• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Škare za rezidbu voćaka

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,474
Tvrdi kolega. Vjerujem mu. Ima 10ha jabuke.

Da su krivi mravi. Možda sam već i pisao.

Ima mravinjak pod zemljom i oni ih "uzgajaju" I vraćaju na voćku. Kaže on je na 2-3 žarišta pronašao mravinjak. Njega uništio i onda više nije imao problema na tim mjestima..

• Like
Reactions: H&S

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,017
I ja redovito tražim i solim s Neopitroidom mravinjake.
uvjeren sam da mravi više instaliraju ostale vrste lisnih ušiju, koje koloniziraju, uzkmaju mednu rosu.
Kad god mravinjaci mi samo buknu na sve strane, ali ta krvava uš je živo zlo. Ako se ne varam ima i u nekom trenu mogućnost preleta na obližnju voćku. Ne pamtim sve te detalje.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,362
Mravi su zlo, svaki mravinjak razbucam i potrujem čim vidim. Jedan dan su mi prokopali put ispod pločica i krenuli ulaziti u špajz, ni sam ne znam kako, oni mali žuti što grizu u pm. Sad će njima vrijeme, treba kupiti otrove.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,362
Nije zajebancija... Kad sam rentao stan na 2. katu u ZG, tamo su nam izbijali mravi pokraj cijevi umivaonika, nikako ih se riješiti, mislim da smo potrošili 3-4 najveća spreja Raida prije nego se populacija krenula smanjivati. Jedno vrijeme smo držali uključen usisavač s onim uskim nastavkom zalijepljenim pokraj te cijevi, nismo više znali što ćemo. Znači 2. kat, leglo može biti bilo gdje.

Sharko

Član
Tu od
12 Svi 2016
Poruka
31
Stiga i moj kufer i šćap a i pilu san uzea kad je već kompatibilna s ovin baterijama (pru40)...radni dojmovi od sutra :ppozdrav:, zasad sve djeluje dobro. Da je pinku lakše u ruci bilo bi bolje al ok, vidit ćemo u radu, ne djeluju jeftinjikavo a pari mi da imaju dovoljno snage

Prije san ima ausoniu, ka neke profi pa me bilo strah kineza jer teško je prić sa boljeg na gori alat,...Međutim ausoniji prnila baterija, ubila elektroniku u onom modulu, a novi modul ravno 500 ojra...reko jesu odlične al skup mi je to sport ako i idući crkne za godinu dana....radije okušat sriću s ovin. Sve skupa 550...2 baterije, 2 alata i šćap...bolji deal kako god okreneš

Rade ko zmaj 😁

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,534
Evo, i meni stigle škarice (bez baterija), za orezati onih par jabuka, da se ne patim s ručnima:
20260227_124745.jpg
Otvor 55/65mm:
20260227_124555.jpg
još samo da nabavim teleskopski štap, pa mi ne bu trebala ni lojtra.

Ova baterija je preteška, moram nabaviti onu s 1 redom članaka.

Najnoviji postovi

Na vrh