@DARIJUS, jako razumijem tvoje riječi. Niti kod nas ti nije ništa bolje s DVD-om. Moj je sin nekad kao dečec osvojio s ekipom zlatnu medalju na državnom u vatrogastvu. Njega i još neke su fakultet, posao i život, odstranili iz "našeg malog sela".
Na početku korone se dogodio susjedima na 100 m od mene požar na "gospodarskim zgradama". Ja sam među prvima dotrčao tamo, kad onih par koji su bili nemaju niti kantu, niti šlauf, samo voda je na "pipi". Otrčao sam natrag doma, zgrabio svoj šlauf i tamo. Čim me ugledao, susjed gazda, mi ga je istrgnuo iz ruku i počeo grozničavo gasiti.
Okupilo se sve više ljudi na cesti, ulici, gledaju, jer korona je. Susjeda pokraj trči s maskicama i dijeli ih, ma hodite svi k vragu. Naš vatrogasni dom je od tog mjesta na cca 200 m, a pojavio se naš jedan (1) vatrogasac. Onda su došli vatrogasci s navalnim vozilom iz susjednog naselja i pristupili gašenju, več je požar uhvatio šupu u susjednom dvorištu.
Bolje se ne sječati tih tužnih događaja.
Susjed mi je vratio šlauf za dva dana i zahvaljivao i pravdao se. Kroz naš nije voda mogla jer nam se smrznuo vani, fala ti kaj si donesel, pomogel... Bilo bi bolje da nije nikad trebalo, koliko sam skužio sušilo se neko meso i tako to ode u krivom smjeru, sve...