• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Škare za rezidbu voćaka

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,459
Tvrdi kolega. Vjerujem mu. Ima 10ha jabuke.

Da su krivi mravi. Možda sam već i pisao.

Ima mravinjak pod zemljom i oni ih "uzgajaju" I vraćaju na voćku. Kaže on je na 2-3 žarišta pronašao mravinjak. Njega uništio i onda više nije imao problema na tim mjestima..

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,973
I ja redovito tražim i solim s Neopitroidom mravinjake.
uvjeren sam da mravi više instaliraju ostale vrste lisnih ušiju, koje koloniziraju, uzkmaju mednu rosu.
Kad god mravinjaci mi samo buknu na sve strane, ali ta krvava uš je živo zlo. Ako se ne varam ima i u nekom trenu mogućnost preleta na obližnju voćku. Ne pamtim sve te detalje.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,357
Mravi su zlo, svaki mravinjak razbucam i potrujem čim vidim. Jedan dan su mi prokopali put ispod pločica i krenuli ulaziti u špajz, ni sam ne znam kako, oni mali žuti što grizu u pm. Sad će njima vrijeme, treba kupiti otrove.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,357
Nije zajebancija... Kad sam rentao stan na 2. katu u ZG, tamo su nam izbijali mravi pokraj cijevi umivaonika, nikako ih se riješiti, mislim da smo potrošili 3-4 najveća spreja Raida prije nego se populacija krenula smanjivati. Jedno vrijeme smo držali uključen usisavač s onim uskim nastavkom zalijepljenim pokraj te cijevi, nismo više znali što ćemo. Znači 2. kat, leglo može biti bilo gdje.

Najnoviji postovi

Na vrh