Da Vam do kraja razjasnim zašto mi se to dogodilo. Pregledao sam zato sad i fotografije iz dosadašnjeg vremena i tražio gdje se eventualno vidi ta moja pumpa, te kako je bila "pakovana" njezina oprema.
Ova fotografija je od 06.08.2020.:
Filtar sa sitom je bio na pravilnom mjestu, kao prvi na cijevi. Nepovratni je bio ispod same ručne pumpe, jer mi je znalo biti da se voda iz ručne pumpe vratila u zemlju.
Ova je fotografija od ove godine, od 07.04.2022.
Radi uskladištenih drva prije piljenja se malo teže vidi da je nepovratni montiran kao prvi na cijev i kao takav je bio izložen pijesku. Sito se našlo iznad njega. Za takav redoslijed montaže kriv sam isključivo ja, bila je to moja odsutnost pažnje, totalna nepažnja.
Dakle, jučer sam rastavio nepovratni, sito, kuglasti ventil, pa strgao priključak na motornu pumpu, kupio novu motornu pumpu i sve montirao ispravnim redoslijedom.
Da "platio sam nepromišljenost" kod ovogodišnje montaže i imam novu motornu pumpu, a sito je opet "prvo" na zaštitnom položaju. Sliku toga sam postavio prethodno, vidi se i nova plava motorna pumpa, ispod gumenog pokrivača.
Ovo što kolega forumaš
lijeskakc spominje, kod mene se to sito također zna zaštopati kao da je ostakljeno, pa čak i ručna pumpa ima muku dizanja vode. Tada ga jedva očistim žičanom četkom itd, ali nije oštečeno, ispravno je 100%.