• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

sjetvospremač

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

ako radiš sa ravnim flahovima iza ti ostaju jamice,zbog toga se radi u spiralu,puno teže za napraviti ali vrijedi truda
 

Toni_montana

Član
Tu od
11 Velj 2009
Poruka
90
Stvarno dao si si truda! A zasto su ovi dva valjka sa zvijezdama prvi put to sad vidim!
Svaka pohvala! Koliko te dosao materijal za to, i kako si izrezao krugove za valjak?
 

marin13

Novi član
Tu od
7 Sij 2010
Poruka
29
Krugovi rezani na plazmi (200kn), a ove zvijezde, tj ježevi iza su za bolje usitnjavanje zemlje, trebalo mi je 260 komada trokutića koje sam vario na cijev promjera 76mm, (oko 300 kn), otišlo je flahova za oprilike 500 kn, komplet svi ležajevi oko 200 kn, osovinice i čepovi tu me koštalo samo tokarenje jer trenutno još nemam svoj tokarski, i feder-opruge koje ruju po zemlji 55 kn komad, kupio sam iste kakve su i na tvorničkim sjetvospremačima jer je to najbolja varijanta, mislio sam rezati na plazmi flahove u obliku polumjeseca, ali onda bi to bilo fiksno i moglo bi doći do pucanja kod većeg opterećenja. Danas završavam sjetvospremač, i ostaje samo pjeskarenje i farbanje, ili čak možda cinčanje.
 
U

ursus4514

Guest
marin13 kaže:
E prijatelju dali imaš Msn u planu mi je sada kada kupim novi Co2 aoarat za zavarivanje pravit na spremač 2 para valjaka i novu gredu naprijed......!??dali imaš Msn,facebook ili neki komunikator?????
 

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
882
u dva reda??

poslikaj detaljno kad bude skroz gotovo, trebao bih i ja napravit jednoga, od 180, pa me zanima...
 
T

Toyo

Guest
ljepo ljepo. neznam al meni ovi valj izgleda prevelki i prevelike luknje izmed. kolko je fi? i zašto nisi napravio diagonalno ove prečne? al ipak ljepo napravljeno.
 

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,261
marin13 kaže:
13 opruga, mislim da je to dovoljno.
Koja širina?
Mi smo na 2.2m stavili u 4 reda 20 komada na slikci je 18 i to je poslje probe, pa sam ponovo šarafo da stavim još 2, ako budeš išao na samo 2 reda biti će ti preguste odnosno preblizu jedna drugoj. I mislim da će ti 13 biti malo jer po nekakvom pravilu ide 10 komada u 1m zahvata.

Vidim po radnih tijela (opruga) da si uzeo jeftinija, mi ta nismo htjeli..

Ovako je to otac sklepo, samo što je sada nosač valjka drukčije napravljen i planira se stavit još jedan, i možda daska naprijed.
ing514.jpg

ing513.jpg
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
evo slika mog sjetvospremača, kome nije jasno ovo u vezi ježeva ili bodlji, kako već ko zove...

anana025.jpg
 

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
e ovako neta bi si ja napravio samo dva valjka jedan jez i jedan valjak sa ovim flahicima pa bih vas pitao od cega bi to bilo najbolje napravit i kako.Ja bi ta dva valjka stavio na tanjurace u produzetku iza da li ce to bit ok vidim da to svi stavljaju na brane...
 
T

Teodor

Guest
bok. valje ti je jako enostavno napravit. ja sam si to sam napravio. ako te još što znaima ili tražiš načrtove ti možem poslati privat ili preko msn.
 

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
evo slika mog sjetvospremača, kome nije jasno ovo u vezi ježeva ili bodlji, kako već ko zove...

anana025.jpg

evo ja imam u planu napravit ovaj jez pa me zanima na sta bi trebao pripazit kada cu ga radit da li to moze biti samo cijev i na nju navareni neki ostri komadi zeljeza i kolika duzina mora biti tih jezeva odnosno duzina ovih zvijezda na cijevi?Sa vanjske strane cu staviti prednje glavcine od golfa dvojke!
 
T

Teodor

Guest
To ti je zunanja mera od fi 150-250. kakše komade maš in na kakšo globino hočeš radit. ako budeš dao cjev onda moraš na sredini napravit dodatna nosač...jer cjev kad budeš švasal otišla z centra. najbolje da uzmeš fi 30 puno cev. može stavit nove lagere koji su predvideni za takve stvari. ima plastičnu zaštitu. tu imaš link kašega ja mislim UCF2 ti je najbolji
http://www.codex.si/files/codexportal/userfiles/SL/ohisja/lezajne_enote.pdf
to to je to. izmed špicami je razmaka od 5-10cm odvisno od koji firme je.
 

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,261
To biti valjak? Jež ako stavljaš obavezno stavi dva, tako da se čiste, kao na slici od šanane.

Koliko je to široko?
 

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
To biti valjak? Jež ako stavljaš obavezno stavi dva, tako da se čiste, kao na slici od šanane.

Koliko je to široko?

to ce bit samo ovaj valjak sa flahovima:Necu radit jeza zato sto ce bit ursonji to pretesko za vuc! Radni zahvat ce bit 2.20m a tu na zadnjoj slici se vidi ovo di imaju dvije rupe tu ce ic konstrukcija koja ce se naovezat na tanjurace ako na tu sirinu mislis ona ce bit malo veca jos oko 2.5m
 

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,261
Pitam za širinu valjka zbog kopiranja terena, ako je preširok često ide jedan dio po zraku.
A da je to dobra stvar je. Tek kad sam počeo radit s sjetvospremačem vidio sam koliki posao valjak uradi, pa poučen tim prodo svoj i kupili s 2 reda valjaka koji nisu iz jednog dijela.

Tanjuraču nisam koristio ni dok sam imo i onaj sjetvospremač s jednim valjkom.



Uploaded with ImageShack.us
 
Na vrh