi otrov za njega.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,390
Radazin je ok otrov, mi smo ga koristili dvije
godine i sasvim solidno rješava korov.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Lumax je dobar spric samo po meni jako cudan. Koristim ga od prve godine kako se pojavio na trzistu i svake godine isprobavam jos koje zastitno sredstvo al nekako najvise vjerujem Lumaxu. Parcele na kojima sam s njime spricao ove godine su ciste ko suza. Pospricao sam dan-dva prije nicanja i to po vlaznom tlu da bi isti taj dan nakon samo nekoliko sati pala lijepa kiša i ispalo super. Dosta ljudi ide s Lumaxom u fazi tri lista a ja opet toj praksi nevjerujem puno jer je po meni dosta rizicno jer je lakse sprijeciti izrastanje korova nego vec iznikle i one u porastu ici ubijati.
Svakako da cu iduce godine opet najveci dio spricati Lumaxom, Jutro-pack moze ali samo ako Legionar bude u kombinaciji sa nekim drugim otrovom za sirokolisne trave, Pledge ni slucajno!
i ja ga koristim godinama, ali sad samo nakon nicanja, sve je ok ako padne kiša kad prskaš prije nicanja, ali ja računam ovako, ako nema kiše nakon sijanja 20 dana, pa čak i više zavisi od stadija korova, ja poprskam 20 dan i spržim iznikle korove i mogu čekat kišu jod 15 dana, to je period od 35-40 dana i lumax će djelovati ali kod tebe ako 30 dana nema kiše kao da nisi ni prskao. vidim da si spomenuo pledge za koji sam ti prije spomenuo, dali si imao kakove posljedice od njega.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh