• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Škare za rezidbu voćaka

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,644
Kineske s aliexpressa su mi se pokidale prve godine. Prve Bosch rade evo trecu godinu. Bauhaus ima 5 godina garancije.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,114
Nema progresivni rez ali stane cim pustis, ja se stvarno ne mogu požalit najstarije imaju 7 godina, većina 4-5 znači daleko van garancije, nozevi mjenjani, redovno podmazivane i još uvijek rade ko nove izgledaju ko nove nema naznaka nikakvim greskama, baterije nakon svega još uvijek drže po 5 sati cca 3500-4000 rezova ovisno o hvatu reza i tvrdoći, ne promoviram ne namećem svoje mišljenje samo koristim priliku da dam svoj osvrt na kineske škare.
NH šta im se desilo?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,250
I meni se isto dešavalo na Bosch pro pruner aku škarama. Nisu se htjele otvoriti, zaštekale. Odnio ih na popravak jer ju još pod garancijom. Vratili su ih za svega par dana. Isprobao ih odmah u trgovini, ali se nisu sad zatvarale do kraja. Opet vratili na popravak. Sad rade ok. Po dva puta iz podmazujem tijekom dana kada su u poslu. Bili su kao iznenađeni u trgovini jer kao nikada nisu imali reklamaciju sa tim škarama. Ovo im je prva. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Bio sam ja u servisu pitati na šta trebam pripaziti. Šta se kvari.

Pa su mi isto rekli da škare jednostavno rade. Da nemaju popravaka na njima.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,243
Ja imam isto kineza već 5 god i nema problema 40 mm reže bez problema progresivni rez,zaštita od porezivanja.dva otvaranja,25 v baterija
Iste ovakve,samo ne piše na njima campagnola,i bile su1/3 cijene ovih(a i ove se rade u kini,samo trebaš platiti ime 400 eur)

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,644
NH šta im se desilo?
'Okidac' ne hvata dobro. Ima neki magnet unutri sto vozi po tiskanoj ploci. Tu se malo rasklimalo i ne hvata vise tj. ne zatvara skare.
Nista strasno, kad uhvatim vremena sredit cu ih.
Sto se tice jacine nisam imao zamjerke. Dobre skare. Bosch su malo finije, lijepsa zavrsna obrada i malo lakse.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,437
Jesi gledao onaj mali zupčanik na škarama ? Malo možda otegnuo šaraf. Imaš kao onaj s 3 zuba i onaj zupčanik . Broj 12 i 13 na slici. A u svakom slučaju imaš 3 godine garancije...
Zupčanik bi trebao biti dobar... 🤔

1000034332.jpg

Rade79

Aktivni član
Tu od
18 Kol 2023
Poruka
102
To da nikad nisu imali reklamaciju postala je glavna fora kod prodaje😀
Ne mislim da režem 20cm nom stop, Uglavnom su 10cm te grane a i imam jaču pilu za krupnije, nego nešto krčim pa uz trimer sam mislio da uzmem baterijske makaze i onu malu bateriksku pilu jet mi je lakše da krčim i na kratko siječem kako bi nasložio i posle kad zapalim sve izgori

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,243
Imaš tu video na linku od ovih manjih
U biti nije sa tim za se igrati,i isprobavati za pravo
Ali recimo na mojima kada sa vanjske strane dodirneš sječivo i probaš aktivirati rez one se odmah masimalno otvore,ne dozvoljavaju rez
Imaš ovaj metalni dio na okidaču i on putem nekakve indukcije zatvara krug preko tijela na drugi prst i ne dozvoljava rez,to mi se zna aktivirati ikad je velika vlaga i primeš sa rukom granu koja režeš i on ne želi odrezati
Ali nesmiješ nositi rukavice(postoje neke elektrovodljive,ali to je već druga priča

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,243
Ne mislim nikog nagovarati na ništa samo prenosim moja iskustva
Na svim tim škarama,bile one bosch,campagnola,zanon,felco ili neke druge,ako malo bolje pogledate piše made in china
Radi ih ista tvornica kao i ove no name,samo promjene boju plastike i nalijepe etiketu,a prodaju se za trečinu cijene identične,tako ako i nešto crkne možeš kod nas nabaviti dio od recimo bosch i staviti na no name jer su dijelovi isti,a za razliku u cijeni kupiš troje umjesto jednih
Govorim isključivo o škarama iz vlastitog iskustva
Svako neka napravi prema svojem razmišljanju kako misli da je za njega najbolje

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,250
Slažem se s tobom za većinu toga što si napisao. Osim za ono trećinu cijene

Za trećinu cijene se isplati. Ali npr. Ove tvoje s linka su 140e. Bosch se nađe s 2 baterije i 3 godine jamstva za 220e. Ti baš nije za trećinu cijene.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,243
Normalno da manje nisu za trećinu,ali ove veće jesu,ali su opet skoro upola,a bez zaštite prstiju zna se naći i puno jeftinije;treba samo malo dalje tražiti

Najnoviji postovi

Na vrh