• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2011.-2012.

• Temu pokrenuo Skin megane 2
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
I kod nas oko 90% kukuruza bez klipa isto kao i kod svih poljoprivrednika u okruženju,nešto dali drugima za siliranje.Krivac isključivo suša,u zadnjih 3-4 mj neznam jel palo 10 litara kiše,a za vrijeme oplodnje baš ništa.

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
ja imam pioneer p85 i za sada se drži ima po 2 klipa a ponegdje i 3, samo se dosta podpalio neznam jel mu to puno smeta?

Tu od
31 Kol 2011
Poruka
308
evo naše kuruze...

233nv.jpg

By claasceltis at 2012-08-11
234ga.jpg

235ec.jpg

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Ove nase spaljene bolje da ne stavljam na forum. Izgori sve zivo... Ima gdje ce se za 10-15 dana brati u klipu.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
I prije,jer tko nema svatko je posadio grupu 200 i lagano berači kreču,ako sutra se sjetim poslikam moje jadničke,ali sa obzirom na viđeno još je to mila majka:partyman::partyman:

Tu od
31 Kol 2011
Poruka
308
naši kukuruzi se još drže, svi su zeleni, ipak smo mi bacili puno pilećeg tak da ima dušika pa se drži i zemlja dost zadržava vlagu s obzirom da na nekim zemljama gdje imamo kukuruz je malo pješčana zemlja i tamo kukuruzi se suše navelikom...:/

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
evo malu kukuricee.... :D

Lg 3540 (fao 550)

DSC01354.jpg

DSC01355.jpg

DSC01356.jpg

klipina..
DSC01348.jpg

lg 3350 (fao 300) začas kombajnirat...
DSC01358.jpg

Rwa Ulyxxe ( fao 420)
DSC01366.jpg

DSC01364.jpg

DSC01363.jpg

DSC01361.jpg

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
ŠANANA ovakvi su kod nas SVI kukuruzi. Vise od pol spaljeni samo oni u nizama se jos drze zeleni.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
ŠANANA ovakvi su kod nas SVI kukuruzi. Vise od pol spaljeni samo oni u nizama se jos drze zeleni.

Nažalost da...ali šta je tu je.

To je slikano na djelu gdje ima više takvoga posušenoga, oko 50%, a ima i djelova na istoj parceli gdje je potpuno zelena i još viša, a klip stoji u vis i nalijeva se još, sve u svemu, ima svega, budemo vidli već u ranu jesen kaj bude, ali ja mislim da budem prošao ko i lani, sasvim solidno, dovoljno za moje potrebe.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Kod mene kukuruzi bolji nego prošle godine.

Visina je zadovoljavajuča,jedino je klipova manje.

M

MOCO

Guest
negdje sam nabrzaka pročitao da njemačka očekuje rekordne urode kukuruza

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Pa u Njemačkoj i nema ekonomske krize, mogu oni... Njima ni suša nemože ništa!
Ko ima i Bog mu daje...!!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Od moje cure je teta u njemačkoj, često se čujemo i priča da su dobili jako velike količine kiše, baš u ona sparna i sušna razdoblja kod nas, kod njih je lijevala kiša.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Nema suše u Njemačkoj,tatin prijatelj kaže da ne može pokosit djetelinu od kiše koja pada skoro svaki dan.Tako bilo prije mjesec dana.

M

MOCO

Guest
pa ako je tako šta se ja onda bojim? kad uvoze jeftino mlijeko, meso, voće, ...sve iz njemačke valjda će uvest i jeftin kukuruz ! :rolfer:

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Sad sam ljut ko vrag!!!
Uvest ce trosarine na izvoz žitarica.
Ma zasto? Zasto majku vam lopovsku? Dok se uvozi svakakvo smece koje nam rusi domacu proizvodnju onda nema zastitnih trosarina. Sad kao brane domace trziste da nam nebi slucajno usfalilo kuruze... ma daj komu lazete? Gdje je sada zakon trzista, ponude i potraznje?? Otkupit ce opet jeftino da bi kasnije daleko skuplje prodali vani ili Bog zna kud.
Sad kad vani bude svega u deficitu i kad ce se nudit zdravi friski keš za viskove sad oni nama budu zabranili izvoz.

Dok nam iz vana uvaljaju svakojako smece i posteno nas pritom gule onda nista ne zabranjuju a sad kad bi mi imali sansu njima uzet mjeru sad oni budu zabranili, eeee se*em im se na smisao za poduzetnistvo.

Svi stocari koji podrzavaju zabranu izvoza nek se snabdiju na vrijeme i nema nikakvih problema. Nikad tu zdrave pameti, i guzicu bi dali stranim gazdama, slijepo ih slusaju a briga ih za svoju kucu i svoj narod.

Posljednje uređivanje:

zeko2511

Član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
144
slažem se..i moj bc354 je savršen ove godine...makar kiše nismo vidli već bog te pitaj kolko...krajem 5.mjeseca je zadnja pala...ostalo sve nešt kratkotrajni pljuskovi...moram danas do polja da ih uslikam

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh