• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
evo u četvrtak odem ponovno s metrom.......i slikam, ni ja nisam vjerovao danas, jer zadnji puta sam bio na toj parceli u subotu.....:weedman:

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ja dosta radim usluge branja kukuruza u klipu i u zrnu,a i radim pokuse sa Bc hibridom,Pionirom i Kws-om,i u našem kraju je Pionir zakon.Mnogima sam ga preporučavao i tko god ga je probao nije se razočarao.Kako neki kažu jednom probaš sijati Pionir i onda ga uvijek siješ.Sijao sam pionirove pokuse na jednoj tabli i u nastavku te table bc pokuse,kada sam to brao u jesen pionir je dao dosta više kuruze,količinski isto ali jači hektolitar,i kada to zbrojiš tu razliku na 30 hektara kukuruza,da sam sijao bc a ne pionir računica je jasna,i ja defiitivno sijem samo pionir i to sa svom zaštitom,protiv svih nametnika u zemlji.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Bilo bi dobro kad bi se zastita od nametnika u zemlji radila prije sjetve nekakvim sredstvom koji se u unosii u zemlju recimo sjetvospremacem. Pioneer sjemena sijem vec dugi niz godina samo sto cijena postaje sve skakljivija pogotovo tretiranim pakiranjima.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Meni bi trebao pionir koji je tretiran protiv fazana ,jer mi od jedne rali ostave samo pola a čini mi se da je taj tvrdunac opet zlo za divlje svinje ga obožavaju pa ni sam neznam koje je zlo gore..

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
Molim iskustva sa postrnom sjetvom kukuruza poslje ječma..
Dali orati ili tanjurati, koji hibrid najbolje sijati, kako pognojiti...? I kakvi su izgledi za uspjeh za ovu godinu?

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
Molim iskustva sa postrnom sjetvom kukuruza poslje ječma..
Dali orati ili tanjurati, koji hibrid najbolje sijati, kako pognojiti...? I kakvi su izgledi za uspjeh za ovu godinu?

znam jedan sa najkraćom vegetacijom to je Bc 191 FAO 100 neki polutvrdunac

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ako bude kiše ,usjev bi mogao biti zadovoljavajuči,obrada bi mogla biti sa tanjuračom ako sklanjaš slamu sa polja,gnojidba malo 15 pri sadnji i prihrana jedna sa kanom,zaštitu protiv korova možda poslje nicanja a poslje ječma bi mogao i neki još fao 200 ,samo šta se bude našlo u trgovinama to je pitanje

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
ako bude kiše ,usjev bi mogao biti zadovoljavajuči,obrada bi mogla biti sa tanjuračom ako sklanjaš slamu sa polja,gnojidba malo 15 pri sadnji i prihrana jedna sa kanom,zaštitu protiv korova možda poslje nicanja a poslje ječma bi mogao i neki još fao 200 ,samo šta se bude našlo u trgovinama to je pitanje

Slamu sklanjam, samo neznam dali će nakon tanjuranja ipak ostati korijenja i sl. pa dali će smetati sijačici..
Mislio sam na strnište navozit gnojovku, za koji dan ruknut ureu i 15-icu i obraditi.
Sijao bih rađe fao200, ta tzv. stodanka od BCa mi se baš ne sviđa..

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Kolega imaš odličan kukuruz.
Kako je bio tretiran,dali je bio kultiviran,koliko si umjetnog skupa bacio i kad je sijan i dali to nije neka ranija sorta

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
moj je posijan 5.4. i jedan dio 13.4.

jedna kultivacija bez gnojiva, druga sa 90kg/jutru (olt kultivator 5 utor)

tretiranje: radazin ekstra, i kasnije sa 8-9 listova (zbog samoniklog suncokreta) sa callisto 480......suncokret se više nevidi, sav je izgorio......

i pred sadnju je bačeno 100kg 0-20-30 i 100kg ureea, na 1 jutro.......

to je ukratko :partyman:

zeko, na koji je razmak tvoj sijan????

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Susjed i ja u kukuruzima

img1507xn.jpg

img1505ij.jpg

img1503m.jpg

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
vidi se tko je gazda u tvom šoru,svaka čast Kićo samo utamani onog smrada sirka tamo sa slike da mu se potomstvo ne širi po zemlji,al če biti para kao što je reko jedan pokojni Sremac,PARA DA SRCE NAOTEKNE:partyman::partyman::partyman:

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
jel to pioneer

Da, PR37M34. Susjed i ja malo-malo sjednemo na nase ljute kineske skutere i prasimo okolo po poljima. I on cesto cita ovaj nas forum samo mu se neda registrirati.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh