• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ma znam da jeste ali nemožeš ti recimo kao u ovom slučaju što sam malo prije opisao stalno sjediti u štali i čuvati stoku , ako budeš u štali onda će lopovi da tri kradu iz čardaka pa opet ćorak
Mada ja podržavam mrak , on je čudo

Definitivno NErad policije i svih organa koji se nastavljaju na policijsku NEistragu

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
Samo me interesuje koji kreten procijeni da je kazan manje od 2000 kuna , jeli oni procjenjuju vrijednost kazana ili vrijednost koju lopovi mogu da dobiju za njega ?
ma idioti - zvao sam ih jednom kad mi neko nogom u ponoć razvalio kapiju (neznam ko ni zašto, s nikim nisam zamjeren)

... znate gospodine šteta je mala ovo ono ... alooo bre jebe se meni za štetu ja oču da znam ko me uznemirava u ovo gluvo doba noći, to se valjda tretira kao napad na dom il kako bi već reko, kakva šteta leb te jebo ... kursadžije

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Da ga uhvati jednom i lijepo srdacno pozdravi sumnjam da bi se vratio. Nije lose imati cetveronoznog cuvara jednog dobrog. Moj susjed je imal jednog koji je dopustal ulazak na dvoriste ali bome izlazak bez gazde nikako. Cim je neko pokazal namjeru da izadje iz dvorista brzo je stal i zval gazdu.. heheje

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
E moj Savo,problem je barem kod nas što barem 30% predstavnika zakona ima umiješane prste u pekmezu,zakon nam je u banani,i ja sam pobornik noćne akcije za takve likove ali to nitko ne smije ni načuti jer si onda najebo kao žuti,evo recimo kod nas je jako rasprostranjen krivolov i čovjek si ne može pomoći samo se mora paziti da ne bude na krivom mjestu u krivo vrijeme,zvati policiju se baš i ne isplati jer ima čak i visoko pozicioniranih pripadnika umiješanih u tu rabotu,ali najbitnije ti je što je zakon 0 bodova ,meni je sutkinja htjela prije 2 godine za kazneno dijelo držanja nešto od vojnih stvari ,bla bla, očerepiti 3 godine ,a nikakve pizdarije nisam radio ,to je sve bilo kao ostatak iz ratnih vremena,a ovi neki mrknuli milione i uživaju u našem pravosuđu

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Naravno da se za nocne akcije ne zna. Samo se dan dva kasnije procuje prica po selu kako je neko uganuo glezanj.. pao pa slomio ruku.. itd.. [emoji49]
Samo zivoooo....i izbjegavat sve iznad ramena.. sve ispod sipka cuda radi.. a on se siroce spotaknuo na nju... hehe

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Većinu tih krađa, pogotovo kod vas na sjeveru počine čokoladni. Kod nas ih nema puno, pogotovo ovdje u gradu, ali zna što rade i kako. To se vrlo lako riješi, samo mora čitavo selo biti složno. Nema tu socijalnih i manjinskih prava, ponašaj se u skladu sa moralnim zakonima društva u kojemu živiš i sve super. Sve ispod toga se rješava istim ili rigoroznijim aktima od onoga što ti radiš. Sve ostalo je nebitno. Pa kad počnu goriti mercedesi od par tisuća eura, onda će razmišljati što će drugi put tovariti na njega. Bili su se i ovdje razbahatili, ali sve se to dovede u red...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ma nemojmo sada samo svaljivati na ''čokoladne'' , i među njima sam upoznao dosta dobrih pametnih i radnih ljudi , ja to ne gledam tako

Evo konkretno ovaj slučaj o kojem pričam , kod nas je šira regija mono-nacionalna i nije sigurno došao po tu junicu neko iz Bihaća ili Mostara , ta bagra gravitira na jednom užem području (znači jedan dio sela , tačnije ne više od 5 kuća redovno ojade) a policija nula bodova
Pa ja da sam na mjestu ovoga pokradenog domaćina bi odveo kravu i svezao je za vrata od policijske stanice i rekao ''eto , čuvajte je vi'' i pozvao medije , koja bi to pišurija bila:(y):

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Jedna od jučer
DSC_0955.jpg

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Onda imate problem s nekoliko lokalnih probisvjeta koje trebate svi, kolektivno, naučit pameti. Nije mala stvar ostat bez teleta. I kokoš da ti ukradu nije normalno. Samo, ne vjerujem da barem netko u selu ne zna o kome se radi. Ja živim u gradu, pa kad je jedna ekipa počela krasti po vikendicama i radionicama, brzo se saznalo o kome se radi. Sigurno bi se brzo saznalo o kome se radi, zna se gdje je tko problematičan, a ako ne zna jedan tko je ukro, zna drugi...
Kod nas su se čokoladni jedno vrijeme počeli čak i vozati po lenijama iza kuća. Onda je i policija reagirala, sad se s vremena na vrijeme provezu kroz ulicu i deru se preko megafona i uglavnom budu tablice 100-150 km odavde. Domaći su prestali s tim aktivnostima. Barem za sada. Ima među njima svega, kao i među drugima. Ima njih i više skupina, ne ponašaju se svi isto. Kod nas je radio jedan, nikad nikakvih problema nije bilo.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Istina,nefali mu puno da izađe vukao me 558 s pol snage.Baš bi mi trebao neki duplak oko 60ks ko što je tvoj 6245.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Nikakva snaga za 1 redni berač veća od 50 KS nije potrebna, ovo je sve išlo s pola snage..naravno s adekvatnim brzinama i prednjim pogonom, na kome su gume naopak okrenute, i to me izvlačilo u rikverc kad je sve potonulo i traktor i berač, kao na slici broj 10.

Prilozi

• WP_20140930_004.jpg
    WP_20140930_004.jpg
    70.2 KB · Pregleda: 189
  • WP_20140930_005.jpg
    WP_20140930_005.jpg
    57.2 KB · Pregleda: 201
  • WP_20140924_011.jpg
    WP_20140924_011.jpg
    82.8 KB · Pregleda: 273
  • WP_20140924_010.jpg
    WP_20140924_010.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 191

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Možda u ravnici i nije potrebna, ali u brdu bez jačeg i težeg traktora, po ovakvom tlu nema berbe.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Pa sve zavisi o kukuruzu, ja sam prošle nešto brao sa 549 i brao sam od 3. spore do 1. brze, gas oko 1500-1600.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Tetak bere sa Torpedom td 65 bez prve vuče i sa T80. Dosad je sve obrao bez problema, većinom je sve imao u ravnu i ostala mu je sad samo jedna parcela. A ja sam brao u brdu sa 6245 i T40 i morao sam ga sperati na mjestima uzbrdo..

AcaAleksic

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
233
Kad vec spomenuste 549, da li je stvarno 540 obrtaja kardana na 1980 rpm? Vi imate duze taj traktor, pa verovatno znate.. Evo u prirucnik pise..

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415552691716.jpg
    uploadfromtaptalk1415552691716.jpg
    22.3 KB · Pregleda: 103
Na vrh