• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Zeko
Znaš li možda koji je to hibrid u pitanju, kad je sijan i čime si ga prskao? Uzrok ovome da kukuruz normalno raste ali bez klipa je vjerovatno stres. Samo je pitanje: dali zbog vrućine i suše ili zbog prskanja. Mislim da će prije biti ovo drugo, možda je kako reče Kićo: prskan dva puta ili je možda prskan u nekoj, da tako kažem, ne odgovarajućoj fazi razvoja. Možda je bio prerastao fazu do kad se smije prskati nekim sredstvom. :scratch
Mi možemo nagađati dali je ovo ili ono, al mislim da je ovo ipak pitanje za stručnjake, da se oni pozabave stim i utvrde šta je stvarni uzrok. Sad šta je tu je, stanje se nemože popraviti. Ali odgovor stručnjaka bi ipak dobro došao, prije svega da se takve greške ne ponove u buduće.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Mene počele ptice zaebavat, na mjestima redom po 10 klipova orulje.. ak sve uspiješ, i ak te led ne zaebe, onda uvjek neki vrag nađe zaebavat

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mene počele ptice zaebavat, na mjestima redom po 10 klipova orulje.. ak sve uspiješ, i ak te led ne zaebe, onda uvjek neki vrag nađe zaebavat

Jel unutar parcele ili samo rubne redove diraju???

Mi smo prije radili jednu stvar kad su vrane počele jesti klipove...

Omotaj po vanjskim rubnim redovima plavu špagu od kocka bala i tako omotaj okolo cijele parcele, vranama se to više nesviđa i neču dirat kukuruz, provjereno.

Špage barem ima, povežih ih koliko ti treba i omotaj njivu :)

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Jel unutar parcele ili samo rubne redove diraju???

Mi smo prije radili jednu stvar kad su vrane počele jesti klipove...

Omotaj po vanjskim rubnim redovima plavu špagu od kocka bala i tako omotaj okolo cijele parcele, vranama se to više nesviđa i neču dirat kukuruz, provjereno.

Špage barem ima, povežih ih koliko ti treba i omotaj njivu :)

ma najviše uz rub, ali ima i unutra isto.. ma tko bi to omatao, tog ima pun klinac..užas :(

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ptice i nisu neki problem......što se meni dogodilo ovih dana, ni sada nevjerujem......sutra postavim slike......2/3 njive, ušle divlje svinje, i sve sravnile sa zemljom......

i što je najgore, drugima nediraju, samo meni.......i opet sjeme pioneer......:blackeye

sada su se preselile na drugu njivu i nju su načeli.......

taj dio nespada pod lovce, nego pod hrvatske šume......pa jel netko zna nešto o tome, da se prijavi šteta, kome? što da napravim????

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
ptice i nisu neki problem......što se meni dogodilo ovih dana, ni sada nevjerujem......sutra postavim slike......2/3 njive, ušle divlje svinje, i sve sravnile sa zemljom......

i što je najgore, drugima nediraju, samo meni.......i opet sjeme pioneer......:blackeye

sada su se preselile na drugu njivu i nju su načeli.......

taj dio nespada pod lovce, nego pod hrvatske šume......pa jel netko zna nešto o tome, da se prijavi šteta, kome? što da napravim????

odma prijavi u hrvatske šume,oni gazduju tim dijelom i imaju odgovornost.fondovi za oštet su puni love samo nedaju isplate tako lako da oni mogu podijeliti između sebe.

M

MOMOSARIC2

Guest
Za normalan kukuruz bez klipa je najvjerovatnije uzrok visoka temperatura u kritičnom periodu više nego suša.
Baš najslabiju tolerantnost na visoku temperaturu imaju hibridi koji u normalnim uslovima i daju rekordan rod , kao neki pioniri i Dekalbi. To se pokazalo ove godine.
Nego možda je tu ipak trebalo još malo sačekati , samo kažem.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
DSC_0390Kopiraj.jpg

DSC_0391Kopiraj.jpg

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Sve se ove godine okomilo na seljaka. Kod mene na jednoj parceli nekakav ljigavi crv ulazi pod komusinu i jede mljecno zrno... Samo nam nedostaje kuga pa da nas nema.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
U kolega kod tebe je kukuruz sad najbolji za siliranje,samo kakvo je zrno,dali još ima mlječnog dijela ili je sav stvrdnut?

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
je super je za silirat ali zrna nema uopće jer nema klipa kukuruz ni jednog što se vidi i na slici.

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
Sve se ove godine okomilo na seljaka. Kod mene na jednoj parceli nekakav ljigavi crv ulazi pod komusinu i jede mljecno zrno... Samo nam nedostaje kuga pa da nas nema.
Kićo, to ti je kukuruzni moljac, 2 generacija:D

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Evo mi danas počeli sječi rubove i bude bilo ipak nešto,iako je brijeg i teška zemlja sve ono zaorano pod plug i stajnjak pokazuju svoj debeli plus u ovoj suši,jedino ovi po grahorici i ljulju su nestali,bačeno sjeme u vjetar:madmana::madmana:

M

MOCO

Guest
ja ću pravit još silaže, jer šta drugo da radim sa stabljikom koja nema klip? da je zatanjuram!? to mi je glupo kad znam da će mi stoka gladovat!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Mislim da ove jeseni i zime večina krava koje prežive klaonicu budu jele hranu naših djedova,jer jako malo ima dobrog kukuruza i bude redukcijska ishrana koja bude rezultirala sa smanjenom proizvodnjom i sa svim negativnim što to nosi,kod mene najvjerojatnije se ne bude radila silaža stabljike,sjenaža, mljeveni klip ,zob,sijeno, vitamini i sol i kako im bog dade,ne mogu raditi sebi minus kad sam i ovako na rubu a cipele skliske:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh