• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
odličan BC...

evo od mene jedna danas brzinska slika , nije baš neka al da se nađe, RWA. dva klipa i obadva dobro formirani i dobro naljeva zrno...e sad da je još kiše ma to bi bio pun pogodak..

DSC01262.jpg

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Sjetva KUKURUZA 2012.-2013.

Visok kukuruz,baš čudno što nema klipa:shock:

Dal to več silirate za ishranu stoke?

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
dao kolegi da silira da ne propadne a jstoke nemamo..

inace to mi je najbolji kukuruz.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
dao kolegi da silira da ne propadne a jstoke nemamo..

inace to mi je najbolji kukuruz.
baš mi te žao zeko,toliko truda i troškova za ništa, dali znaš u čemu je nastao problem, dali u oprašivanju, ili u hibridu, imaju li i druge sorte isti problem.

M

MOCO

Guest
mene baš zanima pamti li netko od naših starih da kukuruz nije imao klipove?

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
a mene zanima što struka kaže o tome...koji je razlog?

glavni krivac ovakvom stanju kukuruza u Zekinom kraju - a i u mome, je suša i nedostatak oborina.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
glavni krivac ovakvom stanju kukuruza u Zekinom kraju - a i u mome, je suša i nedostatak oborina.
nisam neki stručnjak, ali posljedice suše do sada sam vidio u niskom, osušenom kukuruzu, a ovo... kukuruz je imao dovoljno vlage da naraste skoro 4 metra, a nema klipa.. da nije možda problem u sjemenu..kakove su druge sorte?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja nisam uživo nikada vidio tako visok kukuruz.......

njegov je pioneer, ako se dobro sječam.......moj je isto, al ima klipova i nesuši se.......grupa 530......bolje je krenuo od osječkog, u startu je bio puno puno bolji......al sada kako fali kiše, mislim da je isti sa osječkim, ili je osječki malo bolji, iako je kasnije sijan.......budem vidio kakav će prinos biti nakraju......ipak ossk 596 je stara sorta kukuruza, koja se sije godinama na mom području, sada tek vidim zbog čega.......

jedino mi je bez klipa ostao šečerac, i to kada sam skužio da imam neku kasnu sortu, ljudi koji ga siju, su također preporučili osječko sjeme, da je odličan i jako rani šečerac.......probam druge godine.......

grupu 290 sam stavio prije točno 20 dana, još nije niknuo......:drinkers:

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
to je katastrofa kukuruz je cjelo vrijeme bio odlican i na kraju ne izbaci klip..

kolegi sam dao da silira besplatno samo da ga vise ne gledam.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Zeko cujem da je prije dost godina u mom kraju bila slicna situacija sa kukuruzom bez klipa i da su tada utvrdili da je to bila posljedica duplog spricanja.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh