• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetvospremači

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ja kupio prije koju godinu isto zvjezdin u odličnom stanju 220cm za 3500kn.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Htio bi uzeti barem 2,5 do 2,8m ovaj jedva pokrije tragove na 560.....sve što sam gledao je prodano, a 2,20 je mali, za 20-30cm širine se neisplati prodavati i kupovati drugi

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Radio sam sa 549DW i s njim, ide, ali nije to to. Radim s njim i Zetorom 5320 i to ide samo tako, ja sam isto htjeo 250cm al ovaj je uletio povoljno i odličan sjetvospremač.

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
Bolje manji i veča brzina nego veci zahvat i manja brzina. Bolje se napravi z vecom brzinom.
Imam 2.5m steyr 64ks ga vuce 13km/h
Tu su u grupi slike. Dva reda pacjih nogu i 3 reda obicni.
Deda je prije s542 radil s njim.
Vukel bi steyr i 3m ali sporije i trebal bi prohod vise.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Veči spremač,manje okretanja,manje gaženja zemlje,manje tiskanje kuplunga,ima tu puno toga kaj mu ide u korist..

Jurnjava po zemlji nije neko rješenje,samo se bolje rabe radni organi..
Dok se potegne 10-11km/h to je sasvim dost i ne treba pretjerivat..

RAZZOR

Član
Tu od
15 Ožu 2013
Poruka
114
Imam Becker sklopivi 420cm i vucem ga sa jd6100. vuce ga brzo ima snage al se osjeti da je tezak. Radi fantazija.

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
Za 64ks je čisto dosta 2.5m
Na vecini parcela koje su malo šire samo dizem i spustam. Bez naprijed, nazad bez zaustavljanja.
S tih 13+/-kmh u jednom prohodu je zemlja pripremljena za kukuruz(zimska brazda,zatvorena šinjom)

Za ss je dovoljno kak velis 10km/h ali ko zemlja dozvoljava brze zasto ne.

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Ja sam imao setvospremac od 4.5metara,i odlucio sam da ga prodam jer imam dosta malih parcela.
I sada spremam sa -torpedom 40ks i pravljenim setvospremacom od 2metra.
I sa volvom 80ks i setvospremacom rau od 3metra.
I mnogo bolje uradim sa tim malim setvospremacima nego sa onim velikim.

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Pa lakse je na maloj njivi raditi sa malim setvospremacom,sa onim moim velikim vise pogazis nego sto uradis.
A i onaj moj veliki nije omao dobre rotore pa je dosta lose radio.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
S cime si vukao 4.50?
Iako imam 3m s duplim valjcima ne koristim ga nikad.
S 5.50 napravim bolji i brzi posao i ne pada mi na pamet kacit uzi makar pripremao komad od 2000 kvadrata.
Brzina jednaka,a skoro duplo vise okretanja i gazenja.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Nije kod njega problem širina već sjetvospremač koji nije odrađivao posao kako treba.

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Vukao sam ga sa volvom od 120ks,
Istina je da je kod mene bio broblem sam setvospremac ali meni se ipak vise svidja kako radi moj rau od 3m ili imt2.90 al sam njega prodao.

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Spremao sam ja dosta gidina sa volvom 120ks i tim setvospremacom od 4,5metra,ali sam odlucio da ga prodam i da spremam sa manjim volvom od 80ks i sa rau 3 metra.A za velikog sam napravio tesku drljacu isto 4,5 metara.

toth

Član
Tu od
28 Velj 2015
Poruka
146
Evo malo slika od današnje i jučerašnje akcije :) Proširili smo nas sjetvospremač Rau220. Ramu na 345cm, a kod valjaka je malo širi oko 360. Još moramo napravit lance što drže valjke, promijenit par motičica i još neke sitnice. Biće još slika kad bude gotovo. :)
2pt5847.jpg

2wg92ee.jpg

fu1fv5.jpg

mk7uox.jpg

v7rtrd.jpg

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
idaja je odlična, i OK napravljeno, ali, imati ćeš problem, posavijat će se, pogotovo sa tako jakim traktorom, prije nego zavariš, naprijed trebaš staviti gredu barem oko 50x50 ako ne i jači, a ti imaš flah.....i onda za tu gredicu da ti bude zavareno kopčanje.....dalje mislim da neće biti problema.....jer vidiš da je kod kopčanja već bio ojačavan, tu su ga savijali i tu je pucao, njega jedino ferguson nemože pokidati, a svi ostali traktori u originalu ga zgužvaju.....

http://www.pecka.hr/#fotografije

pogledaj kod njih....

Posljednje uređivanje:

toth

Član
Tu od
28 Velj 2015
Poruka
146
Hvala na savjetu :) vidjet cemo za par dana kako ce se ponasati u radu. Ako bude bilo problema onda cemo pojacati. Mada mislim da nebi trebalo biti. Susjed ima isti takav, od njega smo ukrali "licencu" :) on dosad nije imao problema. A i nama je posudio par puta i kod nas je bilo sve u redu. Samo treba pazit da se podigne prije nego sto se skrece. Onda znaju pucat.

KUBA125

Član
Tu od
27 Stu 2016
Poruka
236
Mi smo odlučili i kupili sjetvospremač, slike će biti kad stigne, sutra ili u petak.

Najnoviji postovi

Na vrh