• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2014.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
šanana, pa dobri su osječki hibridi, makar su ovu godinu svi dobri, al opet, osječki je bil 100 kn jeftiniji od pioneera

danek, pa činilo mi se da su i kod tebe bile neke plavo bijele vrećice sjemena, ili sam to krivo videl? :)

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Dok je ovoliko neobrađenih i zapuštenih površina biti će svakovrsne divljači koja će uništavati usjeve. Još malo pa će oni doći na kućni prag i tražiti da im se da nešto za jelo.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Jučer sam malo obilazio i evo što sam vidio.

Sijao sam uslužno Pioneer hibride do moje njive, a na mojoj njivi je OSSK i svinje su susjednu njivu potamanile, nema par stabiljak gore, a moja nije taknuta, eto što to govori!

A da napomenem, nije to jedini primjer, ima ih koliko hoćeš. Pioneer im je najslađi, BC ne diraju isto toliko, rijetko koji hibrid, a s OSSk nema problema.

to je to, na jednom mjestu imam sve osijek, i zafalilo mi 12 redi, i tu posijem pioneer......do berbe će uništiti tih 12 redi......a jedne godine na komadu od 0,75 jutara, uništile pola jutra......ko valjkom pregaženo.....i taj hibrih koji sam sijao od pioneera, kažu da je za tov svinja i pilića.....i uvijek ga sijem PR35F38, i u sušnoj godini je rodio, kada ljudi oko mene nisu imali kukuruza, od drugih firmi......a prošle godine sa jutra sam od njega ubrao skoro 10t klipa......

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Bojim se da će zbog obilnih padavina biti problema s aflaktosinima i plijesni kukuruza kao nikad, vidim poslijedice na šečercu koji je prezreo, svaki klip počinje trunit, uopće se nemože osušit kad stalno pada.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482

prvi s lijeva, osječki institut drava 404, jedan i dva klipa po stabljici, otprilike odnos bi bio po mojoj prosjeni, da 2/3 ima ovog sa 2 klipa a 1/3 sa jednim klipom.....

zadnja 2 su pioneer pr35f38, oba sa jedne stabljike......i rijetko koji ima jedan klip.....

branje procjenjujem da bude za oko 15 dana.......jer klip je žut, kao i 1/4 stabljike, ako bude sunca dovoljno, treba ubrzo podmazati berač......

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Dečki da li vi pogledate dugoročne prognoze? Prva obilnija kiša po njima je 2.9. pa ih onda ima još u rujnu. I koliko ga je obilna kiša dala puno u rodu, sada će plijesan uzimati svoj danak.

matijas311

Član
Tu od
19 Tra 2010
Poruka
243
Cini mi se da to nije isti hibrid, srednji klip ima 6 ili cak 8 redova vise nego ova druga dva. Ili je to normalno za taj hibrid?

starter

Član
Tu od
17 Ruj 2012
Poruka
191

ovo je parcela do moje,kud jadnik nije ni imao bog zna kakav kukuruz tud
mu jos i svinje zaletile,kod mene jos nema stete nego samo staze kud prolaze da bi dosle do ove!!

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ako si lovac riješi tu gamad šta prije jer nakon susjedove na redu je tvoja.
Sličan slučaj sam imao prije par godina

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
@Dado6340..kaj ti misliš da smo na divljem zapadu...pa čovjek bi više odgovaral nego krivolovac, nek ti članovi koji su lovci pojasne posljedice...

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
E moj kolega @bhorv . . . mí smo na jos gorem mjestu nego kaj je bil Divlji zapad !! Mi smo u Hrvatskoj !!!!
Lovacko drustvo NE gospodari lovistem, jer je Park prirode, a "vlast" ne odgovara za nista, jer je tu Lovacko drustvo . . .
pametnom i vise nego dovoljno . . .

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Posljedice cega? Ako je lovac i ima dovoljno bodova za lov na svinje ko mu brani da sjedne na ceku i ubije jednu a ostale rastjera. Uostalom to je najmanje ucinkovito...treba samo imati maste. Otic svako vece pa zapaliti vatru, drugo vece ostaviti radio upaljen, zvoncice, prosut najjeftini parfem uzduz, bacit koju petardu...nacina je stotinu
Sta ti vrijedi visit na ceki pa odes i svinje dodju za pola sata.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Neznam ni ja gdje smo ali slično divljini. Kakve posljedice, ako je lovac i ako se prijavi gdje če biti ? Mislim da u ovo vrijeme nema lovostaja na divlje svinje baš zbog štete koju čine. Nabij... tog lovca koji če biti 2 sata na čeki i reči da nije ništa bilo, a one svaku noč dolaze. Ima takvih i kod mene. Napravim čeku sa krovom, očistim 7-8 metara u dužini njive i oni neče sjesti i čekati, kaže ne dolaze. Kako onda meni svaki put kad hranim komarce dođu oko 22 ili 23 sata. Nevrijedi o tome u krivoj temi.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
tri metra??? mi se penjemo lotrama na svoj. samo me strah kolko će me koštat helikopter za berbu. šalim se, i kod nas je prešo 3 metra, ali su dobri klipovi. uplaišio sam se kad su po dva-tri krenula, ali ok je.

uspio sam jednog naći, nadam se da nema više

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Ja ne znam što ču sa svojim. Nije mi ga za brati, a počel bude klijat i trunut od ove kiše. Koliko bi vlage minimalno moral imat da ga mogu pobrat da se ne pokvari u kukuružnaku. kukuružnjak je širok 80 cm. da li ima tko iskustva ? Inače kukuruz je BC 344 i stvarno još nisam nikada tako ljepu kukuruzu imao, bez obzira na povoljne uslove kukuruz mogu ga sa sigurnošču preporučiti. Čini mi se da je jednak ko i 400 grupa, a u nepovoljnijim uvjetima sumnjam da bi bio lošiji čak i bolji. Malo je manji od Pajdaša, ali ima jedan red više nego Pajdo. A i bolje odpušta vlagu ( koliko se to uopče može zvati odpuštanje vlage ) nego Pajdo od rođaka, a sijan je kasnije tjedan dana nego Pajdo.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Za minimalnu vlagu stvarno neznam, a maksimalna za skaldištenje u košu je 30%.

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Upravo to me interesira koliko mora biti vlaga da bi ga mogao skladištit u kukuružnjak. Kak se bude brao to mi je manja briga samo da ga mogu maknut sa polja. Ne bude dobro sad su opet najavili cjeli tjedan kišu. Ako nakon tog ne dođe ljepo vreme da dođe vlaga do 30 da ga mogu pobrat ne znam šta bude, jer već sad je počela se pljesan lovit i klijat.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh