Po meni su dobri, bilo je predavanje u utorak si bio, mi jesmo...
Nisam bio zato i pitam...htio bi ove godine snjim probat pa me zanimaju informacije.....
Po meni su dobri, bilo je predavanje u utorak si bio, mi jesmo...
Ma nema remont veze sa cijenom ,poludjeli su sa cijenom dušićnog gnojiva,ispada da je sada po kvaliteti najjeftinija 7,mislim da je 5oo i nešto kuna a urea oko 430,a mislim da bude još manja potrošnja kod nas opčenito. Ah da ne zaboravim što se tiče sjemena kukuruza ,jedna domaća sjemenarska kuća je išla sa prijedlogom prema ministarstvu da dozvoli prodaju sjemena sa manje od 80% klijavosti ,zato poštovani ratari a i ostali korisnici ,DOBRO pregledajte deklaracije i čuvajte ih sa računima da ne bi bilo nismo znali ako kukuruz slabo nikne na prolječe:scratch:scratch
Ma nema remont veze sa cijenom ,poludjeli su sa cijenom dušićnog gnojiva,ispada da je sada po kvaliteti najjeftinija 7,mislim da je 5oo i nešto kuna a urea oko 430,a mislim da bude još manja potrošnja kod nas opčenito. Ah da ne zaboravim što se tiče sjemena kukuruza ,jedna domaća sjemenarska kuća je išla sa prijedlogom prema ministarstvu da dozvoli prodaju sjemena sa manje od 80% klijavosti ,zato poštovani ratari a i ostali korisnici ,DOBRO pregledajte deklaracije i čuvajte ih sa računima da ne bi bilo nismo znali ako kukuruz slabo nikne na prolječe:scratch:scratch
biti će......samo ako ga se uveze.....:gitarist:
Svatko zna svoje, ali mene nemože nitko više nagovorit na ništa osim pioneera i dekalba što se tiče berbe u zrnu.
2010 kad je bila kišna godina na jednoj parceli smo imali pajdaša, kad sam ga išao kombajnirat to je bila koma, prvo sam mislio da s kombajnom nešt nevalja, otučci (batuki ili oklaski kako ih tko zove) su bili već na stabljici truli i kako su klipovi prolazili kroz kombajn oklaske je samo kalalo na četvrti, jedan dio okrunjilo a jedan dio zrna ostajao na tim oklascima što mi je tada bilo nepojmljivo, čak sam zvao kolegu napolje da dođe pogledat šta mi je s kombajnom pošto mi je to bila prva godina da radim s njim. Tada mi se bc zamjerio tj. pajdaš.
Lani sam imao još nešta osječkih hibrida koji nisu dočekali 10.listopad, naišao neki vjetar i sve ih žive povaljao, a na parceli do te su bili obrani pioneer hibridi, ostalo je samo u sredini 40 redi što su čekali berbu pokusa, tamo da bi jedan bio pretrgnjen a kamoli povaljan,a i prinosi se nisu mogli uspoređivat pogotovo u godini kao što je bila prošla.
Ja sam samo iznio svoja iskustva i ono što sam vidio da je za mene najbolje i kažem od bc-a i ossk hibrida ču uzeti možda jedan dio samo za siliranje zelene mase jer jedino tu su mi se pokazali dobri.
E samo da si stavil svaki posebno u jedan red i onda slikati za usporedbu!!!
Ja tak radim na kraju sjetve s svime kaj mi preostane na nekom malenom komadu cca pol rali.
Svaki red stavim posebno i onda pratim kak idu grupe dozrijevanja, kak list i stabiljka mjenja boju, koliko bude razlike u veličini klipova, jer sve ide na jednu zemlju s istom gnojidbom i agrotehnikom! Zna biti baš zanimljivo. Ove godien budem baš i poslikao.
Šteta kaj nesem poslikal...veeelika šteta!
Al eto...to je činjenica,tak je bilo...ne lažem!
E samo da si stavil svaki posebno u jedan red i onda slikati za usporedbu!!!
Ja tak radim na kraju sjetve s svime kaj mi preostane na nekom malenom komadu cca pol rali.
Svaki red stavim posebno i onda pratim kak idu grupe dozrijevanja, kak list i stabiljka mjenja boju, koliko bude razlike u veličini klipova, jer sve ide na jednu zemlju s istom gnojidbom i agrotehnikom! Zna biti baš zanimljivo. Ove godien budem baš i poslikao.