• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Neki dan sam išao da kupim šumu koju je kliziše potjeralo , kada sam je vidio odustao sam bez razmišljanja :x:

Teren je takav da nemožeš ni hodati po njoj a kamoli nešto raditi

Prilozi

• IMG10094.jpg
    IMG10094.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 225
  • IMG10096.jpg
    IMG10096.jpg
    80.9 KB · Pregleda: 214

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
A si spojil crijevo na traktor? :) cilindar je preslab ili pumpa na zetoru? Ili nemas ulja dosta?

Crijevo je spojeno. Cilindar digne jedan stupanj i više neće... Moguće je da nemam dovoljno ulja u traktoru, ali svejedno pjesak je premokar da bi se vozio. Kiša pada, ništa se ne radi, pa mi mislili dovesti par prikolica pjeska ionako kiša pada već treći dan. Mislim da pumpa nije preslaba jer smo trpali na ovu prikolicu i po 3.5,4t kukuruza pa je 35-tak dizao.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Onda nije dosta ulja ako digne prvi cilindar,i dalje nejde...
Probaj malo sibnut u getribu i vidjet ces da ide.. ja sam kipal s univerzalom na 4 tonki prikolici 6 tona betude, malo jaci ler gas i ide polako...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ne moa biti malo ulja , drugi teleskop je manjeg promjera i treba više tlaka za istu silu .
Test je vrlo jednostavan , probaj podignuti praznu prikolicu

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
ma vjerovatno nema dovoljno ulja. Uglavnom nastavak bude kad se vrijeme malo proljepša.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
U prvom stupnju teleskopa ima oko 2 litre ulja. Ak radi toga ne diže, onda je getriba suha.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Nije suha, sad sam provjerio :). Ne znam točno koliko ima ulja, ali ima dosta. Ali bio je dosta težak pijesak gume na prikolici su legle, a i Zeki nije bilo tako lako vući ga.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Puknuti je u pravu,a i puno je to tereta.

Je je puno je tereta. Navršio sam koliko kod stane, ali problem je jer je pijeska mokar, a inače kad je suh natrpam isto tako i bez problema i vozim i kipam sa Z3511.

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
I kaj smo zaključili iz svega toga?

- da je pjesak bil mokar, definitivno
- da je bil pretovar, definitivno
- da sva sreća pa nisu na prikolici bili nastavci, definitivno
- da je puknuti u pravu, definitivno i tradicionalno

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Smešni ste dečki!!!

Zetorproksima....vidi se da nemaš iskustva baš s tim...

Kakve veze ima kaj je pjesak bil mokar, odnosno da ga prikolica nije htjela iskipati???
Pa čak da je bil i još teži i da ga je bilo još više opet nebi bilo veze!!!!!!!!

Ne kipa prikolica, več kipa traktor, to si zapamti!!!!!!!!!!!

Znači ako nije mogao podići prikolicu, nekaj definitivno ne štima s traktorskom pumpom ili razvodnikom!

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
hvala Bogu da je netko to napisal :)

ako 3511 kipa punu suhog pijeska, ovaj 6245 bi trebal punu mokrog ko od šale, nema to veze s nakvašenim terenom, pretovarom prikolice ili nečim već...

a i tak si na kraju došel s proximom ga van potegnuti, mogao si stati pokraj, preštekat crijevo na proximu i skipati :) :cool2:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
3511 i 6211 (osim ako nema vanjsku pumpu) ima hidraol 90 a Proksima transhidraol 80 ta dva ulja ni je dobro miješati jer se poslije pjene a ostalo znate .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Mokri pjesak nepredvidivo veca masa u odnosu na suhi.
Ulja sigurno dovoljno,vec sam pisal da mu fali 14l ulja zetoru radi hidraulika na ravnom.
Stari traktor sa mozda zastopanim filterima ulja hidraulike.
I decki (inzinjeri) u brnu su mu ugradili dva sigurnosna ventila,a to kaj bi mi htjeli vise nego kaj on moze to je vec druga rasprava...:^):

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kaj brijete , maksimalni tlakovi gotovo na svim traktorima su tu negdje , minimalne razlike , naravno mislim na ispravne pumpe i ostalo .

I bolje da ti lopatao ,da nisi možda bi danas ravno pomočnu šasiju

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Razlika u zapreminama prvog i drugog teleskopa je znatna i samim time velika razlika u podiznoj sili , ako uzmemo u obzir pretovar ili loše dimenzionisan klip nema dizanja ni sa jednim traktorom jer kako @puknuti reče svi traktori imaju jako slične krajnje pritiske
Druga stvar je ispravnost pojedinog traktora i može li on da ostvari krajnji pritisak

Ako fali ulja nemože podići ni praznu prikolicu , mada , to se može znati fali li ulja i vez dizanja prazne prikolice jer prevelika slučajnost bi bila da ima ulja da baš stane na prelazu između prvog i drugog cilindra

Slažem se da je mokri pijesak teži u istoj zapremini u odnosu na suvi jer se bolje sabije sa vodom

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Redovito gledam kako nova forterra dize 14t prikolicu. Klip je ogroman ali punu prikolicu, kada kipa na suber na zadnjoj strani mogu podici samo prva 2 teleskopa. Treci vise nema snage. Ler gas, pun gas, nejde..
Tako da se slazem da je isti slucaj i ovdje. Ima na njoj dosta tereta i jednostavno joj je to previse. Pogotovo ako ste htjeli kipat na zadnju stranu. Bocno bi sigurno islo lakse..

Na vrh