• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
308
to je istina mi isto sijemo stalno zlatko, i jako je kvalitetan, puno proteina pogotovo za perad, a nama je prinos bio svake godine odličan, po 11t vlažnog zrna, ali bacamo puno pilećeg i zemlja mu odgovara u našem kraju..

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
ja sam isto htio probati ali sam odustao.
bas me zanima kako ce napredovati. jel bilo dovoljno vlage? mislim da je strniste iza repice dosta vlaznije nego iza zita.
jesi orao pa priprema, ili? valjanje?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja sam danas posijao kukuruz na pšenicu, vlage nema.......:rolleyess:

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
ja sam isto htio probati ali sam odustao.
bas me zanima kako ce napredovati. jel bilo dovoljno vlage? mislim da je strniste iza repice dosta vlaznije nego iza zita.
jesi orao pa priprema, ili? valjanje?

vlage mogu rec da ima, dosta duboko je posijano, plus kaj ima dosta ostataka od repice kaj se nabijalo na raonike pa su oni rovali duboko pa se kukuruz nasao sigurno u vlazi, a nije preveliki sloj zemlje na sjemenu.. priprema je bila gruber jedan trag i rotodrljaca, valjanje nista....

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
evo koja zakašnjela slika iz kultivacije...
crveno-zeleno :)
Slika2101.jpg

Slika2102.jpg

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
popodne sam izkultivirao ral kukuruza po drugom otkosu ljulja i jednu po grahorici,ovi po grahorici su u dubokoj komi,razlog je što sam preduboko uzorao,ne treba orati dublje od 20 cm i to je jedan od razloga što taj kukuruz izgleda šlagirano,tamo gdje je plug išao pliče kukuruz duplo veči i zeleniji,škola košta ,tako da dogodine orem takva naknadna oranja max do 20 cm:madmana::madmana:

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Gledam ove vaše kukuruze kako su lijepo zelene i kako su puni života, u mom kraju su kukuruzi skuhani i neće ništa biti od njih, jednostavno izgorili i počeli se sušiti a neke obilnije kiše nema na vidiku.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Da nije nocas natipola kisa i ovdje bi bilo gadnih problema. Sad raste pun gas a sada mu najvise i treba dok istjeruje klip. Ostaje nadat se i cekat kisu a najavljuju je jos pogotovo od nedjelje.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
tako je i kod nas, ujutro je pala u 5 sati, i dosta dobro natopila, i prije dva dana je pao pljusak......i još najavljuju da će padati.....da ove kiše nije bilo, nebi bilo ni kukuruza.......

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ma tu u blizini je nočas i led malo tamanio pa se vidi jutros šteta,kod nas fala bogu za sada mir,vidječemo šta još nosi ovaj i osmi mjesec,ova kiša i možda malo spasi ove po drugom otkosu ljulja i grahorici

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
kod nas kisa nije pala ne pamtim , stalno nesto grmi a ni kapljica da padne nadam se boljem sutra:cry:

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
kod nas kukuruzi bez klipa, idem poslikati.........

kod mene 95% ima 2 klipa od toga 10% ima po 3 a ima i poneki čak sa 4 klipa a ostalih 5% ima 1 klip i to samo s krajeva, to nisam vjerovo dok nisam vidio:shock:
hibrid je pioneer p85, ali ipak malko je osjetio za sušu al se drži
nažalost nemam slike

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
bc 572

bc 572,, standardno dobar-sijan 13.4, prskan samo lumaxom u fazi 4 lista, dva puta kultiviran s prihranom

Prilozi

• Slika007.jpg
    Slika007.jpg
    60.4 KB · Pregleda: 152
  • Slika008.jpg
    Slika008.jpg
    53.1 KB · Pregleda: 149
  • Slika009.jpg
    Slika009.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 150
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.